پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۸۷۰۶۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۱ تير ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۵
عضو پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: سند همکاری جامع بین ایران و چین با قرارداد ترکمنچای قابل قیاس نیست، این قراردادی است که منافع دو کشور ایران و چین را تامین می‌کند و امر عجیب و غریبی در آن وجود ندارد.
شعار سال: عضو پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: تبادل بازرگانی و تجارت با کشور‌های حوزه جنوب شرقی آسیا از جمله چین، کره جنوبی و یا ژاپن فرصت‌های خوب اقتصادی را برای کشور‌ها از جمله ایران به همراه می‌آورد. چین، کشوری است که در زمانی که ایران از سوی کشور‌های غربی مورد تحریم قرار گرفت در کنار ملت ایران ایستاد و به کشورمان جهت تامین نیاز‌های اساسی خود کمک کرد.
 
وی افزود: البته عده‌ای می‌گویند چین این کار را برای تامین منافع خودش کرده است. درست است همه کشور‌ها برای تامین منافع‌شان تلاش می‌کنند، ولی اینکه در آن شرایط چین حاضر شد همچنان علی رغم فشار‌ها با ایران ادامه همکاری بدهد، امر ارزشمندی است.

سیدحسین نقوی حسینی با بیان اینکه نگاه به شرق جزو اصول کلی است که در امر سیاست خارجی از سوی مقام معظم رهبری نیز بر آن تاکید شده است و ما نیز در ۴۰ دهه گذشته همواره همکاری خوبی با چین داشته‌ایم گرچه در پنج، شش سال اخیر در مواردی تعامل با چین مورد بی مهری قرار گرفته است، افزود: سند جامع همکاری میان ایران و چین در راستای نگاه کشور به شرق تدوین شده است و یک امر عجیب و غریب و بی سابقه‌ای نیست.

این عضو پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه تدوین این سند امر پنهانی نبوده است، گفت: در جریان سفر آقای لاریجانی رئیس پیشین مجلس و هیات همراهش به چین نیز در مورد این سند با مقامات چینی گفتگو و رایزنی انجام شد.

این نماینده پیشین مجلس با تاکید بر اینکه هنوز این سند نهایی نشده است و بررسی‌ها در مورد آن ادامه دارد و باید در مجلس شورای اسلامی نیز مورد بررسی و تصویب قرار بگیرد، افزود: برخی از اظهارنظر‌ها در مورد این سند از جمله مقایسه آن با قرارداد ترکمانچای اظهارنظر‌های نادرستی است و این سند قابل مقایسه با اینگونه قرارداد‌ها نیست. این یک توافق بین المللی است که در آن منافع دو کشور ایران و چین در نظر گرفته شده است و باید کمک کنیم که این توافق به سرانجام برسد تا بتوانیم از طریق آن در راستای بهبود شرایط اقتصادی کشور و انجام سرمایه گذاری جدید در کشور اقداماتی را انجام دهیم.

وی تصریح کرد: این رویه نامناسبی است که وقتی کشور وارد یک گفتگو و یا قراداد بین‌المللی می‌شود، عده‌ای بدون اینکه از مفاد قرارداد و گفتگو‌ها اطلاعی داشته باشند آن را با قراردادهایی، چون ترکمانچای مقایسه می‌کنند.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری ایسنا، تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۳۹۹، کد خبر ۹۹۰۴۱۸۱۳۷۰۰، www.isna.ir
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Australia
۱۷:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۱
0
0
عجیب و غریب شماهایید که با اینکه از چین کلی ضربه خوردیم بازم منتش رو می کشید
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین