پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۴۸۹۵۵
تاریخ انتشار : ۱۸ آذر ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۴
با پایان ثبت نام نامزد‌های انتخابات مجلس یازدهم، برنامه‌های انتخاباتی جبهه‌های سیاسی وارد فاز رقابتی بیشتری می‌شود. این فعالیت‌ها تا زمان تایید صلاحیت نامزد‌ها توسط شورای نگهبان با فعالیت‌های درون سازمانی آغاز شده و در ادامه پس از اعلام نظر شورای نگهبان، با اعلام لیست‌های مختلف از جانب تشکل‌های سیاسی، بر شدت آن افزوده می‌شود.
شعار سال: با پایان ثبت نام نامزد‌های انتخابات مجلس یازدهم، برنامه‌های انتخاباتی جبهه‌های سیاسی وارد فاز رقابتی بیشتری می‌شود. این فعالیت‌ها تا زمان تایید صلاحیت نامزد‌ها توسط شورای نگهبان با فعالیت‌های درون سازمانی آغاز شده و در ادامه پس از اعلام نظر شورای نگهبان، با اعلام لیست‌های مختلف از جانب تشکل‌های سیاسی، بر شدت آن افزوده می‌شود. مهدی شیخ نماینده اصلاح‌طلب مجلس دهم که برای انتخابات دوره یازدهم مجلس هم ثبت نام کرده، معتقد است که اصول‌گرایان، ابزار و بستر‌های تبلیغاتی بیشتری را در اختیار دارند. او با انتقاد از تبعیض به نفع اصول‌گرایان در کشور می‌گوید که اگر به چگونگی حضور آقای قالیباف در ثبت نام انتخابات مجلس شورای اسلامی توجه کنید، مشاهده خواهید کرد که او متفاوت با سایر نامزد‌هایی که برای ثبت نام آمده بودند، با خودروی خود و از در ورودی خاصی که مختص به ثبت نام شوندگان نبود، وارد محوطه وزارت کشور شد و ثبت نام خود را بدون نوبت انجام داد، در حالی که بسیاری از ثبت نام کنندگان عنوان کردند که در همان روز و به علت ازدحام، بیشتر از ۱۰ ساعت منتظر مانده‌اند تا ثبت نام آن‌ها نهایی شود. در ادامه مشروح گفت وگوی شیخ با همدلی را می‌خوانید:

حضور اصلاح‌طلبان را برای شرکت در انتخابات مجلس یازدهم چگونه ارزیابی می‌کنید؟

حضور اصلاح‌طلبان بسیار فعال بوده است، زیرا که آنان همواره طرفدار دموکراسی بوده‌اند و همیشه نهایت تلاش خود را به کار برده‌اند تا حضوری پرشور در همه انتخابات داشته باشند. من به سهم خود از همه ثبت نام کنندگان جبهه اصلاح‌طلبی تشکر می‌کنم، اقدام آن‌ها در این شرایط بسیار مثبت و ویژه بوده است.

با پایان یافتن ثبت نام نامزد‌های انتخاباتی، تصمیم‌گیری‌های آینده شورای عالی اصلاح‌طلبان برای حضور در مجلس یازدهم، بر چه مسائلی متمرکز خواهد بود؟

تصمیمات شورای عالی در حال حاضر متمرکز بر تایید مکانیزم است تا زمانی که نتیجه تایید صلاحیت نامزد‌ها توسط شورای نگهبان نهایی شود. پس از نظر شورای نگهبان و بر اساس مکانیزم شورای عالی، چیدمان لیست اصلاح‌طلبان برای انتخابات مجلس یازدهم مشخص خواهد شد؛ بنابراین تا آن زمان، هیچ گونه فعالیت انتخاباتی و تبلیغاتی متصور نخواهد بود.

پیش از این بسیار صحبت از سردی فضای سیاسی و بی‌برنامگی در تصمیم‌گیری‌های اصلاح‌طلبان برای حضور در انتخابات پیش رو شده بود. نظر شما در این مورد چیست؟

این البته نظر جبهه مخالف است. هیچ استناد خاصی مبنی بر وجود دلایل و استدلال‌های کافی بر وجود سردی فضای انتخاباتی در میان جبهه اصلاح‌طلبی وجود ندارد. بهتر است پاسخ این سوال از کسانی خواسته شود که ادعای این گونه مسائل را دارند. تا آنجا که من شاهد بوده‌ام همواره تمامی جلسات انتخاباتی اصلاح‌طلبان در زمان خود، برگزار شده است و همه تصمیم‌گیری‌ها در این زمینه توسط اعضای همین جبهه و با رای جمعی گرفته شده و هیچ مساله‌ای از بیرون وارد این تصمیم‌گیری‌ها نشده است.

ارزیابی شما از آرایش سیاسی مجلس آینده چیست؟

البته که با گذشتن زمان و ایجاد گرمای بیشتر در فضای انتخاباتی، شرایط گروه‌های سیاسی در مجلس آینده تا حدودی شفاف‌تر خواهد شد. در حال حاضر و با توجه به شرایط فعلی و نیز با توجه به افرادی که ثبت‌نام کرده‌اند باید گفت که آرایش سیاسی در مجلس آینده هنوز، در این زمینه وضعیت مشخصی ندارد و بنابراین نمی‌توان گفت که کدام گروه سیاسی می‌تواند در مجلس آینده اکثریت را در دست داشته باشد و تنها شاید بتوان پیش‌بینی کرد که در مجلس جدید دیگر یک گروه سیاسی نتواند با فاصله‌ای زیاد، دست بالاتر را از آن خود کند.

برخی از گمانه‌زنی‌ها از حضور گسترده‌تر اصول‌گرایان و داشتن دست برتر آن‌ها در مجلس آینده به علت بازتر شدن فضا برای آن‌ها به خاطر مشکلاتی که اصلاح‌طلبان درگیر آن بوده‌اند، حکایت دارد. نظر شما در این باره چیست؟

باید گفت که این گونه فضاسازی در دوره قبلی انتخابات هم وجود داشت. به نوعی که همه تصور می‌کردند اصلاح‌طلبان در مجلس دهم پیروزی چشمگیری نداشته باشند و مثلا از لیست اصلاح‌طلبان تهران نهایتا تعداد ده تا دوازده نفر به مجلس دهم راه پیدا کنند. اما حضور غافلگیرانه مردم، همه معادلات را به هم زد. در این دوره هم ممکن است شاهد این روند باشیم. ولی به هر حال در شرایط فعلی، با توجه به ابزار‌هایی که جناح مقابل در اختیار دارد و جناح اصلاح‌طلب فاقد آن است، عرصه گسترده‌تری برای فعالیت‌های انتخاباتی پیش از موعد در اختیار اصول‌گرایان قرار گرفته است. برای نمونه اگر به چگونگی حضور آقای قالیباف در ثبت نام انتخابات مجلس شورای اسلامی توجه کنید، مشاهده خواهید کرد که او متفاوت با سایر نامزد‌هایی که برای ثبت نام آمده بودند، با خودروی خود و از در ورودی خاصی که مختص به ثبت نام شوندگان نبود، وارد محوطه وزارت کشور شد و ثبت نام خود را بدون نوبت انجام داد، در حالی که بسیاری از ثبت نام کنندگان عنوان کردند که در همان روز و به علت ازدحام، بیشتر از ۱۰ ساعت منتظر مانده‌اند تا ثبت نام آن‌ها نهایی شود. همچنین با بررسی رسانه‌های عمومی و ملی پوشش‌دهنده اخبار در وزارت کشور می‌توان دریافت که بسیاری از آن‌ها ماموریت داشتند تا اخبار حضور قالیباف و سایر اصول‌گرایان را بیشتر از دیگران پوشش دهند، در حالی که رسانه‌های پوشش‌دهنده اخبار اصلاح‌طلبان بسیار اندک بودند. از طرفی باید گفت که صدا و سیما هم متاسفانه از همین حالا به عنوان عامل تبلیغاتی آقای قالیباف و اصول‌گرایان فعالیت‌های خود را شروع کرده است و حتی همان شب ثبت نام او، اخبار مربوط به ثبت نام او را به صورت گسترده انعکاس داد؛ بنابراین تمامی این عوامل نشانگر آن است که میدان برای فعالیت‌های انتخاباتی اصول‌گرایان بسیار بازتر و وسیع‌تر است و ابزار بیشتری را در این زمینه در اختیار دارند. اما به هر حال، چون بحث اصلی، موضوع انتخابات است و در نهایت این مردم هستند که تصمیم گیرنده نهایی‌اند، بنابراین با وجود همه این نابرابری‌ها، این میزان حضور مردم است که تعیین‌کننده نهایی خواهد بود.

نظر شما در باره ثبت نام نکردن مجدد بعضی از نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس دهم در انتخابات مجلس بعدی چیست؟

تا آنجایی که من اطلاع دارم بخش گسترده‌ای از نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس دهم در انتخابات مجلس بعدی هم شرکت کرده‌اند و تنها چند نفری از آن‌ها در این عرصه حضور نخواهند داشت. از تهران آقای عارف به دلیل انتخابات ریاست جمهوری آینده در این انتخابات شرکت نکردند. آقای کاظم جلالی هم که به علت مسئولیت جدید در سفارت روسیه، قبلا از نمایندگی در مجلس استعفا داده بودند. تنها سه عضو اصلاح‌طلب مجلس دهم باقی می‌مانند که به علت برخی مسائل که خود مطرح کرده‌اند، در دور جدید کاندید انتخابات نشده‌اند.
 
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه همدلی، تاریخ انتشار: 18 آذر 1398، کدخبر: 68314 ، www.hamdelidaily.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین