پروبیوتیکها گروهی از باکتریهای فلور روده انسان هستند که علاوه بر کمک به گوارش، مولکولهای پیچیده و ترکیباتی مانند ویتامینها و آنتیبیوتیکهای مختلفی را تولید میکنند که برای بدن مفید است.
اداره غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد و سازمان بهداشت جهانی، پروبیوتیک را اینگونه تعریف میکند که پروبیوتیکها میکروارگانیسمهای زندهای هستند که مصرف کافی آنها سبب نمایان شدن اثرات سلامت بخش در بدن میزبان میشود.
وی اظهار داشت: در تنظیم بسیاری از استانداردها، استانداردهای مربوطه در اروپا و آمریکا ملاک است و ما از این استانداردها بر اساس نیاز کشور استفاده میکنیم، اما استاندارد محصولات پروبیوتیک، خلق استاندارد است بنابراین زمانبر است.
قانعی افزود: در حال حاضر بخشی از استانداردهای محصولات پروبیوتیک تدوین و تقدیم سازمان استاندارد شده است، همچنین با سازمان غذا و دارو نیز مذاکراتی در این زمینه صورت گرفته که این سازمان نیز این استانداردها را در دستور کار خود قرار دهد.
وی در خصوص اینکه آیا ایران اولین کشوری است که به این حوزه ورود کرده است، گفت: در دنیا نیازی برای ورود به این حوزه ندیدهاند زیرا روال به این صورت است که وقتی چیزی بیضرر است، ضرورتی برای تدوین استاندارد وجود ندارد، همین که سلامت آن تأیید میشود دیگر استفاده آن دست خود فرد است.
قانعی با بیان اینکه این محصولات سالم است و آسیبی به کسی نمیرساند، افزود: اکنون محصولاتی که در بازار عرضه میشوند، استاندارد دارند اما در ستاد توسعه زیست فناوری به دنبال توسعه این استاندارد هستیم، از این رو این اقدام با همکاری سازمان استاندارد در حال انجام است که با تدوین آن در استانداردسازی محصولات پروبیوتیک دنیا نیز شریک خواهیم شد.
شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از پایگاه خبری آگروفودنیوز ، تاریخ انتشار: 7 تیر 1398 ، کدخبر:38966 www.agrofoodnews.com،