پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۶۵۷۴۲
تاریخ انتشار : ۲۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۲:۱۳
سفیر سابق ایران در افغانستان گفت: دولت آینده افغانستان دولتی موقت با محوریت طالبان خواهد بود نه با محوریت عبدالله و یا اشرف غنی. «ابوالفضل ظهره‌وند»، سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در افغانستان، در ارزیابی شکل‌گیری دولت موازی در افغانستان به خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا گفت: اقدام عبدالله نسبت به اعلام دولت موازی با اشرف غنی ناشی از اعتراض عبدالله در پنج ماه گذشته نسبت به شیوه برگزاری انتخابات و نتیجه انتخابات، است.

شعار سال: «ابوالفضل ظهره‌وند»، سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در افغانستان، در ارزیابی شکل‌گیری دولت موازی در افغانستان به خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا گفت: اقدام عبدالله نسبت به اعلام دولت موازی با اشرف غنی ناشی از اعتراض عبدالله در پنج ماه گذشته نسبت به شیوه برگزاری انتخابات و نتیجه انتخابات، است.

این کارشناس مسائل منطقه افزود: نتیجه‌ای که اشرف غنی اعلام کرده، نمی‌تواند مورد پذیرش رقبای او و به ویژه عبدالله عبدالله قرار بگیرد، به همین دلیل عبدالله، که خود را پیروز میدان رقابت انتخابات می‌دانست، مجبور شد دولت موازی اعلام کند، ضمن اینکه این اقدام شیوه و ترفندی برای مقابله با پروژه‌ای که آمریکایی‌ها در افغانستان آغاز کردند، قلمداد می‌شود. در واقع عبدالله تلاش کرد از این طریق پروژه آمریکا را متوقف کند در نتیجه در حال حاضر عبدالله عبدالله در موقعیت چانه‌زنی قرار گرفته است.

ظهره‌وند در پاسخ به این سوال که عبدالله عبدالله در راستای ادعا‌هایی که دارد به چه مواردی استناد می‌کند؟ تصریح کرد: علی‌رغم همه انتقاداتی که به شیوه و نحوه کار کمیسیون نظارت بر انتخابات وارد شد و حتی بسیاری از نمایندگان کاندیدا‌ها خواستار این بودند که این روش خیلی شفاف، روشن و به دور از جهت‌دهی پیگیری شود، اما مسئولین توجه نکردند.

سفیر سابق ایران در افغانستان خاطرنشان کرد: از همان ابتدا کاملا مشخص بود که حوا علم نورستانی با گرایش به اشرف غنی، کار می‌کند، به عنوان مثال در مورد نحوه شمارش آراء قرار بر این بود همه آرایی که ثبت الکترونیکی شده را شمارش کنند، اما او با ملاحظاتی که همه کاندیدا‌ها بر روی آن اذعان داشتند، از رعایت مقررات تخلف کرد و با بی‌توجهی نسبت به اعتراضات مبنی بر تقلبی بودن سیصد هزار رأی، اشرف غنی را رئیس جمهور اعلام می‌کند.

ظهره‌وند در رابطه با نحوه محاسبه آراء در انتخابات ریاست جمهوری افغانستان اظهار کرد: در این انتخابات اشرف غنی ۵۱ درصد آراء را بدست نیاورد البته این اقدام پیش از این هم در ایران اتفاق افتاده است. وقتی گفته می‌شود ۵۰+۱، این یک درصد باید در سطح کلان اتفاق بیافتد. اشرف غنی ۵۰/۶۵ صدم درصد (پنجاه ممیز ۶۵ صدم درصد) رأی آورده و به این معنی است که ۵۰+۱ هم اتفاق نیفتاده است. رئیس جمهوری ۵۰+۱ رای را دارد که در حوزه کلان هم به همین میزان رأی بیاورد، که اشرف غنی نتوانست این مقدار رأی را کسب کند.

این کارشناس مسائل منطقه در پیش بینی شرایط افغانستان اظهار کرد: آمریکایی‌ها در عمل نشان دادند به شعار‌هایی که می‌دهند پایبند نیستند و سرنوشت مردم افغانستان برای آن‌ها اهمیتی ندارد. بنابرایم ادعایی که در مورد دولت‌سازی داشتند کاملا دروغ بوده است، برای نمونه آمریکا ادعا می‌کند در این ۱۹ ساال بیش از یک تریلیون دلار در افغانستان هزینه کرده است، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد رقمی که به دولت و مردم افغانستان کمک کردند بسیار ناچیز است و به ۵ میلیارد دلار هم، نمی‌رسد.

ظهره‌وند با بیان اینکه «آمریکایی‌ها اهداف فرامنطقه‌ای را دنبال می‌کنند» توضیح داد: آمریکا زیست بحران است و در حال حاضر زیست بوم آن‌ها را طالبان تشکیل می‌دهد. به عبارت دیگر روی دیگر سکه حضور آمریکایی‌ها جریان تروریستی و تکفیری است که طالبان به یکی از مهره‌های اصلی آن‌ها تبدیل شده است. این کشور بدون حضور جریانات تروریستی توجیهی برای تدوام حضور نظامی در منطقه ندارد و بر همین اساس هیچ‌وقت اجازه نداده است که تروریست از صحنه افغانستان پاک شوند.

سفیر سابق ایران در افغانستان گفت: آمریکا زمانی با القاعده همکاری داشت بعد از آن در سوریه با داعش شروع کرد و زمانی که داعش شکست خورد به سمت طالبان حرکت کرد، در حالی که اگر داعش در سوریه پیروز می‌شد قطعا آمریکایی‎‌ها طالبان را از صحنه حذف می‌کردند و امروز شاهد توافق آمریکا با داعش بودیم؛ بنابراین آمریکا در منطقه به دنبال تداوم بحران در سایه مدیریتش است به این معنی که بر روی بحران‌های منطقه‌ای مدیریت کنند.

ظهره‌وند در پایان افزود: آمریکا با طرفی که تروریست می‌نامد، توافق می‎‌کند. این کشور به دنبال حذف کامل عبدالله و یا مجبور کردن وی به قرار گرفتن در کنار اشرف غنی است چراکه توافقنامه دوحه را باید در اسلو تثبیت کنند، به همین دلیل برای آن‌ها لازم است که گروهی مطالبات و خواسته‌های آن‌ها را به امضا برسانند؛ بنابراین دولت آینده افغانستان دولتی موقت با محوریت طالبان خواهد بود نه با محوریت عبدالله و یا اشرف غنی.

سایت شعار سال،  با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته  از خبرگزاری برنا، تاریخ انتشار 23 اسفند    98، کد خبر:   976595، www.borna.news

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین