پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۶۹۶۲۶
تاریخ انتشار : ۱۹ فروردين ۱۳۹۹ - ۲۳:۳۱
در حالی که واکنش‌ها به نقد جهانپور بر گزارش‌های غلط چینی‌ها درباره کرونا ادامه دارد، حمید سوری عضو ستاد کنترل اپیدمی کرونا می‌گوید هرچه جلوتر ‌رفتیم، متوجه می‌شدیم واقعیت اپیدمی با گزارش‌های چینی‌ها همخوانی ندارد. حمید سوری، اپیدمیولوژیست و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران یکی از این افراد است که معتقد است در چنین مواردی منطقی‌تر بود این نقد و نتیجه‌گیری از منابع علمی مستقل مطرح می‌شد. منابع علمی مستقل هم حرفشان معتبر است و هم موضعشان هزینه کمتری برای کشور دارد.

شعار سال: حمید سوری، اپیدمیولوژیست و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران یکی از این افراد است که معتقد است در چنین مواردی منطقی‌تر بود این نقد و نتیجه‌گیری از منابع علمی مستقل مطرح می‌شد. منابع علمی مستقل هم حرفشان معتبر است و هم موضعشان هزینه کمتری برای کشور دارد. سوری در گفتگو با ایرناپلاس می‌گوید: در چنین شرایطی وقتی تشنج ایجاد می‌شود و دولت مجبور است از چینی‌ها دلجویی یا عذرخواهی کند و این حرف‌ها پیش بیاید اصلاً خوب نیست. چرا که آن وقت دولت مجبور است وزارت بهداشت را تحت فشار قرار دهد حرفش را پس بگیرد یا اختلاف و دعوا درون دولت بین وزارت بهداشت و بخش‌های دیگر بروز می‌کند.

سوری ادامه می‌دهد: درست است که بحث‌های سیاسی، اقتصادی و امنیتی در اپیدمی‌ها حادث می‌شوند، مشکلاتی را ایجاد می‌کنند و مجزا از سایر مسائل نیستند، ولی به هر حال ما از منظر سلامت مسائل را تحلیل می‌کنیم و جمع‌بندی که حاکمیت درباره آن می‌کند، مسئله دیگری است که خود آن هم باید مسئولیتش را به عهده بگیرد. البته به اعتقاد وی معنای آن این نیست که ما حرف خودمان را نزنیم و واقعیت‌ها را که از نظر ما مستند است و ما به آن رسیده‌ایم را مطرح نکنیم، چرا که در این صورت ممکن است مسیر تصمیم‌گیری‌ها و سیاست‌گذاری‌ها به انحراف کشیده شود.

در این میان، سوری هم به‌عنوان یک اپیدمیولوژیست می‌گوید: چیزی که می‌توانم مطرح کنم این است که با توجه به الگوی گسترش اپیدمی و تجاربی که در کشور ما و سایر کشور‌ها از جمله ایتالیا و کره جنوبی حادث شده، بعید به نظر می‌آید اندازه‌های رخداد با چیزی که چین گزارش داده همخوانی داشته باشد و یک نوع خدشه در داده‌ها دیده می‌شود. بر اساس شواهد، ماجرا فراتر از آن چیزی است که چینی‌ها گزارش داده‌اند.

این استاد دانشگاه شهید بهشتی می‌افزاید: اوایل نمی‌شد در این باره قضاوت کرد، چرا که کشور ما تجربه‌ای به این شکل نداشت تا نتایج آن را با هم مقایسه کند. ولی با گذشت زمانی وقتی بیماری در کشور‌های دیگر هم گسترش پیدا کرد طبیعتاً این اندازه‌ها و الگو‌هایی که در ماهیت اپیدمی کرونا است به ما نشان داد شرایط این ویروس نمی‌تواند آن‌گونه که چینی‌ها درباره آن می‌گویند، باشد.

وی می‌افزاید: چین زادگاه این اپیدمی بود. طبیعتاً تجارب و درس‌هایی که از آنجا گرفته می‌شد چنانچه درست یا دقیق نبود می‌توانست سیاست‌گذاران سایر کشور‌ها را به گمراهی بکشاند و این گمراهی تا حدی هم حادث شده است. ما با گروه ۵، ۶ نفره‌ای که از چین به ایران آمده و از کارشناسان برجسته آن کشور هم به حساب می‌آمدند، جلساتی داشتیم. آنجا هم این ذهنیت‌ها تقویت می‌شد که خیلی از صحبت‌ها با هم جور در نمی‌آید. ما می‌گوییم میزان کشندگی یا میزان مولد پایه این اپیدمی یک عدد مشخص است، در واقع یک سری اطلاعات اولیه داریم که اگر آن‌ها را در فرمول مدلینگ اپیدمیولوژی می‌گذاریم متوجه می‌شویم با آن چیزی که ادعا می‌شود جور در نمی‌آید.

داده مخدوش، سیاست‌گذاری را منحرف کرده و تعداد قربانیان را بالا می‌برد

به گفته وی در چنین شرایطی اولین سؤالی که پیش می‌آید این است که مبادا داده‌هایی که از آن کشور منتشر شده مخدوش باشد. داده مخدوش نتیجه‌گیری مخدوش را به دنبال خواهد داشت و سیاست‌گذاری را منحرف می‌کند. طبیعتاً اگر بر اساس آن اطلاعات گمراه کننده سیاست‌گذاری کنیم نتیجه هم نخواهیم گرفت و یک مرتبه تعداد قربانیان بالا می‌رود.

با این حال سوری ادامه می‌دهد: حالا اینکه پشت این قضیه مسائل سیاسی یا اقتصادی یا تجارت جهانی بود، به مسائل حوزه سلامت مربوط نمی‌شود. ما از منظر تخصصی می‌توانیم بگوییم که به نظر می‌آید داده‌هایی که از چین در اختیار سایر کشور‌ها قرار گرفته با واقعیت فاصله دارد.

ایتالیا با آمار درست به روند کاهشی اپیدمی رسیده، اما کشور ما هنوز نرسیده است

سوری به روند اپیدمی در ایتالیا اشاره می‌کند و می‌گوید: به نظر می‌آید ایتالیا خیلی درست‌تر داده‌های خود را منتشر می‌کند. درست است که اوایل ماجرا گفته می‌شد چقدر در این کشور بی‌توجهی وجود دارد و تعداد مرگ‌ها بالاست، اما موضوع این است که وقتی اطلاعات درست وجود داشته باشد، تصمیم درست هم گرفته می‌شود. به همین دلیل است که ایتالیا الان به روند کاهشی اپیدمی رسیده است، ولی ما متأسفانه هنوز به آن نرسیده‌ایم.

سایت شعار سال،  با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته  از سایت خبری اسکان نیوز، تاریخ انتشار 19  فروردین    99، کد خبر:   26695، www.eskannews.com

اخبار مرتبط
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین