پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 March 29
کد خبر: ۲۶۲۹۸۵
تاریخ انتشار : ۰۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۵
از دو روز قبل، طرح نظرات متفاوت در مورد تعطیلی یا عدم تعطیلی مدارس تا پایان نوروز ۹۹، با توجه به واقعیت‌های موجود مرتبط با شیوع کرونا موجب سردرگمی شده و به نظر می‌رسد هرچه زودتر و قبل از آنکه دیر شود باید تصمیمی در این مورد گرفته شود.

شعار سال: از دو روز قبل، طرح نظرات متفاوت در مورد تعطیلی یا عدم تعطیلی مدارس تا پایان نوروز ۹۹ منتشر شده و موجب ایجاد سردرگمی در بین معلمان، دانش آموزان و اولیاء آنها شد. با توجه به واقعیت‌های موجود مرتبط با شیوع روزافزون کرونا به نظر می‌رسد هرچه زودتر و قبل از آنکه دیر شود باید تصمیمی در این مورد گرفته شود.

مدارس و دانشگاه‌ها تا عید تعطیل شوند و پایان سال تحصیلی یک ماه به تعویق بیفتد

اولین خبر از مجلس و کمیسیون بهداشت و درمان مجلس منتشر شد که علی نوبخت حقیقی، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس در تشریح دستور کار روز یک‌شنبه این کمیسیون از حضور معاونان وزیر بهداشت در این نشست فوق‌العاده برای بررسی اقدامات انجام شده برای مقابله با کرونا خبر داد و گفت: میرزاده، سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس موضوع تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها تا ۱۵ فروردین را مطرح کرد که با این موضوع موافقت و مقرر شد این پیشنهاد به رئیس مجلس اعلام شود؛ اگر این پیک برداشته شود آلودگی کاهش می‌یابد.

سید حمایت میرزاده سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس هم بعد از آن با تأکید بر اینکه سلامت دانش‌آموزان و دانشجویان در حال حاضر مهم‌ترین مسئله برای نظام آموزشی کشور است، خواستار تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها تا پایان تعطیلات نوروزی به علت شیوع ویروس کرونا شد.

 وی بابیان اینکه تعطیلی یک‌ماهه مدارس موضوعی است که در چین هم اتفاق افتاده است، ادامه داد: باید قبول کرد که در شرایط فعلی آمادگی لازم برای رویارویی با کرونا را در کشور نداریم البته این به معنای کم‌کاری مسئولان نیست ولی این شرایط خاص را با اقدامات فعلی نمی‌توان کنترل کرد.

 سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس البته گریزی هم به آموزش مجازی از طریق صداوسیما زد و با اشاره به اینکه صداوسیمای پول‌های کلانی را از حوزه آموزش کسب می‌کند افزود: صداوسیما باید به‌جای تبلیغات میلیاردی به یاری آموزش‌وپرورش و دانشگاه‌ها بیاید و بخشی از آموزش‌ها را از این طریق به دانش‌آموزان و دانشجویان منتقل کند.

 وی تأکید کرد: از سوی دیگر چه اشکالی دارد اگر به‌جای خردادماه پایان‌ترم تحصیلی تیرماه اعلام شود؛ این مهم نیاز به مجوز قانونی ندارد و اختیار آن با آموزش‌وپرورش است.

وزیر آموزش‌وپرورش تعطیلی مدارس تا ۱۵ فروردین را تکذیب کرد

پیش از ظهر روز گذشته محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش‌وپرورش در گفت‌وگویی تلویزیونی خبر تعطیلی مدارس تا ۱۵ فروردین ۹۹ را تکذیب کرد و گفت: ما در تعطیلات تابع وزارت بهداشت هستیم.

وی افزود: اگر در هر منطقه‌ای وزارت بهداشت تشخیص دهد که مدارس باید تعطیل شود این کار را انجام خواهیم داد.

وزیر آموزش‌وپرورش در ادامه درباره اظهاراتی با موضوع نشست تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها تا ۱۵ فروردین در مجلس گفت: آن‌ها پیشنهادی تهیه و به مجلس داده‌اند. این موضوع یک امر تخصصی است و در صلاحیت وزارت بهداشت است که این موضوع را تشخیص دهند که چه نوع اجتماعاتی خطرناک است و آیا مدارس باید تعطیل شود یا نشود؟ و اگر تعطیل شوند در کجا و به چه مدت تعطیل شود؟

حاجی میرزایی افزود: بنا بر توصیه‌هایی که تاکنون بوده مدارس برخی استان‌ها در برخی روز‌ها تعطیل‌شده، ولی از این به بعد تعطیلی مدارس منحصراً از مسیر وزارت بهداشت و اعلام ضرورت آن‌ها صورت خواهد گرفت.

مجلس در مورد تعطیلی مدارس تصمیم‌گیر نیست

از سوی دیگر اکبر ترکی نماینده مجلس و سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی هم در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا گفت: تصمیم تعطیلی مدارس در مجلس گرفته نمی‌شود و هیچ تصمیمی در مجلس در مورد تعطیلی مدارس تا پایان تعطیلات نوروز گرفته نشده است.

وی با رد هرگونه خبری که مبنی بر اعلام تعطیلی مدارس از طرف مجلس باشد اعلام کرد: تعطیلی مدارس به عهده ستاد پیشگیری و درمان کرونا در کشور است و اساساً مجلس در این خصوص تصمیم گیر نیست.

امن‌ترین جا برای مقابله با کرونا خانه‌هایمان است

در همین حال کیانوش جهانپور گفت: امن‌ترین جا برای مقابله با ویروس کووید ۱۹ و بیماری کرونا منازل و خانه‌هایمان است.

رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت ادامه داد: بررسی‌ها نشان می‌دهد اغلب مبتلایان یا از قم مراجعت کرده‌اند یا از اهالی قم بوده‌اند که به شهرهای دیگر سفرکرده‌اند، بنابراین محدودیت در مراودات و سفرهای بین‌شهری در استان‌های جنوبی و شمالی اهمیت پیدا کرده است و به نظر می‌رسد باید به آن توجه کرد.

جهانپور با اشاره به تأثیر تعطیلی مدارس برافزایش میزان سفر و تردد مردم به شهرهای دیگر نیز گفت: دلیل عدم موافقت وزارت بهداشت با تعطیلی مدارس این است که با تعطیلی مدارس به‌جای لغو سفرهای بین‌شهری بعضاً با افزایش این مسافرت‌ها مواجه شده‌ایم و مسافرت به استان‌های جنوبی و شمالی از قم موجب انتشار این بیماری شده است.

وی در پایان تأکید کرد: بارها روز گذشته من و کارشناسان و متخصصین امر اعلام کرده‌ایم که امن‌ترین جا برای مقابله با ویروس کووید ۱۹ و بیماری کرونا منازل خانه‌هایمان است.

تعطیلی دوهفته‌ای مدارس تهران: آموزش‌وپرورش تهران موافق! وزارت بهداشت مخالف!

مسعود ثقفی رئیس اداره روابط عمومی و اطلاع‌رسانی اداره کل آموزش‌وپرورش شهر تهران در پاسخ به این سؤال که چرا مدارس تهران روزانه اعلام تعطیلی می‌شود اظهار کرد: با توجه به اینکه تعطیلی مدارس موافقان و مخالفانی دارد لذا تصمیم‌گیری در خصوص مدارس تهران روزانه صورت گرفته است.

سخنگوی آموزش‌وپرورش تهران متذکر شد: البته برخی معتقدند اگر مدارس را یک هفته تعطیل اعلام کنیم باعث افزایش مسافرت‌ها و درنتیجه وضعیت شیوع ویروس کرونا بدتر خواهد شد اما دلیل اصلی ما از مدل تصمیم‌گیری اعلام تعطیلی روزانه مدارس این موضوع نبود.

ثقفی ادامه داد: در اینکه اولویت ما سلامت دانش‌آموزان و همکاران فرهنگی است هیچ تردیدی وجود ندارد اما تصمیم‌گیری درباره تعطیلی مدارس فقط بر عهده آموزش‌وپرورش نیست.

وی در رابطه با اصولی بودن یا نبودن روند ضدعفونی کردن مدارس تصریح کرد: ما برای روند نظافت و ضدعفونی مدارس برنامه‌هایی را ابلاغ کردیم اما نمی‌توان انکار کرد که شاخص‌های ضدعفونی و تخصص و چگونگی انجام آن در بین همکاران ما در مدارس وجود ندارد.

سخنگوی آموزش‌وپرورش تهران افزود: ما هم عمیقاً نگرانیم که شاید شرایط مدارس ما برای مقابله با این ویروس مهیا نباشد و ازاین‌رو موافق تعطیلی دوهفته‌ای مدارس بودیم اما سایر اعضای تصمیم گیر موافق تعطیلی دو هفته به این شکل نبودند.

ثقفی درباره جبران زمان‌های ازدست‌رفته برای دانش‌آموزان گفت: اگر میزان تعطیلی بیش‌ازاندازه فعلی اتفاق بیفتد باید به دنبال راهکارهای جبران باشیم؛ یکی از راهکارها استفاده از شبکه‌های تلویزیونی مانند شبکه آموزش برای آموزش دانش‌آموزان است که این مسئله در جلسه مهم امروز بررسی خواهد شد.

مدارس، در معرض تعطیلی از طرف اولیاء و مربیان قرار دارد

یک کارشناس مسائل آموزش‌وپرورش هم البته در گفتگو با خبرنگار حوزه آموزش‌وپرورش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در رابطه با میزان غیبت دانش‌آموزان در مدارس به دلیل شیوع بیماری کرونا گفت: بااینکه مراجع بهداشتی اعلام کرده‌اند ویروس کرونا کودکان را مبتلا به بیماری نمی‌کند اما اولیاء دانش‌آموزان به‌صورت گسترده و اثرگذار نسبت به ممانعت از حضور فرزندانشان در مدرسه اقدام می‌کنند.

وی افزود: به نظر می‌رسد نگرانی از احتمال انتقال بیماری در مدارس و کلاس‌ها علت اصلی نگرانی و ممانعت اولیاء دانش‌آموزان باشد. به‌این‌ترتیب درصورتی‌که مدارس تعطیل نشوند و یا اگر برای این نگرانی چاره جدی اندیشیده نشود، کلاس‌ها خودبه‌خود خالی از دانش‌آموز شده و مدارس از طرف اولیا و دانش‌آموزان در معرض تعطیلی قرار خواهد گرفت.

این کارشناس آموزش‌وپرورش با اشاره به نگرانی معلمان و کارکنان مدارس هم گفت: معلمان و کادر آموزشی و مدیریتی مدارس هم طبیعتاً باید در این مورد نگرانی‌هایی داشته باشند. برای دانش‌آموزان غیبت موجه در صورت بیماری در نظر گرفته‌شده و با غیبت یک دانش‌آموز نسبت به غیبت یک معلم در اثر بیماری، خلل کمتری در بدنه آموزشی مدرسه ایجاد می‌شود.

وی افزود: آموزش و اقدامات پیشگیرانه‌ای مثل ضدعفونی کردن مدارس البته خوب است اما شاخص‌های ضدعفونی و تخصص و چگونگی انجام آن در بین کارکنان در مدارس وجود ندارد و این موضوع می‌تواند به ناکارآمدی این شیوه پیشگیری در مقابله با کرونا دامن بزند.

تعطیلی یا عدم تعطیلی مدارس برای جلوگیری از گسترش ابتلا به ویروس کووید ۱۹ یا همان کرونا به محل بحث مجلس، دولت و کارشناسان و مردم تبدیل شده است. به نظر می‌رسد تعطیلی یا عدم تعطیلی مدارس تصمیمی است که مردم بر گرفتن آن اثر دارند. با افزایش مسافرت‌ها در صورت تعطیلی مدارس این تعطیلی به صلاح نیست، مگر اینکه مردم این بار با تعطیلی برخورد متفاوتی داشته باشند و در خانه‌هایشان بمانند تا موج ابتلا به بیماری ناشی از ویروس کرونا سیر نزولی پیدا کند.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری آنا، تاریخ 7 اسفند 98، کد مطلب: 474318: www.ana.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین