پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۳۹۹۹
تاریخ انتشار : ۱۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۸
نماینده میراث فرهنگی خمینی‌شهر، درباره کبوترخانه‌ تخریب شده‌ گفت: مالک این بنا به دلیل توسعه‌ی زمینش اقدام به تخریب این بنا کرده بود که پس از اطلاعِ میراث فرهنگی، به سرعت متوقف شد.

شعارسال: «علیرضا حبیبی»، مسئول میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان خمینی‌شهرِ استاناصفهان درباره تخریب کبوترخانه این منطقه گفت: مالک این بنا به دلیل توسعه‌ زمینش اقدام به تخریب این بنا کرده بود که پس از اطلاع میراث فرهنگی، به سرعت متوقف شد کهطبق قانون شخص متخلف باید آن بنا را بازسازی کند.

او تخریب این کبوترخانه را طی دو مرحله عنوان کرد و گفت:کبوترخانه‌ای که در روزهای اخیر خبر تخریب‌اش پخش شده، در صحرای دُر، واقع در شهرستان "دُرچه‌" خمینی‌شهر قرار دارد. مالک زمین (و کبوترخانه‌ی در آن)، در مرحله‌ی اولبدون اطلاع از اینکه این بنا، تاریخی ودارای ارزش است برای توسعه‌یزمین خود اقدام به تخریب بخشی از آن بنا می‌کند کهیگان حفاظت میراث فرهنگی بلافاصله وارد عمل شدو از ادامه‌ی کار او جلوگیری کرد. پس از آن پرونده‌ای برای مالک زمین تشکیل شد و او تعهد داد تابنای تخریب شدهرابازسازی کند. اما دیگر مجوز ادامه‌ کار و ورود ماشین‌های سنگین به منطقه را نداشت. در همین راستا، او برای جمع‌آوری خاکروبه‌های ناشی از تخریب بنا، برای ورود یک کامیون و بیل مکانیکی‌ به زمینش، مجوزگرفت تا زمانی که هزینه‌یکافی برای بازسازی بنا را پیدا کند.

«حبیبی» اضافه کرد:این بارکه متاسفانه مرحله‌ی دوم تخریب اتفاق افتاد، مالک با علم به اینکه کبوترخانه‌ای که در زمین‌اش وجود دارد بنایی ارزشمند و تاریخی است، به اصطلاح زرنگی می‌کند تا با استفاده از وجود بیل مکانیکی و کامیون، قسمت دیگری از بنا را تخریب کند تا ارزش بنا دیگر از بین برود و اجازه‌ی از بین رفتن آن داده شود. این بار که با اطلاع همسایه‌ها از این اتفاق مطلع شدیم، و این باراز او شکایت قضائی کردیم و دادستان شهرستان، او را احضار کرده است کهاحتمالا امروز (دهم مردادماه) یا فردا، برای پاسخگوییبه دادستانی برود.

نمایندهمیراث فرهنگی، شهرستان خمینی‌شهر، همچنین گفت:حالا با تصمیم مقام قضایی طبق قانون می‌بایست بنای تخریب شده را بازسازی کند و به حالت اول بازگرداند. چراکه قانون می‌گوید اگر کسی آثارتاریخی ثبت شده را تخریب کند، باید آن را بازسازی کند. همچنین مقام قضایی بنابر تشخیص خودمی‌تواند او را از سه ماه تا یک سال زندانی کند. ما روی اعمال قانون پافشاری می‌کنیم و اگر آن حکمی که مدنظر ماست داده نشود، باز هم شکایت خواهیم کردتا دادستانی در مورد حکم او رأفت اسلامی به کار نبرد، چرا که در شهر دُرچه حدود ۲۵ کبوترخانه وجود دارد که متعلق به دوره قاجار هستند، اگر حتی در مورد برخورد درستی با متخلف وتخریب‌گر آن‌هاکه به ثبت ملی هم رسیده‌اندنشود، باقی آن‌ها هم به خطر می‌افتند.

«حبیبی» با اشاره به وضعیت کنونی و ساماندهی این کبوترخانه‌ها اظهار کرد:متأسفانه این روزها مالکانتمایلی به حفظ و نگهداری این بناهایی که دیگر کاربری اصلی خود را از دست داده‌اند، ندارند، چرا که نگهداری از کبوترخانه‌ها که اغلب مخروبه‌ شده‌اند، علاوه‌بر اینکه زمین کشاورزی آن‌ها را کوچک‌تر می‌کند، آلودگی‌هایی هم بوجود می‌آورد که به نوعی برای مالکان مزاحمت‌هایی ایجاد کرده است. درست است که این ابنیه ارزشمند هستند، ولی این ارزش برای آن‌ها تبدیل به ریال نمی‌شود. به همین سببدر نظر داریم تا سرمایه‌گذاری پیدا کنیم که بتواند تعدادی (۱۹ عدد) از کبوترخانه‌هایدُرچهکه در یک چشم‌انداز قرار دارند را در یک سایت گردشگریحفاظت کند. اگر این اتفاق که ما برای وقوعشبسیاردر حال تلاش هستیمرخ دهد، مالکان زمین‌ها هم به سود مادی می‌رسند. البته این کار و در ادامه مرمت این بناها بسیار زمان‌بر خواهد بود.

او خاطرنشان کرد: شهردار دُرچه در این زمینه در حال تلاش است، اما متاسفانه از آن‌جا که تملک بر زمین آن‌ها سرمایه‌ی بسیار می‌خواهد، سرمایه‌گذار به سختی پیدا می‌شود. البتهتمام آثار تاریخی این منطقه این مشکل را دارند. قوانینی برای حفظ آن‌ها ایجاد شده است که مورد پسند مردم آن منطقه نیست و ما که مجبور به اجرای آن قوانین هستیم به نوعی در حال مزاحمت برای اهالی هستیم. مالکان فی‌الحال به دلیل وجود این بناهای تاریخی که اغلب دیگر کاربری سابق خود را از دست داده‌اند، متضرر شده‌اند. هر چقدر که ما در مورد ارزش معنوی آن‌ها اطلاع دهیم برایشان کافی نیست و می‌گویند چرا ما باید هزینه نگهداری این آثار تاریخی را متقبل شویم و دولت کاری نمی‌کند. آن‌ها نمی‌دانند که دولت نیز بودجه کافی برای مرمت این ابنیه را ندارد.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تاریخ انتشار: 10 مرداد 1395 ،کد خبر: 95050105596،www.isna.ir

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین