پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۱۹۷۳۷
تاریخ انتشار : ۲۰ تير ۱۳۹۸ - ۱۷:۴۴
سید ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضائیه گزینه‌های پیشنهادی برای عضویت در شورای نگهبان را به مجلس معرفی کرد. در این نام‌ها دو استاد دانشگاه امام صادق و رئیس ستاد انتخاباتی قالیباف دیده می‌شود.
شعارسال: ابراهیم رییسی روز گذشته اعضای حقوقدانان شورای نگهبان را به مجلس معرفی کرد. البته این رویه وجود داشته که اعضای شورای نگهبان همواره نزدیک به جناح راست جمهوری اسلامی باشند و این بار هم این رویه اصلاح نشده است. فقط یک بار در مجلس ششم ۱۶۲ رای سفید نمایندگان به گزینه‌های معرفی شده، در تاریخ سیاست ایران ماندگار شد. حالا، اما مجلس میانه رو و فراکسیون امید هم کمی محافظه کار است و فضا برای عملکرد شبیه مجلس ششم بسته و برای ورود اصولگرایان به ترکیب شورای نگهبان باز است.

امام صادقی‌ها در راه شورای نگهبان

علی غلامی، هادی طحان نظیف، محمد دهقان و محمد حسن صادقی مقدم و عبدالحمید مرتضوی قاضی دادگاه از گزینه‌های پیشنهادی حجت‌الاسلام رئیسی رئیس قوه قضائیه به مجلس هستند.

علی غلامی از نیروهای دانشگاه امام صادق است که ریاست گروه معارف این دانشگاه را بر عهده دارد. او چهره‌ای اصولگراست که معمولا در برنامه‌های شبکه افق به عنوان میهمان دعوت شده است.

هادی طحان نظیف جوانی جویای نام متولد سال ۱۳۶۱از دیگر چهره‌های دانشگاه امام صادق است که ریاست گروه حقوق دانشگاه را بر عهده دارد و قبلا به عنوان مشاور در شورای نگهبان فعالیت کرده است.

محمدحسین صادقی مقدم از دانشگاه تربیت مدرس دکتری حقوق خصوصی خود را دریافت کرده و از چهره‌های نزدیک به فرهاد رهبر است. صادقی‌مقدم پیش از این به عنوان مشاور عالی فرهاد رهبر رئیس وقت دانشگاه تهران فعالیت کرده است.

از میان گزینه‌های معرفی شده دو گزینه، گزینه دانشگاه امام صادق هستند؛ دانشگاهی که پس از چهار دهه ریاست آن از دست خانواده مهدوی کنی خارج شد و به آملی لاریجانی رئیس سابق قوه قضائیه رسید. پیش از این رویداد۲۴ در گزارشی نوشته بود با ریاست آملی لاریجانی، دانشگاه امام صادقی‌ها در راه قوه قضائیه هستند.

نسل تاثیرگذاری از مدیران جمهوری اسلامی پرورده دانشگاه امام صادق هستند که به گفته مسئول بسیج دانشجویی آن بیشتر مدیران آن جذب وزارت ارشاد، صدا و سیما و وزارت امور خارجه شده‌اند و طبیعی است فارغ التحصیلان دانشگاه هاروارد اسلامی علاوه بر نهاد‌های اطلاعاتی و وزارت خارجه و وزارت ارشاد، در قوه قضائیه و البته در شورای نگهبان نیز نماینده داشته باشند. به نظر می‌رسد آملی لاریجانی هنوز قدرت خود در قوه قضائیه را حفظ کرده است.

یار قالیباف هم به شورای نگهبان می‌رود؟

در میان گزینه‌های معرفی شده، گزینه‌ای وجود دارد که انتخاب او، چند ماه مانده به انتخابات مجلس یازدهم، می‌تواند معادلات سیاسی را تحت تاثیر قرار دهد؛ محمد دهقان نماینده طرقبه و چناران؛ همشهری و البته رئیس ستاد انتخاباتی محمد باقر قالیباف.

محمد دهقان یک دهه قبل در کنار زاکانی در فرماندهی بسیج دانشجویی بود و بعد از اینکه زاکانی به خاطر موفقیت‌هایش در فرماندهی بسیج دانشجویی استان تهران، به فرماندهی کل بسیج دانشجویی رسید، دهقان جانشین او در بسیج دانشجویی استان تهران شد و از آن زمان به صورت جدی وارد فرماندهی سیاسی جناح اصولگرا شد.

علیرضا زاکانی تلاش زیادی کرد تا دوستان همراه در بسیج دانشجویی را تبدیل به یک حزب زیرمجموعه برای جمعیت ایثارگران کند و سرانجام در جمعیت رهپویان این اتفاق افتاد و محمد دهقان و زاکانی پایه گذاران این حزب شدند. در حال حاضر نیز از آبان دهقان، دبیرکلی جمعیت رهپویان را بر عهده دارد.

دهقان چهار دوره است که نماینده مجلس می‌شود، اما در مجلس دهم با قرار گرفتن در جایگاه رهبری جریان اصولگرا، بیشتر مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت. نامزد شدن برای نایب رئیسی مجلس گرچه با شکست او همراه بود اما از اثرگذاری‌اش در مجلس نکاست. نشان دادن انگشت شصت به سایر نمایندگان مجلس زمانی که فرجی دانا با فشار بسیج دانشجویی در استیضاح مجلس نهم عزل شد، ریاست ستاد سردار قالیباف در انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ و سرانجام تلاش‌های این روز‌های او برای استیاح زنگنه همزمان با انتشار اخباری از دیدار او و بابک زنجانی، نشان داده که دهقان تبدیل به چهره‌ای مهم و اثرگذار برای جریان اصولگرا شده است.

قرار دادن چنین فردی در شورای نگهبان حتما با ناراحتی اصلاح طلبان مواجه می‌شود. به خصوص اینکه محمد دهقان زمانی به دنبال اعدام موسوی و کروبی بود و اعتماد ابراهیم رئیسی به چنین تفکری، هشداری جدی به جریان اصلاح طلب است.

جمعی از اصلاح طلبان روز گذشته در خیابان بهشت در جلسه‌ای شرکت کرده بودند که گفته شد از میان ده هزار نامزد انتخابات شورایاری، حدود صد نفر توسط هیات نظارت رد صلاحیت شده‌اند. اما در آن جلسه تاکید شد که وضعیت این صد نفر توسط هیات نظارت پیگیری شود تا حقی زائل نشود. این آمار را تا اسفند ۹۸ و زمان بررسی صلاحیت نامزد‌های ورود به انتخابات مجلس به خاطر بسپارید؛ شاید بتوان آن را با رد صلاحیت‌ها در تیم جدید شورای نگهبان مقایسه کرد.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از پایگاه خبری تحلیلی رویداد24 ، تاریخ انتشار: 20 تیر 1398 ، کدخبر: 181227 ، www.rouydad24.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین