شعار سال:با گذشت ۶۶ روز پس از شیوع کرونا در کشور براساس اعلام وزارت بهداشت ۸۸۱۹۴ نفر به این بیماری مبتلا شدهاند که از این تعداد ۵۵۷۴ نفر فوت شده و ۶۶۵۹۶ نفر بهبود یافتهاند.
با گذشت ۶۶ روز پس از شیوع کرونا در کشور براساس اعلام وزارت بهداشت ۸۸۱۹۴ نفر به این بیماری مبتلا شدهاند که از این تعداد ۵۵۷۴ نفر فوت شده و ۶۶۵۹۶ نفر بهبود یافتهاند. روز گذشته «علیرضا زالی» فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با ابراز نگرانی از حضور مردم در پارکها و بوستانها گفته است حضور مردم در پارکها در شرایط فعلی که کمافی السابق با فراز و نشیب این بیماری در شهر تهران روبرو هستیم و هنوز به نقطه کاملا مطلوب نرسیدهایم میتواند بارهای جدیدی برای بیمارستانها و مراکز درمانی به دنبال داشته باشد. وی همچنین با اشاره به فعالیت اغذیه فروشیها و رستورانها در ماه مبارک رمضان اعلام کرده است؛ توصیه ما این است که مردم برای سحر و افطار از غذاهایی که در داخل منزل طبخ میشود استفاده کنند و همچنان توصیه ما عدم عرضه غذا در رستورانها به صورت جمعی و حضوری است و پیشنهاد میدهیم رستورانها از غذای بیرونبر استفاده کنند و معاونان بهداشتی دانشگاهها در ستاد دانشگاههای علوم پزشکی کشور نیز با پروتکلهای مختلف نظارت بیشتری بر این مکانها خواهند داشت.
پایش خانوادههای زندانیان تحت پوشش/ مورد ابتلا به بیماری کرونا نداشتیم
"جبار باقری" مدیرعامل انجمن حمایت زندانیان مرکز درباره شرایط خانوادههای زندانیان تحت پوشش این انجمن در ایام شیوع کرونا گفت: قوه قضاییه در یک اقدام بسیار کارآمد بیش از ۱۰۰ هزار نفر از زندانیان موجود را به مرخصی فرستاده است. طبعا وقتی این تعداد از زندانیان در زندان بودند؛ عمده مشکلات خانوادههای زندانیان از این حیث بود که سرپرست خانواده در زندان است و وقتی که زندانیان به مرخصی میروند، بسیاری از مشکلات ما به عنوان مجموعه حامی زندانیان به حداقل میرسد.
وی با بیان اینکه همه خانوادههای زندانیان تحت پوشش ما نیستند، ادامه داد: خانوادههای نیازمندی که یا از طریق خوداظهاری به ما مراجعه کرده اند یا از طریق مددکاران اجتماعی و یا مسئولان زندان آنها را شناسایی و به ما معرفی کرده اند، تحت پوشش انجمن هستند. از ابتدای شیوع کرونا با بررسی هایی که در خصوص شیوع بیماری در این خانوادهها انجام شده است تا این لحظه از خانواده زندانیانی که تحت پوشش ما هستند، خوشبختانه فرد مبتلا به ما بیماری کرونا به ما گزارش نشده است.
مدیرعامل انجمن حمایت زندانیان مرکز تصریح کرد: در مراکزمان مختصر درآمدزایی برای زندانیان تحت پوشش داریم که با توجه به شیوع بیماری کرونا در اسفندماه و فروردین ماه بخش عمده درآمدزایی های این مراکز با مشکل مواجه شد، البته سازمانهایی مانند بنیاد مستضعفان به کمک ما آمدند و تا به امروز در سطح تهران بیش از ۲۵۰۰ خانواده و در کل کشور بیش از ۴۰ هزار خانواده را با مساعدتهای مالی تحت پوشش قرار دادند.
جباری با بیان اینکه به خانوادههایی که تحت پوشش مستمر ما هستند یک رقم جزیی از انجمن به مدت ۶ ماه پرداخت میشود تا بتوانیم آنها را به کمیته امداد امام خمینی که متولی اصلی آنها هستند، معرفی کنیم، خاطرنشان کرد: در این مدت توزیع ۴۰۰ سبد کالا به ارزش ۱۴۰ میلیون تومان را داشتیم و کارتهای هدیه تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان از طریق سازمان زندانها به ما تحویل داده شد تا در اختیار این خانواده ها قرار دهیم. همچنین برای ۲۵۵ خانوار مبلغ ۶۵ میلیون تومان بودجه هزینه کردهایم.
وی ادامه داد: تا پایان اسفندماه به هر خانواده تحت پوشش از ۵۰۰ هزار تا یک میلیون تومان کارت هدیه یا سایر کمک های نقدی و غیرنقدی را داشته ایم. حیات انجمن حمایت از زندانیان وابسته به میزان کمکهای مردمی است. در این ایام با توجه به وضعیت ناشی از کرونا بسیاری از خیرین ما به نوعی اولویت هایشان تغییر کرده است، البته این به این معنی نیست که از گردونه حمایت خارج شوند، بلکه به سراغ کمکهای بهداشتی و درمانی در سطح ملی در مناطق مختلف رفتهاند و از طرفی هم امکان برگزاری همایش در ماه مبارک رمضان وجود ندارد، بنابراین کمی دل نگران این هستیم که چگونه اقدامات حمایتیمان را انجام دهیم که خانواده ها دچار مشکل نشوند.
مدیرعامل انجمن حمایت زندانیان مرکز تصریح کرد: خیرین میتوانند از طریق کد شماره ۵۳۵۳*۴*۷۳۳* به نام انجمن حمایت از زندانیان کمکهای خود را ارائه دهند.
جباری در پاسخ به این سوال که آیا در خصوص بازپرداخت وام خانواده زندانیانی که در این زمینه با مشکل مواجه شدهاند، تمهیداتی اندیشیده شده است، تصریح کرد: انجمن منابع مستمر ندارد که بتواند به مددجویان وام دهد؟ اما با هماهنگیهایی که با بانکها صندوق های قرض الحسنه و ... داریم وام های مختصری در اختیار زندانیان قرار داده شده است. تاکنون نیز در بازپسدهی وامها مشکلی پیش نیامده است. از مردم میخواهم در این ایام خانواده های زندانیان را فراموش نکنند تا این خانواده ها در این ایام با مشکل معیشتی مواجه نشوند.
وی بیان کرد: ما هر ساله در ماههای پایانی آخرسال کلاس های آموزشی برگزار می کردیم، اما در پایان سال ۹۸ نتوانستیم این کلاسها را برگزار کنیم، اما مرخصی که به زندانیان داده شد باعث شد، تا ما در خصوص وضعیت این زندانیان کمی آسوده خاطر شویم، چراکه همانطور که گفتم مهمترین مشکل این خانوادهها نبود سرپرست است.
شناسایی ۷ بیمار هموفیلی مبتلا به کرونا/ مورد فوتی نداشتیم
«احمد قویدل» مدیرعامل کانون هموفیلی ایران با اعلام ابتلای ۷ نفر از بیماران هموفیلی کشور به کووید ۱۹ گفت: در حال حاضر ۷ نفر از بیماران کانون هموفیلی ایران به این ویروس مبتلا شدهاند، از این جمع ۳ نفر در قرنطینه خانگی به سر میبرند، ۲ نفر در بیمارستان بستری هستند و یک نفر بهبود یافته است و خوشبختانه فوتی نداشتهایم.
وی افزود: همچنین یک مورد ابتلا در تهران داشتیم که بهبودیافته است. بیمارانی که در گیلان، فارس و خوزستان شناسائی شدهاند، در منزل قرنطینه هستند. دو مورد مبتلا در آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی نیز در بیمارستان بستری هستند.
مدیرعامل کانون هموفیلی ایران تصریح کرد: آمار بیماران هموفیلی و دیگر اختلالات انعقادی ۱۱۸۳۳ نفر در کشور است.
او خاطرنشان کرد: کانون هموفیلی ایران در هفته سلامت به راهاندازی پویشی با عنوان هر هموفیلی یک سفیر سلامت اقدام کرده است.
خانوادهها در شرایط بحران تابآوری ندارند
تقاضای بیشتر زنان برای دریافت خدمات مشاورهای و مداخلهای در ایام کرونا
«سید حسن موسوی چلک» رییس انجمن مددکاران ایران درباره ضرورت ارائه خدمات اجتماعی - روانی به مردم در ایام کرونا گفت: وقتی بحرانی اتفاق میافتد، حوزههای مختلفی ممکن است تحت تاثیر قرار بگیرد از جمله این حوزهها حوزه خانواده است. به دلیل شرایط انتقال ویروس مجبور شدیم، مدت طولانیتر در کنار هم باشیم. در حقیقت یک زندگی مشترک طولانی مدت اجباری برای خیلی از خانواده ها پیش آمد، شاید خیلی از خانوادهها سالیان سال بود که مدت طولانی در کنار هم ماندن را تجربه نکرده بودند. در گذشته زمان حضور خانوادهها در کنار هم شاید به دو ساعت هم نمیکشید، اما الان مجبور هستیم به صورت 24 ساعته در کنار هم باشیم.
رییس انجمن مددکاران ایران با بیان اینکه در این شرایط مسائلی خود را نشان داد که البته مربوط به بیماری کرونا نیست، تصریح کرد: این بحران نشان داد، ما بلد نیستیم از کنار هم بودن لذت ببریم و نمی توانیم همدیگر را تحمل کنیم. براساس پژوهشی که ایسپا برای شهرداری تهران انجام داده است، نشان داده شد که تنش بین والدین و فرزندان و تنش بین زوجین اتفاق می افتد، البته این مربوط به دوران کرونا نیست و به دلیل این است که نیاموختهایم که با اعضای خانواده درست صحبت کنیم و به عبارتی مهارت گفتگو و مهارت کنترل خشم را بلد نیستیم.
موسوی چلک با بیان اینکه براساس این گزارش 16 درصد افراد مورد خشم واقع شدهاند، خاطرنشان کرد: مشکل ما این است که بلد نیستیم، روابط بین فردی داشته باشیم به همین دلیل تنش بین زوجین و والدین و فرزندان در چنین مواقعی زیاد میشود. همچنین مهارت کنترل خشم را نداریم و بلد نیستیم درست تصمیم بگیریم. این موضوعات ضعف و فقدان مهارت های ارتباطی و مهارت گفتگو است و نشان میدهد که در چنین شرایطی خانوادههای ما تابآوری ندارند.
وی ادامه داد: ما مهارتهایی که میتواند تابآوری را در خانواده بالا ببرد و افزایش دهد، یاد نگرفتهایم به همین دلیل وقتی قرار است به مدت طولانی در کنار هم باشیم نمی توانیم درست برنامه ریزی کنیم به گونهای که به حقوق همه توجه شود؛ به عبارتی دیگر نمیتوانیم به گونهای تصمیم گیری کنیم که همه از بودن کنار یکدیگر لذت ببرند.نتیجه ضعف این مهارت ها منتج به تعارضاتی بین اعضای خانواده در کنار همدیگر میشود.
رییس انجمن مددکاری ایران خاطرنشان کرد: نفس تعارض غیرطبیعی نیست؛ بدیهی است و اتفاق می افتد، اما مشکل اینجاست که وقتی تعارض اتفاق می افتد، مهارت رفع این تعارضات را بلد نیستیم و این تعارضات منتج به اختلاف می شود و اختلاف می تواند منجر به خشونت و ناسازگاری جدی در درون خانواده شود که می تواند تبعات منفی دیگری را به همراه داشته باشد و در حوزه سلامت روانی این افراد تاثیرگذار باشد، از سوی دیگر اگر مشاغل افراد به گونه ای است که باید روزانه درآمد کسب کنند، هر چه این دوران ماندن در خانه بیشتر می شود بر وضعیت اقتصادی آنها تاثیرگذارتر است و این موضوع نیز بر سلامت روان آنها نیز اثر خواهد داشت و طبیعی است رفتارهایی شبیه خشونت و تعارضات و تنش های جدی بیشتر خودش را نشان میدهد.
موسوی چلک با اشاره به اقدامات انجام شده از سوی اورژانس اجتماعی 123 گفت: در این مقطع وقتی تبلیغات درباره مراکز ارائه دهنده خدمات مشاوره بیشتر می شود و منابع اجتماعی بیشتر به مردم معرفی می شوند، مردم هم برای استفاده از این منابع اجتماعی رغبت بیشتری پیدا می کنند و البته هر تماسی با صدای مشاور الزاما به معنی خشونت در درون خانواده نیست. طبیعی است که وقتی مردم به دلیل شرایط فاصله گذاری فیزیکی فرصت حضور در مراکز مشاوره را ندارند، تماس تلفنی برقرار می کنند. در حال حاضر هم خط 1480 سازمان بهزیستی برای مشاوره ارائه شده است. وقتی منابع اجتماعی بیشتر معرفی می شود و مردم این منابع را بیشتر می شناسند، رغبت مردم برای استفاده از این منابع افزایش پیدا میکند و این امری غیرطبیعی نیست.
وی با تاکید براینکه ماندن طولانی مدت در کنار یکدیگر در خانواده ماهیت و کیفیت زندگی ما در درون خانواده را نشان داد، تصریح کرد: این یک نشانه است برای اینکه باید برای آن تدبیر کرد، باید مهارتها و راهکارهای لازم به مردم آموزش داده شود، چراکه این مهارتها ذاتی نیست و باید یاد داده شود؛ کرونا مانند دیگر بحران ها می گذرد، اما آنچه می ماند خانواده است که اگر برای این موضوعات تدبیری ارائه نشود در آن زمان با خانواده هایی مواجه می شویم که بانشاط نیستند، چراکه خشونت و تنش نشاط آور نیست. خانه جایی است که در آن به آرامش می رسند. خانواده ای که در آن همیشه دعوا و سر و صدا باشد و هر کسی حرف خود را بزند و به دنبال تامین خواسته خود باشد، خانه نیست و چنین شرایطی طبیعتا در کیفیت روابط اعضای خانواده تاثیر منفی میگذارد.
وی تاکید کرد: چه بسا بعضی از این تنش ها منجر به اختلافات جدی در بین اعضای خانواده می شود. ما باید همه به فکر این باشیم که چگونه می توانیم یک خانواده بانشاط داشته باشیم و در چه مهارت هایی ضعف بیشتری داریم و وقت بگذاریم و این مهارت ها را کسب کنیم. اگر همه درآمدها درست شود، اما نتوانیم روی مهارت های ارتباطی مان کار کنیم و مهارت خود ارتباطی و تاب آوری را بلد نباشیم آنچه که معنی زندگی است و آرامش نشاط و شادابی و لذت بردن کنار یکدیگر و خانواده است را نخواهیم داشت.
رییس انجمن مددکاران ایران با بیان اینکه باید برای بالا بردن سواد اجتماعی وقت بگذاریم و برای آن هزینه کنیم و در اولویت کارهایمان قرار دهیم، تصریح کرد: در حال حاضر دوباره زنگ خطری به صدا در آمد است، البته ما این موضوع را 22 سال پیش گفتیم، اما کسی به آن توجه نکرد و اورژانس اجتماعی به همین منظور در همان زمان ایجاد شد و در حال حاضر نیز در چنین شرایطی به مردم خدمات مشاورهای ارائه می دهد تا مردم بتوانند تاب آوری بیشتری در کنار هم داشته باشند.
موسوی چلک درباره اینکه در چنین شرایطی کدام گروه از جامعه آسیبپذیرتر بوده و کدام گروه از خدمات مشاوره ای بیشتری استفاده می کنند، گفت: نمی توانیم بگوییم کدام گروه در این شرایط آسیب پذیر تر می شوند، اما در چنین شرایطی معمولا تقاضای زنان برای دریافت خدمات مشاوره ای و مداخله ای بیشتر است، زنی که مورد آزار قرار میگیرد ممکن است راحتتر این موضوع را بیان کند تا مردی که مورد خشونت قرار می گیرد و به طور معمول زنان در برابر خشونت هم بیشتر تاثیر منفی میگیرند و هم تقاضای کمک بیشتری دارند، اما مردان معمولا کمتر داوطلبانه به سمت مراکز مشاوره و مداخله میروند.
ناوگان مشکلدار و فرسوده حملونقل عمومی معضلات در ایام کرونا را دو چندان کرده است
«شهربانو امانی» عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران" در پاسخ به سوالی در خصوص برنامههای مدیریت شهری برای کنترل فاصلهگذاری اجتماعی در ناوگان حمل ونقل عمومی با توجه به افزایش حضور مردم در سطح شهر گفت: از ابتدا این مساله را مطرح کردیم که با محدود کردن و پرهیز از رفت و آمد در اماکن پرتردد به ویژه حمل و نقل عمومی از حضور مردم در جاهای شلوغ جلوگیری شود و آگاهی رسانی و هشدارهای جدی در این زمینه دادیم.
او ادامه داد: همانطور که ستاد مبارزه با کرونا نیز اعلام کرده است؛ 26.5 درصد شیوع کرونا در ناوگان حمل و نقل عمومی رخ میدهد. به همین منظور طرح ترافیک رایگان اعلام شد تا مردم بیشتر از خودروی شخصی استفاده کنند.
عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران با اشاره به نبود زیرساختهای لازم برای دورکاری، این قبیل مسائل را در افزایش تردد در سطح شهر موثر دانست و گفت: توسعه حمل ونقل عمومی با توجه به شرایط اقتصادی با محدودیت روبرو است و از طرفی شهرداری تهران هم با محدودیتهای مالی دست به گریبن است و بودجه قابل توجهی نیز در مقابله با شیوع کرونا هزینه کرده است، اما بخش مهمی از فعالیتها تعطیل نشد و دولت نیز نخواست که حمل و نقل عمومی تعطیل باشد.
امانی گفت: شاید دولت به این امید که مردم میدانند، چگونه با مساله شیوع کرونا برخورد کنند محدودیتها را آزاد کرد، اما در زیرساختهای حملو نقل و همچنین زیرساختهای لازم برای دورکاری کارمندان و شاغلین با محدودیتهایی روبرو هستیم و با توجه به این مسائل اقداماتی از جمله لغو طرح ترافیک انجام شد تا مردم از خودروی شخصی استفاده کنند، اما اگر اطلاع رسانیها نهادینه شده، مردم باید بتوانند رفت و آمدها و ترددها را کنترل کنند. ترافیک تهران اکنون به شرایط قبلی چه بسا بدتر از گذشته بازگشته است.
او با بیان اینکه تعهدات دولت های قبلی به مدیریت شهری نیز محقق نشد، با اشاره به کمبودهایی که در حمل ونقل عمومی وجود دارد، گفت: با یک ناوگان فرسوده و مشکلدار روبرو هستیم که مشکلات در این ایام را دو چندان کرده است.
امانی همچنین درخواست کرد که بخشی از مبلغی که از صندوق توسعه ملی در راستای مقابله با کرونا اختصاص داده شده در اختیار کلانشهرها و به ویژه تهران قرار گیرد، گفت: باید بخشی از مبالغی که از صندوق توسعه ملی برای مبارزه با کرونا در نظر گرفته شده به کلانشهرها به ویژه شهرداری تهران اختصاص یابد، چرا که سهم شهرداری تهران در مبارزه با کرونا دیده نشده است.
او درخصوص برنامههای مدیریت شهری با توجه به احتمال ادامه شیوع کرونا گفت: بخشی از خدمات انجام شده، اما باید برای آنها مهمل قانونی مشخص شود و آنها را در قالب مصوبات انجام خواهیم داد. پیشنهادات ما مشخص شده است و توصیهها را شهردار تهران به ستاد مبارزه با کرونا ارائه دادهاند و با تایید ستاد اجرائی خواهد شد.
عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران گفت: انتظار ما این است شهردار لایحهای دو فوریتی را بیاورد که در آن هم مباحثی که تا به امروز انجام شده است و باید اجرای آن تثبیت شود و هم وظایفی که در ادامه باید انجام دهند را به شورا تقدیم کند و با تصویب این مصوبات در راستای مقابله با کرونا منسجمتر پیش روند.
امانی در پایان گفت: باید در خانه بمانیم و به کاهش زنجیره انتقال کرونا کمک کنیم. مردم باید خودشان کمک کنند و خودمراقبتی داشته باشند و رفت و آمدها را در شهر کنترل کنند تا شاهد جهش مجدد شیوع نباشیم، چرا که ممکن است موج دوم شیوع کرونا با شدت بیشتری رخ دهد.
شعار سال،با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری ایلنا،تاریخ انتشار:6اردیبهشت1399،کد خبر: 903816،www.ilna.news