پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۶۶۲۷۴
تاریخ انتشار : ۱۱ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۰
پاییز پُرباران‌ترین فصل در مازندران است، اکنون که بیش از یک ماه از پاییز گذشته هنوز آب‌بندان‌ها و سدهای استان در تب گرما می‌سوزند و بارش‌های پاییزی تنها اندکی از عطش آنان کاسته ولی هنوز نتوانسته آنان را سیراب کند.

شعار سال: بارش‌های پاییزی امسال با تأخیر مواجه شد و در نخستین ماه پاییز سه سامانه بارشی آسمان مازندران را تحت تأثیر قرار دارد که از لحاظ توزیع زمانی و مکانی مناسب نبود.

در روزهای نخست مهرماه امسال سامانه بارشی به آسمان مازندران نفوذ پیدا کرد، به‌طوری‌که طی یک شبانه‌روز 300 میلی‌متر بارندگی داشتیم البته در سال‌های گذشته چنین بارش‌هایی را شاهد بودیم ولی باز هم در فصل گرم سال باوجود این بارش‌ها تنش آبی را تجربه کردیم.

براساس اعلام هواشناسی، بارندگی 24 ساعته در رامسر طی روزهای 13 و 14 مهر ماه امسال۷۰ میلی‌متر بالاتر از میانگین یک سال کشور بود به‌طوری‌که زیرساخت‌های شهری توان مواجه با پیامدهای این بارش را نداشتند و شاهد مشکلات بسیاری بودیم.

در این زمینه بحث تغییرات اقلیمی مطرح است که شاهد تغییر در زمان و مکان بارش‌ها هستیم؛ در شرایطی که در شهرهای غربی استان شاهد خسارت بر اثر بارش بودیم، در مرکز و شرق استان کمتر چنین خساراتی را دیدیم.

بارش‌های پاییزی را با تداوم آن می‌شناسیم، درحالی‌که در پاییز امسال چند روز بارش شدید داشتیم، به‌طوری‌که اگر این بارش‌ها به‌صورت متناوب بود برای تقویت سفره‌های آب زیرزمینی بهتر بود، درحالی‌که در حال حاضر همه این بارش‌ها به‌صورت روان‌آب به‌سوی دریا سرازیر می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران در این‌ باره در گفت‌وگو با فارس، اظهار کرد: متوسط بارش استان در مهرماه 117 میلی‌متر بوده که عمده آن در دشت اتفاق افتاده است.

محمدابراهیم یخکشی افزود: بیشترین بارش در دشت‌های مناطق غرب استان با میانگین 395 میلی‌متر و کمترین بارش در ارتفاعات بخش مرکزی استان با متوسط 84 میلی‌متر اتفاق افتاده است، درحالی‌که عمده سدهای بزرگ و مخزنی نیز در این مناطق وجود دارند.

وی اضافه کرد: در این مناطق خیلی شاهد افزایش حجم مخازن سدها نبودیم و حتی در برخی از رودخانه‌ها از جمله تجن میزان بارش حدود 18 درصد در مقایسه با مدت مشابه سال قبل کاهش داشته است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران با بیان اینکه بارش‌ها در مهرماه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل یک درصد افزایش داشته و در مقایسه با دوره شاخص دراز مدت 37 درصد کاهش را نشان می‌دهد، تصریح کرد: ضرورت دارد مردم در استفاده بهینه و مطلوب از آب زیرزمینی و حفظ این سرمایه ملی همکاری لازم را داشته باشند.

مدیرکل هواشناسی مازندران نیز در این‌باره اظهار کرد: سال گذشته نیز چنین بارشی در شهرستان رامسر داشتیم ولی پایان سال به‌دلیل نبود زیرساخت‌ها، رامسر در خشکسالی بوده است.

سیدمحمدرضا رضوی افزود: شاهد بارندگی‌های خوبی طی مهر ماه امسال در آسمان مازندران بودیم به‌طوری‌که این بارش‌ها به تقویت سفره‌های آب زیرزمینی کمک کرد.

وی تصریح کرد: بهترین حالت بارش در مازندران به‌صورت برف است؛ به این دلیل که اگر در ارتفاعات مازندران بارش برف نداشته باشیم برای فصل گرم سال با مشکل مواجه می‌شویم.

مدیرکل هواشناسی مازندران خاطرنشان کرد: باید برف بیاید به‌این دلیل که برای جلوگیری از بروز مشکل کم‌آبی وابستگی کامل به ارتفاعات داریم.

پاییز پُرباران‌ترین فصل در مازندران است، اکنون که بیش از یک ماه از پاییز گذشته هنوز آب‌بندان‌ها و سدهای استان در تب گرما می‌سوزند و بارش‌های پاییزی تنها اندکی از عطش آنان کاسته ولی هنوز نتوانسته آنان را سیراب کند که مهم‌ترین موضوع با توجه به این شرایط توجه و همکاری مردم در زمینه مدیریت مصرف است.

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری فارس، تاریخ انتشار 9 آبان 97، کد مطلب: 13970809000410، www.farsnews.com


اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین