دانشگاه استاد فرشچیان، فرشتگان و مادران در این بخش تعریف میشوند. دانشگاههای ماموریتگرا نیز واحدهایی هستند که هرکدام براساس نیازهای منطقهای استان خود باید فعالیت کنند. دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی سپرده است هریک از استانهای دانشگاه آزاد اسلامی تبدیل به یک قطب علمی شوند تا دانشجویانشان پس از فارغالتحصیلی شغلی متناسب با رشته خود داشته باشند. در این گزارش به سه نمونه از این واحدها پرداختهایم. بهطور مثال واحد تبریز با ماموریت صنعت چرم و کفش، گلپایگان با ماموریت تولید ملی بذر هیبرید و واحد ملایر با ماموریت مبل و منبت نیز در این بخش تعریف میشوند.
دانشگاههای مهارتمحور نیز واحدهایی هستند که به آموزش و مهارتآموزی و کارآفرینی تاکید دارند و در این راستا طرح «هر ترم یک مهارت» ویژه دانشجویان از سال گذشته اجرا شد و در آینده دهها فارغالتحصیل دانشگاهی دارای مهارت به بازار کار معرفی خواهند شد. مدرسه عالی حقوق و مدرسه عالی مهارت حسابداری ازجمله این دانشگاههاست. دانشگاه حامی مادران ماموریت: ایجاد فرصت تحصیلات برای مادران محمدمهدی طهرانچی در اولین روزهای ریاست خود در دانشگاه آزاد اسلامی، راهاندازی مجتمعهای دانشگاهی حامی مادران را یکی از برنامههای کاری خود اعلام کرده بود. درنهایت طرح جامع واحدهای دانشگاهی برای تحصیل مادران، آذرماه سال گذشته در جلسه هیاترئیسه که به ریاست محمدمهدی طهرانچی برگزار شد، به تصویب رسید. هدف از راهاندازی واحدهای دانشگاهی حامی مادران در دانشگاه آزاد اسلامی، حمایت از خانواده، ایجاد فرصت تحصیلات عالی برای مادران ایران اسلامی در راستای اجرای نقشه مهندسی فرهنگی کشور بود. واحدهای دانشگاهی حامی مادران در دانشگاه آزاد اسلامی متناسب با شرایط و تمایلات و درخواستهای مادران راهاندازی و رشتههای کاربردی در این واحدها ایجاد خواهد شد. در این واحدهای دانشگاهی علاوهبر کلاسهای درس، مهدکودک، دفتر مشاوره و سایر خدمات رفاهی مورد نیاز مادران در حال تحصیل فعال خواهد بود. رئیس دانشگاه آزاد اسلامی 19 شهریورماه و در مراسم افتتاح مجتمع دانشگاهی علوم انسانی ولیعصر(عج) واحد تهران جنوب، با اشاره به اینکه اولین مجتمع مادران در شهرری راهاندازی خواهد شد، تاکید داشت تاسیس مجتمع مادران و الزامات آن در تمام استانها پیگیری خواهد شد و از این به بعد در دانشگاه آزاد اسلامی مادر بودن مانع درس خواندن نخواهد بود. اولین واحد دانشگاهی حامی مادران نیز سال 97 در واحد یادگار امام(ره) راهاندازی شد. در این مجتمع دانشگاهی ساعت شروع کلاسها به نحوی است که برای حضور مادران در کلاسهای آموزشی مناسب باشد.
رشتهها: در واحد مادران، رشتهها متناسب با فعالیتهای اجتماعی یک مادر ارائه میشود و چنانچه دانشجویان دختر تمایل به حضور در این مجتمع داشته باشند میتوانند با معادلسازی دروس خود به تحصیل بپردازند. دانشگاه بینالمللی فرشتگان ماموریت: آموزش ناشنوایان در سطوح عالی توضیح: ایده راهاندازی یک دانشگاه مختص معلولان و در راس آن دانشگاهی مختص ناشنوایان سال 96 به شورای گسترش آموزش عالی ارائه شد که در ابتدای امر وزارت علوم موافقت خود را با راهاندازی این واحد اعلام کرد و مجوز تاسیس آن توسط وزیر علوم صادر شد. اما لازم بود یک مجموعه وارد کار شده و با جدیت و پس از حدود 90 سال برای معلولان که استعدادهای بسیار خوبی دارند، تدابیر لازم را بیندیشد. دانشگاه آزاد اسلامی این مسئولیت را پذیرفت و در هیاتامنای مرکزی دانشگاه طرح تاسیس آن مصوب شد. حالا یک واحد دانشگاهی ویژه معلولان با عنوان «واحد بینالمللی فرشتگان» با محوریت ناشنوایان در دانشگاه آزاد اسلامی راهاندازی شده است. محلی برای این واحد دانشگاهی نیز در میدان صنعت تهران، ابتدای خیابان ایرانزمین توسط دانشگاه آزاد اسلامی تامین شده که قرار است در این محل واحد بینالملل فرشتگان فعالیت خود را آغاز کند. البته این واحد در آینده گسترش خواهد یافت و برای دیگر معلولان جسمی نیز یک فضای آموزشی ایجاد میشود. این دانشگاه فارغالتحصیلان خود را با ارائه دانش و مهارتهای لازم بهمنظور دستیابی به موفقیتهای شخصی و حرفهای و تاثیرگذاری در جوامعی که در آن کار و زندگی میکنند، توانمند میکند.
رشتهها: تاکنون 24 رشته در مقاطع مختلف تحصیلی شناسایی شده اما به این معنا نیست که شروع فعالیت این دانشگاه با 24 رشته خواهد بود. قرار است در ابتدا با تعدادی از این رشتهها که توان اجرای آن از نظر هیاتعلمی و امکانات آموزشی وجود دارد کار آغاز شود. دانشگاه استاد فرشچیان ماموریت: تربیت هنرمند خلاق، مولف و حکیم توضیح: اهالی هنر سیام مهرماه سال گذشته را فراموش نمیکنند؛ حدود 20 سال پیش بود که در فرهنگستان هنر حرف از تربیت هنرمند
ایرانی-اسلامی بر سر زبانها افتاد، همین موضوع یعنی «تربیت هنرمند برای آینده ایران» هدفی برای تاسیس یک دانشگاه به شیوه استاد و شاگردی در ایران شد؛ کاری که البته در ابتدای امر با سختیهایی مواجه شد؛ چراکه هیچ ارگانی نتوانست برای تاسیس این دانشگاه قدم پیش بگذارد. اما بالاخره بعد از طی کردن مراحل ابتدایی در کمیسیون «هنر و معماری» شورای عالی انقلاب فرهنگی، اساسنامه این دانشگاه تهیه و تصویب شد. اما باز هم برای تاسیس چنین دانشگاهی گرههای زیادی وجود داشت که بازکردن هرکدام از آنها کار زمانبری بود. کار تاسیس این دانشگاه آنقدر طولانی شد که محمود فرشچیان مهرماه سال گذشته در حاشیه رونمایی از جدیدترین کتاب خود گفت که از تاسیس دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی ناامید شده است؛ اما از آنجایی که مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی همیشه به مقوله فرهنگی توجه ویژهای دارند برای راهاندازی این دانشگاه پیشقدم شده و اعلام کردند به منظور تاسیس دانشگاه استاد فرشچیان سرمایهگذاری خواهند کرد. درنهایت این دانشگاه که نامش با استاد فرشچیان گره خورده، سیام مهرماه با حضور مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی افتتاح شد. دانشگاهی که براساس نظام سنتی راهاندازی شد، اما قرار نیست به گذشته بازگردد، بلکه بنا دارد تجربیات گذشته را با تجربیات جهان امروز آمیخته و یک الگوی تازه برای پرورش و تربیت استادان هنر ایرانی ارائه دهد.
رشتهها: در سال تحصیلی جدید در سه رشته «نگارگری»، «صنایع چوب» و «سفال و سرامیک» دانشجو جذب خواهد شد. خوراسگان با ماموریت پیگیری طرح ملی بذر ماموریت: کشت بذر با توجه به نیاز کشور به کاهش وابستگی نسبت به واردات بذرهای مختلف محصولات روباز و گلخانهای و تاکید دکتر طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مبنیبر پیگیری طرح ملی بذر، چندی پیش اولین جلسه کمیته راهبردی طرح ملی بذر دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد. ماموریت تولید ملی بذر هم بهعهده واحد خوراسگان سپرده و قرار شد علاوهبر گلخانههای موجود واحد، ۱۰ هکتار از اراضی کشاورزی خود را به تحقیقات اختصاص دهد؛ به هرحال بر واحد اصفهان(خوراسگان) دارای سوابق ارزشمندی در زمینه تحقیقات بذر سبزی و صیفی است که طبق اعلام نظر کارشناسان وزارت جهادکشاورزی بذرهای تولیدشده توسط این واحد پس از ارزیابی 83 درصد رضایتمندی جهت تولید انبوه را دارا هستند.
درحال حاضر نیاز کشور واردات حدود یک میلیارد دلار بذر است که با توجه به آمار 17 هزار هکتار گلخانهای که در کشور وجود دارد، حدود 650 میلیون دانه بذر نیاز کشور ارزیابی میشود که با توسعه گلخانهها این عدد به 1.5 میلیون دانه بذر میرسد. طبق بررسیهای آماری، دانشگاه آزاد اسلامی پیشروتر از دیگر دانشگاهها در بحث تولید بذر سبزی و صیفی است که بنابر گفتههای مسئول پیگیری طرح ملی بذر درصورت سرمایهگذاری در این بخش، دانشگاه آزاد اسلامی میتواند حدود 25 درصد از تولید بذرهای صیفی و سبزی مانند بذرهای خیار، گوجه، فلفل و... را تا پایان سال 1399 تامین کرده و در هر کیلوگرم حدود 300 میلیونتومان درآمدزایی کند. واحدی برای صنعت کفش و چرم ماموریت: احیای کفش و چرم تبریز پایتخت چرم و کفش است و چرم و کفش آن «نشان تجاری محصولات چرم کشور» است. ماموریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز هم در چرم و کفش در نظر گرفته شده؛ ماموریتی که متناسب با مزیتهای منطقهای آن است. ایران جزء سه کشور اصلی در تولید پوست و صادرکننده محصولات نیمساخته است. چرم تولیدی ایران از نظر کمی و کیفی، جایگاه سوم دنیا را دارد؛ اما بیش از 80 درصد صادرات چرم ایران به صورت سالامبور است که مانند صادرات نفت خام، از نبود زیرساختهای لازم برای فرآوری و تولید محصولات چرمی رنج میبرد. بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی میخواهد با ورود به این صنعت به صنعتگران این حوزه کمک کند. سالانه 225 میلیارد دلار، آماری است که گردش مالی صنعت چرم در جهان به خود اختصاص داده است، اما سهم ایران از این میزان حدود 200 میلیون دلار یعنی حتی کمتر از یکدرصد است. میانگین نرخ جهانی چرم حدود 1.5 دلار است، در نتیجه اگر همین میزان پوست تولیدشده فرآوری و به چرم تبدیل شود،
210 میلیون دلار ارزآوری برای کشور بههمراه دارد. بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی با ورود به این حوزه هم میتواند این ظرفیت را افزایش دهد. واحد تبریز میخواهد هم در حوزه صادرات چرم برندسازی کردند و هم در فکر فروش و تقویت صنعت داخلی باشد. همچنین قرار است مدرسه علمی و مهارتی صنعت چرم و کفش نیز در واحد تبریز راهاندازی شود.
رشتهها: دانشگاه آزاد اسلامی با تصویب و راهاندازی رشته کفش و آموزش دورههای ویژه کفش به سرعت پیشرفت این صنعت در سطح ملی و بینالمللی کمک شایانی خواهد کرد. دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر ماموریت: صنعت مبل و منبت مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی برای واحد ملایر ماموریت مبل و منبت در نظر گرفتهاند، چراکه ملایر پایتخت مبل و منبت ایران است. صنعت مبلسازی در خون اهالی این شهر آنچنان ریشه دوانده که ملایر را به شهر ملی مبل و منبت در ایران مشهور کرده است. فعالیت در این صنعت نیز از اردیبهشتماه آغاز و نشستهایی با فعالان مبل و منبت در شهرستان برگزار شد. در این زمینه 300 موضوعی که مرتبط با صنعت مبل است برای بحث نیازسنجی آن احصا شد. بر همین اساس قرار است سرای نوآوری با همکاری ترکیبی صنعتگران و دانشگاه طراحی، مدیریت و اجرایی شود. سرای نوآوری مبل و منبت سومین سرای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی در کشور است که در این صنعت راهاندازی خواهد شد. بر اساس آماری که وجود دارد ایران از ابتدای دهه ۹۰ تا امروز ۱۴۲میلیون دلار صادرات در حوزه صنعت مبل داشته و قرار است دانشگاه آزاد اسلامی با ورود جدی به این حوزه این ظرفیت را افزایش دهد. بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی میتواند این ظرفیت را در اختیار بگیرد و تا میزان قابلتوجهی به درآمدزایی دانشگاه کمک کند. موضوعی که میتواند به شهریه دانشجویان نیز کمک کند.
رشتهها: رشته مدیریت صنایع مبلمان و دکوراسیون، مهندسی صنایع مبلمان، طراحی مبلمان، طراحی مبلمان و دکوراسیون داخلی، کارشناسی حرفهای طراحی مبلمان، سرپرستی کارگاههای مبلمان، طراحی و تولید مبلمان و دکوراسیون داخلی در این صنعت راهاندازی میشود. درحال حاضر نیز حدود 40 دانشجو در رشته صنایع چوب مشغول تحصیل هستند. مدرسه عالی مهارتی هتلداری کیش رشد ۱۰ درصدی ورود گردشگران را داشته است؛ این در حالی است که در چند سال اخیر شاهد کاهش ۳۵ درصدی مسافران و تعطیلی واحدهای تجاری در برخی شهرها و مناطق آزاد کشور بودهایم. بنابراین جزیره کیش میتواند محل فعالیت یک مدرسه عالی هتلداری با استانداردهای بینالمللی باشد. در ابتدای سال تحصیلی جدید شاهد راهاندازی مدرسه مهارتی بینالمللی هتلداری در دانشگاه آزاد اسلامی خواهیم بود. چند روز پیش مهدی باقری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان از راهاندازی این مدرسه مهارتی در جزیره کیش خبر داد. قرار است در این مدرسه، برای سطوح مختلف کارکنان هتل در سطوح عملیاتی، میانی و عالی دورههای مهارتی برگزار شود. مدرسه عالی مهارتی حقوق اولین مدرسه عالی مهارت رشته حقوق در دانشگاه آزاد اسلامی در دهه مبارک سال گذشته افتتاح شد. مدرسه عالی حقوق بخشهای مختلفی دارد که شامل دادگاه عمومی حقوقی، دادگاه خانواده، دادگاههای کیفری، دادسرای عمومی و انقلاب، دادگاه تجدیدنظر حقوقی و شورای حل اختلاف میشود. مدرسه عالی مهارتی حقوق دانشگاه آزاد اسلامی در سه طبقه در خیابان سپهبد قرنی تأسیس شده و زیرنظر دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب فعالیت خواهد کرد و دانشجویان رشتههای مرتبط دورههای مهارتآموزی خود را در این مدرسه طی میکنند. در مدارس عالی مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی شرایطی فراهم میشود تا جوانان با توانایی، به محیط واقعی وارد شوند و مرحله پس از این مدارس، کارورزی در شرایط واقعی است. مدرسه عالی مهارت حسابداری حسابداری، در هر کسب و کاری بسیار حساس و مهم است. اشتباهات هرچند کوچک حسابداران میتواند منجر به ضررهای مالی زیادی برای سازمان شود. همچنین درایت و مهارت یک حسابدار میتواند سهم بسیاری در افزایش سود مجموعه داشته باشد و در درازمدت باعث افزایش ثروت صاحبان سهام شود. بر همین اساس لازم است دانشجویان رشته حسابداری در این رشته مهارتهای لازم را کسب کنند. در این راستا چند روز پیش مدرسه عالی مهارت حسابداری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر افتتاح شد. این مدرسه در راستای اجرای سیاستهای دانشگاه با موضوع حسابداری با هدف آمادهسازی برای اشتغال و مهارتافزایی متقاضیان از طریق آموزش عملی مهارتهای حرفهای است.
سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته ازسایت خبری پیشخوان، تاریخ انتشار 10 مرداد 98، کد خبر:153004 www.pishkhaan.net،