پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۴۹۱۵۶
تاریخ انتشار : ۱۹ آذر ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۱
شاید برای ما که به اعداد و ارقام بالای تلفات در حوادث رانندگی در کشور عادت کرده ایم، جان باختن دو هزار و181 عابر پیاده در تصادفات چندان به چشممان نیاید، اما این عدد برای فقط هفت ماه از فاجعه ای در حوادث رانندگی خبر می دهد. فاجعه ای که بیش از دو هزار خانواده را تحت تاثیر مشکلات مخرب روانی و اجتماعی خود قرار داده است.
شعارسال
20درصد کل تلفات تصادفات
طبق گزارشی که روز گذشته میزان آن را منتشر کرده است، در هفت ماه نخست امسال دو هزار و ۱۸۱ عابر پیاده در حوادث رانندگی جان خود را از دست داده اند که این رقم حدود یک پنجم (19.8 درصد) از کل تلفات تصادفات این مدت را به خود اختصاص داده است.
افزایش2.1 درصدی تلفات عابران
آمار عابران فوت شده در حوادث رانندگی هفت ماه سال 98 نسبت به مدت مشابه در سال گذشته (۲۱۲۰ نفر) 2.1 درصد افزایش داشته است. بر اساس این گزارش در هفت ماه امسال سه چهارم عابران متوفی در تصادفات مرد و یک چهارم زن بوده اند.
استان های دارای بیشترین آمار
همچنین استان‌های تهران با ۳۱۷، خراسان رضوی با ۱۷۱ و فارس با ۱۴۹ نفر بیشترین تعداد عابران متوفی را داشته اند.بیشترین سهم تلفات عابران پیاده نسبت به کل تلفات تصادفات، به ترتیب مربوط به استان‌های تهران با 38.6 درصد، مازندران با 35.4 درصد و گیلان با 32.7 درصد بوده است؛ به بیان دیگر در این سه استان عابران پیاده بالاترین سهم را نسبت به کل تلفات تصادفات استان داشته اند.این گزارش می‌افزاید: در هفت ماه امسال بیش از نیمی از عابران پیاده در راه‌های درون شهری (54.3 درصد) جان باخته اند. 37.7 درصد نیز در جاده‌های برون شهری، 6.6 درصد در راه‌های روستایی و 1.4 درصد در سایر راه‌ها کشته شده اند.
از لحاظ سنی، ۱/43 درصد عابران پیاده کشته شده در تصادفات هفت ماه امسال در رده سنی ۶۰ سال به بالا و 15.5 درصد نیز ۱۷ سال و کمتر بوده اند. همچنین 18.6 درصد از این افراد 18-39 سال و 22.7 درصد 40-59 سال سن داشته اند.
دلیل عمده مرگ عابران چیست؟
بر اساس این گزارش، برخورد با خودرو‌های سواری با 63.8 درصد عمده‌ترین علت مرگ عابران پیاده در تصادفات بوده است و پس از آن برخورد با وانت بار با ۱۱ درصد، موتورسیکلت با 9.1 درصد، کامیون و تریلی با 6.3 درصد و برخورد با اتوبوس و مینی بوس با ۳ درصد موجب از دست دادن جان عابران پیاده شده است. سایر وسایل نقلیه مانند وسایل کشاورزی و... درصد‌های کمتری را در این زمینه به خود اختصاص داده اند.
آمارهای جهانی چه می گوید؟
در تمام دنیا عابران پیاده یکی از قربانیان حوادث رانندگی به شمار می آیند. قربانیانی که البته بنابر سیاست های راهنمایی و رانندگی کشورها تعداد و میزان آن ها متغیر است. برای نمونه این اعداد در آمار مقاله پژوهشی «بررسی اپیدمیولوژیک تصادفات منجر به جراحت و فوت عابران پیاده شهر مشهد» که در تاریخ 15تیر96 از فصلنامه علمی پژوهشی امداد و نجات مجوز چاپ گرفته به این شرح آمده است: مرگ و میر عابران پیاده در کشورهای اروپایی و آمریکا حدود 20 درصد، آفریقایی 43 درصد و در خاورمیانه 51 درصد است.



بر اساس آماری که سازمان ملی ایمنی ترافیک بزرگراه های آمریکا (NHTSA) از تعداد پنج هزار و500نفری تلفات عابران پیاده در تصادفات کشور آمریکا ارائه کرده است، این رقم در برابر جمعیت این کشور و تعداد خودروها عددی به نسبت کمتر از آمار تلفات عابران پیاده در کشور ماست. با مراجعه به دیگر منابع توجه به اعداد جدولی که در ادامه می آید قابل توجه است:



در واقع اعداد این جدول این فاجعه را پیش روی ما می گذارد که عملکرد ما در حوزه کاهش تصادفات و افزایش ایمنی رانندگان تاکنون چندان با توفیق همراه نبوده است.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از روزنامه ابتکار، تاریخ انتشار: 19 آذر 1398 ، شماره خبر: 20263  ، www.khorasannews.com

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین