پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۸۷۴۱۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۸
۴۰ سال از عمر انقلاب می گذرد؛ ۴۰ سالی که برای مردم ایران سال های سختی تمام شد، همه این ۴۰ سال دشمن بیکار ننشسته و اصل و ماهیت نظام و انقلاب را نشانه رفته و این نشانه رفتن برای مردم همیشه در صحنه گران تمام شده است، ولی با این حال به رغم همه کمبودها، نقصان ها، مشکلات، کاستی ها، تبعیض ها، مردم در این ۴۰ سال پشت سر انقلاب خود ایستادند و تاکنون لحظه ای این انقلاب را تنها نگذاشتند.اگر مسئولین با مردم صادق باشند، مردم با کمبودها در جامعه نیز کنار خواهند آمد. در طول چهار دهه از عمر پربرکت انقلاب مردم در عین نبود امکانات همواره حضور پرشور و تاثیرگذار در همه صحنه داشته‌ و خواهند داشت و این روزها از دیگر انتظارات مردم این است که دیگر در آینده شاهد اختلاس نباشند و ساز و کار ها آن‌قدر شفاف بوده که قابلیت کنترل داشته باشند.

شعار سال: در حالی به ۴۰ مین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب می رسیم که مردم این روزها حال و روز خوشی ندارند و تورم و گرانی، رکود اقتصادی و نبود اشتغال باعث بروز مشکلات زیادی در این برهه خاص گردیده است، هر چند دشمن در همه این ۴۰ سال با تحریم های ظالمانه خود با فشار بر مردم ایران آمده و شب روز در صدد دسیسه چینی بوده، ولی همه صاحب نظران و کارشناسان امر بر باورند مقصر همه این فشارها، چالش و مشکلاتی که در حال حاضر گریبان مردم را گرفته است به تنهای متوجه دشمن و استکبار نیست و شرایط فعلی حق این مردم نیست بعد از ۴۰ سال عزت و آبروداری با خبر جدیدی از اختلاس، رانت، فساد و تبعیض روبرو شوند.

مردم بعد از ۴۰ سال از پیروزی شکوهمند انقلاب انتظاراتی از مسئولان، کارگزاران نظام و قوای سه گانه دارند که بخشی از انتظارات به نقل از رهبر معظم انقلاب که در همه این سال ها به مسئولان و متولیان امر هشدار داده اند به ترتیب ذیل می آید:

۱- تعامل، وحدت و همکاری مسئولان در سطوح بالا و میانه.

۲- تمرکز بر روی مسائل اصلی و اجتناب از مسائل فرعی و حاشیه‌ای کشور.

۳- کار و تلاش بی‌وقفه.

۴- صداقت و عمل به وعده‌ها.

۵- پرهیز از مناقشات و اجتناب از سرگرمی به حواشی و مسائل فرعی.

۶- امانت‌داری و پاکدستی و برخورد با متخلفان و خائنان و مفسدان.

۷- توجه به مسائل فرهنگی و ارزش‌های انقلاب و رعایت ظواهر اسلامی و فرهنگ اسلامی.

۸- رسیدگی به مسئله اشتغال و تقویت تولید داخلی، حمایت از کشاورزی و صنعت.

در میان مطالبات و انتظارات فوق، معظم‌له به برخورد با تخلفات و مبارزه با مفسدان به‌طور ویژه پرداخته و آن را از مهم‌ترین انتظارات جامعه از مسئولان برشمردند.

در این باره این‌گونه توضیح فرمودند « اگر ما مسئولین کشور یک وقتی یک کاری را نتوانیم انجام بدهیم بیاییم به مردم بگوییم که نمی‌توانیم انجام بدهیم، مردم حرفی ندارند. اگر چنانچه مسئولین کشور بگویند آقا این امکانات نیست، نمی‌توانیم این کار را انجام بدهیم، مردم حرفی ندارند؛ اما مردم حرفشان آنجاست که ما در زمینه برخورد با متخلف کوتاهی کنیم. در دنبال‌گیری از عدالت کوتاهی کنیم، مردم این‌ها را نمی‌پذیرند، مردم از این چیزها عصبانی می‌شوند. اقدام مدبرانه، عزم راسخ، عدالتخواهی، مسئله مبارزه با فساد اداری و فساد مالی مهم است»مطرح کردن مطالبات و خواسته‌های عمومی که برخاسته از اطلاعات میدانی و دریافت شده از متن جامعه و در واقع خروجی کارشناسانه و دقیق آسیب‌های مدیریتی و اجرایی کشور است و از واقع بینی رهبری نظام حکایت می‌کند، چند کارکرد اساسی به نفع نظام و مردم دارد که عبارتند از:

۱- تعیین اولویت‌ها و سوق دادن مسئولان به حل مسائل اساسی کشور

۲- تعمیم نگاه راهبردی به بدنه جامعه و برانگیختن مشارکت عمومی برای کمک به حل مسائل سیاسی

۳- بازتولید سرمایه اجتماعی با تقویت اعتماد، حفظ رابطه واقعی و دو طرفه و به‌کارگیری صداقت از یک‌سو و پاسخگویی به مطالبات و نیازهای واقعی مردم از سوی دیگر

۴- ناکام گذاشتن فرصت طلبان سیاسی برای سیاه‌نمایی و یاس‌آفرینی به بهانه‌ طرح مسائل و مشکلات اساسی مردم

در این میان خطاب اصلی ‌به مسئولان کشور است که باید فرصت خدمت را غنیمت شمرده و به برآوردن این مطالبات و خواسته ها همت گمارده و قدر شناسی از مردم و پاداش الهی و خوشنامی نزدمردم را با وظیفه‌شناسی کسب نموده و حفظ کنند.

با نگاهی به مطالب فوق و تاکیدات معظم له ؛ امروزه مهمترین خواسته مردم در دهه چهلم انقلاب این است که مسئولین دست به دست هم دهند و برای رفع مشکل بیکاری و معیشتی مردم که از ملموس‌ترین خواسته‌های آن‌هاست، گام بردارند، مردم مدت هاست که شاهد یک رکود دامنه‌دار چند ساله هستند و در دهه چهلم انقلاب ؛ امروز تکلیف جوانان روشن است و بیشتر آن‌ها بیکار بوده و متاسفانه کسی هم نیست که سراغی از جوانان بگیرد، بازار بشدت آسیب زا گردیده و اشتغال مردم دچار بحران شده است.

بعد از ۴۰ سال از پیروزی شکوهمند انقلاب؛ مردم از لحاظ امنیتی هیچ گونه نقصانی مشاهده نمی کنند و قدردان زحمات نیروهای نظامی، انتظامی و ارگان های امنیتی هستند، اما امروزه یکی از مهم‌ترین مطالبات و انتظارات مردمی آرامش و ثبات اقتصادی است و در درجه دوم مردم خواستار تصمیمات درست و منطبق با منافع ملی در دیپلماسی بین‌المل هستند.

واقعیت‌های جامعه را همه مسئولین و خود مردم هم می‌دانند، اما باید به صورت جدی و نه تنها صرفا با شعار برای رفع معضل بیکاری گام بردارند و ضمن دعوت از سرمایه‌گذاران، مسیر سرمایه گذاری را تسهیل بخشند.دولت باید در خصوص برخی از دستور العمل‌ها و بخشنامه‌ها که بازدارنده سرمایه‌گذاری هستند، تجدید نظر کند و ریسک‌پذیر باشد.

اگر مسئولین با مردم صادق باشند، مردم با کمبودها در جامعه نیز کنار خواهند آمد. در طول چهار دهه از عمر پربرکت انقلاب مردم در عین نبود امکانات همواره حضور پرشور و تاثیرگذار در همه صحنه داشته‌ و خواهند داشت و این روزها از دیگر انتظارات مردم این است که دیگر در آینده شاهد اختلاس نباشند و ساز و کار ها آن‌قدر شفاف بوده که قابلیت کنترل داشته باشند.

 

مردم در دهه چهلم انقلاب که همه تلاش دشمن سست کردن پایه های اقتصادی و جنگ نرم است انتظار دارند مسئولان و کارگزاران به دنبال اشتغال و توسعه پایدار باشند وباید به سمت توسعه ای پیش برویم که به محیط زیست و کشاورزی لطمه نزند. از طرف دیگر پایداری صنعت بسیار مهم است، امروز در کنار رکود واحدهای تولیدی و صدای سوت و کور شهرک های صنعتی کارخانجات متعددی را در کشور ایجاد می کنیم اما به دلیل نداشتن بازار مناسب مشکلات تامین اجتماعی و مالیاتی، برورکراسی های خشک اداری و سنگ اندازی ها، سود بالا و صرفا متکی بودن به بازار مصرف داخل و همچنین نداشتن سرمایه در گردش تعطیل می شود.

امروز مهم ترین خواسته مردم رفع مشکلات معیشتی و مشکل بیکاری جوانانی که با هزار امید و آرزو پای آرمان های خود ایستاده اند، بدون شک با رفع مشکل بیکاری آسیب های اجتماعی نیز به دنبال آن کاهش پیدا خواهد کرد و آسیب‌های اجتماعی مانند طلاق، اعتیاد و سایر موارد به دلیل مشکل اشتغال است. امروز حتی اگر جوانان در کارخانه‌ای مشغول به کار شوند این نگرانی را دارند که فردا روزی به دلیل تعدیل نیرو اخراج شوند.

انتظار دارند تبعیض ها از بین برود، انتخاب ها بر اساس شایسته سالاری، توانمندی، کارآمدی و سلامت باشد، مسئولان به صورت جدی تر با رانت ها، فسادها و اختلاس ها برخورد کنند، از مسئولان انتظار دارند همانطور که مردم در این ۴۰ سال از جان و مال برای حفظ این نظام گذشتند تا آنها بر صندلی های گرم و نرمشان تکیه بزنند و دهها شهید برای هر صندلی تقدیم آرمان های انقلاب و نظام کرده و می کنند آنها هم بیشتر از این از خودشان مایه بگذارند و با جان و مالشان در خدمت مردم تلاش کنند.

مردم از متولیان و مسئولان دنبال آیده ال ها نیستند بلکه این مردم با ابتدایی ترین امکانات هم قانع بوده و دنبال ساده ترین زندگی و ثبات اقتصادی و اشتغالی هستند که بتوانند با آن نان در بیاورند و امرار معاش کنند، انتظار دارند همه مسئولان و متولیان امر بمانند ید واحده و فارغ از همه جناح بندی های سیاسی، گروهی، قومی و مذهبی و صرفا در راستای حفظ منافع ملی و مصالح نظام و مردم گام بردارند.

احمد قدیری ابیانه فرزند محمدحسن قدیری، سی انتظار و ابهام مطرح در ذهن مردم که نیازمند تبیین و روشنگری است را به شرح زیر لیسا کرده است:

۱. چرا ما فقط با دنیا مشکل داریم؟
۲. چرا ما با همه دنیا مشکل داریم؟
۳. چرا امام وعده آب و برق مجانی داد؟
۴. چرا رهبری غیرپاسخگو و مادام العمر است؟
۵. شورای نگهبان چه حقی دارد برای رد صلاحیت و چرا نباید ناکارآمدی دولت‌ها و رؤسای جمهور را پای انتخاب و دخالت شورای نگهبان بگذاریم؟
۶. این چه انقلاب و نظامی است که همه سران آن خائن و فاسد و نفوذی بوده‌اند؟
۷. این همه هزینه نظامی چرا، وقتی در اولیات زندگی مانده‌ایم؟
۸. کمک به سوریه، لبنان، عراق، یمن و فلسطین چرا وقتی مردم ایران خود محتاج‌اند؟
۹. این همه ناکارآمدی و اختلاس چر‌ا؟
۱۰. اگر فساد سیستماتیک نیست، چرا با مسولان ارشد نظام برخورد نمی‌شود؟
۱۱. این همه پول نفت کجا و چطور خرج می‌شود که اثری از آن در زندگی خود نمی‌بینیم؟
۱۲. اعترافات اجباری و تلویزیونی، چه فایده و چرا؟
۱۳. چرا ما مانند امارات پیشرفت نکرده‌ایم؟
۱۴. حجاب اجباری و گشت ارشاد چرا؟
۱۵. چرا رفراندوم برگزار نمی‌شود تا مردم حکومت دلخواه و سرنوشت خود را تعیین کنند؟
۱۶. سربازی اجباری چرا؟
۱۷. چرا فیلترینگ و محدودسازی فضای مجازی و در عین حال حضور مسولان در شبکه‌های اجتماعی خارجی؟
۱۸. تبعیض و ترجیح مرد بر زن در احکام اسلام چرا؟
۱۹. انرژی پرهزینه هسته‌ای چرا؟
۲۰. چرا احکام خشن، چون حد و قصاص خصوصا در حوزه جنسی؟
۲۱. مردم کجا باید اعتراض کنند که اغتشاشگر شناخته نشوند؟
۲۲. چرایی انتصاب افراد مسئله‌دار توسط رهبری و عدم عزل آنان توسط ایشان؟
۲۳. وقتی همه اختیارات و اموال و دارایی‌های کشور در رهبری و نهاد‌های زیرمجموعه او متمرکز شده، چه انتظاری از رییس‌جمهور و انتخابات می‌توان داشت؟
۲۴. با وجود این همه فساد در کشور، چطور ادعای اسلامی بودن جامعه و حکومت را داریم؟
۲۵. چرا مدام رهبری و مدیریت او با ائمه و دوران امام علی مقایسه می‌گردد؟
۲۶. چرا همه نارسایی‌ها و ناکارآمدی‌ها گردن دشمن انداخته می‌شود؟
۲۷. آیا احترام و اقتصاد ایران و اعتبار پاسپورت ایرانی در زمان شاه بالاتر نبود؟
۲۸. آیا شان و منزلت روحانیت و دین‌داری مردم زمان حکومت پهلوی بیشتر نبود؟
۲۹. آیا حکومتی سکولار در ایران مانند آنچه در ترکیه و عراق و لبنان شاهد هستیم بهتر جواب نمی‌داد و شاهد نزاع و دوقطبی کمتری نمی‌بودیم؟
۳۰. با وجود اذعان قرآن به «لااکراه فی الدین» این حد از دخالت دین در دنیا و مجازات‌های حوزه شخصی برای چیست؟

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت خبری الف تاریخ انتشار 17 بهمن 97، کدخبر: 3971117037، www.alef.ir/ سایر منابع . 

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۴
0
0
جالب بود
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین