پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۵۲۲۹۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۷ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۷:۰۳

برنامه مدیریت تغییر لازم بود، نه استیضاح

تغییر وزیران را در چارچوب اصلاح وضعیت اقتصادی فعلی مطلقا نمی‌توان توجیه‌پذیر دانست. رأی عدم اعتمادی که مجلس تاکنون به دو وزیر محترم داده است، هیچ کمکی به بهبود اوضاع نمی‌کند. هرکدام از این وزرا به دلیل سال‌های متمادی حضور در دولت، در حوزه کاری خود نخبه بودند و مدیرانی به تمام معنا.

شعار سال: افرادی که با کناررفتن این مدیران، جایگزین آنها می‌شوند، باید به ‌طور قطع و یقین ماه‌ها و سال‌ها تلاش کنند تا بتوانند اصلاحاتی انجام دهند. تنها کاری که می‌شد در چنین شرایطی انجام داد و منصفانه و بسیار مؤثر بود، این بود که رئیس محترم جمهوری یا رئیس مجلس شورای اسلامی از وزرا بخواهد که برنامه‌ای برای «مدیریت تغییر» ارائه دهند؛ یعنی نشان دهند که چگونه می‌توان حوزه‌هایی را که احتیاج به تغییر دارد، مدیریت کرد. در چه زمانی می‌توان مدیریت کرد و با چه برنامه‌ای این مدیریت تغییر صورت می‌گیرد. این مناسب‌ترین و بهترین کاری بود که می‌شد انجام داد و با این روش می‌شد نشان داد که قصد از برکناری این بزرگواران عمدتا سیاسی نبوده است. اکنون با وجود تمام توجیهات به نظر می‌رسد این تغییرات صرفا جنبه غیرتخصصی و غیرکاری داشته و سیاسی بوده است. مایه تأسف است که در چنین شرایطی دست به چنین اقداماتی زده می‌شود. در بسیاری از حوزه‌های دولتی مشکل از فرد وزیر یا هیئت‌رئیسه یک وزارتخانه نیست. در بسیاری از موارد، مشکلات نهادی است. به‌عنوان مثال مشکلاتی قانونی داریم که می‌شد در چارچوب برنامه مدیریت تغییر برای حل آنها اقدام کرد. می‌شد از وزیر پرسید که با چه مشکلاتی از نظر قانونی روبه‌رو است و در چه مدتی امکان حل آن مشکلات وجود دارد یا باید حل شود. باید از دولت و مجلس کمک گرفته می‌شد تا آن مشکل مثلا در مدت سه ماه یا شش ماه حل شود. بعضی از قوانین و مقررات عامل ایجاد مشکلات هستند. همچنان‌ که در شاخص‌های «نظام تدبیر» می‌بینیم کیفیت مقررات ما نمره‌ای بسیار پایین دارد و جزء پایین‌ترین نمرات در دنیاست و این مشکل سبب می‌شود که مدام دور خود بچرخیم.
کاری که صورت گرفت، نباید به‌عنوان استیضاح انجام می‌شد. درست آن بود که در قالب سؤال انجام شود. باید از آقای وزیر درباره مشکلاتی می‌پرسیدند که به آنها رسیده‌اند و متوجه شده‌اند مانع پیشرفت کشور و فعالیت‌های اقتصادی است یا به مردم آسیب می‌رساند و آنگاه از او می‌خواستند که برنامه مدیریت تغییر خود را برای این مشکلات و این وضعیت ارائه دهد. آن‌وقت می‌توانستند قضاوت کنند.
درحال‌حاضر آمارهای رشد تورم نشان می‌دهد که ما در مسیر رو به بالای نرخ تورم گرفتار شده‌ایم و گمان نمی‌رود که بتوان آن را به‌سرعت پایین آورد. برخی از نرخ‌ها مثل نرخ بی‌کاری سر جای خود است و ممکن است در این شرایط تورمی، نرخ بی‌کاری هم بالا رود. نرخ اشتغال جدید و ایجاد اشتغال جدید خیلی دیده نمی‌شود. گمان نمی‌کنم وضعیت اقتصاد ما در کوتاه‌مدت خیلی درخشان باشد. در چنین شرایطی راهکار فوری برای جلوگیری از تورم افسارگسیخته وجود ندارد. کاری که به‌ صورت کلاسیک می‌توان پیشنهاد کرد، جلوگیری از ریخت‌وپاش است و همچنین جلوگیری از هزینه‌های فاقد بازده و حذف تمام عادت‌ها و رفتارها و زمینه‌های اسراف بیهوده در سیستم دولتی و کمک به واحدهای تولیدی صنعتی و کشاورزی برای رفع مشکلات این واحدها؛ چه از نظر تسهیلات و چه از نظر تکنولوژی و به‌هرحال تلاش برای عملی‌کردن بسیاری از حوزه‌های فعالیت اقتصادی که تاکنون چندان مورد توجه قرار نگرفته و لزوما خیلی هم هزینه‌بر نیستند. باید جلوی واردات بیهوده را گرفت و نباید کالاهای رقیب محصولات داخلی را وارد کرد. اگر حوزه‌های مناسبی برای صادرات تاکنون به دست آمده است، باید آنها را حفظ کرد و علاوه‌بر‌آن باید حوزه‌های جدیدی را پیدا کرد و گسترش داد.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه شرق، تاریخ انتشار 6 شهریور 97، شماره: 3230

خبرهای مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۰:۳۴ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۷
0
0
ا.ف75
واقعا هم همینه با تغییر افراد نمیشه کاری رو از پیش برد وقتی طرز فکر یه چیز باشه
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین