شعار سال:علیرغم هشدار رهبرمعظم انقلاب در خصوص فرزندآوری اما متاسفانه با عدم توجه نهادهای مسئول یا افراد ذیربط با این موضوع حیاتی مواجه هستیم.
مشکلات مالی از جمله موانعی است که در مسیر این مسئله مهم کشوری قد علمکرده است، تورمهای اقتصادی و نرخ زاد و ولد دو مسیر مخالف را در پیشگرفته اند، هرچه تورم در سطح جامعه افزایش پیدا مییابد تمایل خانوادهها برای فرزندآوری با شیب تندی رو به کاهش است.
جمعیت جوان قدرت دفاعی جامعه محسوب می شوند
میترا ابوالحسنی مادر سه فرزند در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم در قزوین با بیان اینکه در امر خطیر فرزندآوری با تمام مشکلاتی که وجود دارد گوش به فرمان مقاممعظمرهبری هستیم، اظهارداشت: در حالیکه کاهش جمعیت، مشکلاتی را در پی دارد که دود آن به چشم ما و آیندگان ما خواهد رفت.
این فعالفرهنگی گفت: جمعیت جوان و مشغول بهکار، قدرتدفاعی جامعه محسوب میشود که پیری جمعیت جامعه را ضعیف کرده و در آینده ضربات سنگینی را بر این نظام و کشور وارد خواهد آورد.
وی خاطرنشان کرد: در آینده تک فرزندانی را شاهد خواهیم بود که نه تنها توان نگهداری از والدین سالخورده را ندارند بلکه خود نیز در مشکلات عدیده روحی و روانی، امنیتی و اقتصادی گرفتار هستند.
ابوالحسنی با اشاره به اینکه بسترهای لازم برای افزایش جمعیت در جامعه فراهم نشده است عنوان کرد: مسائلی همچون مسکن، تغذیه، بهداشت، فرهنگ و تربیت را نباید نادیده گرفت زیرا همه این عناوین در آینده برای فرزندانی که متولد خواهند شد به یک چالش اساسی زیستی تبدیل می شود مگر آنکه سیاستهای صحیحی برای این مسئله مهم برنامهریزی شود.
وی افزود: تامین نیازهای اولیه و برخورداری جامعه از یک آرامش روانی و اقتصادی محرکی است تا نیروی جوان بتواند علاوه بر آینده خود و فرزندانش به آینده کشور و نظام و منطقه نیز بیندیشد.
فرار از فرزندآوری، حاصل عدم مسئولیت پذیری و تربیت ناصحیح جوان امروز است
فاطمه هادیزاده در گفتوگو با خبرنگار تسنیم گفت: مشکلاتاقتصادی که جوانان با آن دست و پنجه نرم میکنند توان و قدرت تصمیم گیری برای فرزند آوری را از آنها سلب کرده است.
وی افزود: علاوه بر مشکلاتمالی، نحوه تربیت نسلجوان نیز در مسئله فرزندآوری بسیار حائز اهمیت است، مسئولیت گریزی و عدم مهارت آموزی برای زندگی مشترک و فرزند پروری از مشکلات دیگریاست که جوان امروز با آن روبه رواست.
هادیزاده با اشاره به اینکه فرهنگ غربی در میان جوانان رواج یافتهاست عنوانکرد: برخی از جوانان مسئولیت خانوادهای را که تشکیل دادهاند به سختی میپذیرد آنها چگونه میتوانند فرزندآوری نمایند و آینده سازان موفقی را به جامعه تحویل دهند.
بالغ بر 80 درصد از موجرین، مستاجران دارای دو فرزند را نمی پذیرند
ناصرشهسواری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قزوین عنوان کرد: بالغ بر 80 درصد از صاحبان املاک ملک خود را برای اجارهدادن به یک زوج جوان و یا خانوادهای که تنها یک فرزند داشته باشند به بنگاههای معاملاتی سفارش می کنند.
این عضو اتحادیه مشاوران املاک قزوین گفت: مالکان خانههای اجارهای از کودکان وسر و صدای آنها یا آسیبی که فرزندان مستاجران بر ملک آنها وارد میکنند ناراضی و شاکی هستند .
وی عنوان کرد: در این میان خانوادههای مستاجری که صاحب دو تا سه فرزند هستند پس از هفتهها جستوجو در بنگاههای املاک متعدد، به اجبار منزلی را انتخاب میکنند که نه تنها با شرایط و فرهنگ آنها سازگاری ندارد بلکه به خاطر تعداد اعضای خانوار باید اجاره هنگفتی را برای آن به صورت ماهانه پرداخت کنند.
باوجود هشدارهایی که طی چندسال اخیر در خصوص بحران کاهش نرخ رشدجمعیت اعلام شده است اگر سیاستهای جمعیتی با همین شیوه ادامهیابد با سقوط هرچه بیشتر نرخ رشد جمعیت در ایراناسلامی مواجه خواهیم بود.
اگر فرزندآوری ترویج می شود باید مسکن ارزان قیمت در اختیار زوجهای جوان قرارگیرد تا از این بلاتکلیفی و سرگردانی میان بنگاههای معاملات ملکی نجات یابند.
براساس نظر کارشناسان، فرهنگ سازی و تسهیل ازدواج آسان، ایجاد اشتغال برای جوانان، اختصاص مسکن ارزان قیمت وکنترل نرخ افسارگسیخته تورم در جامعه همگی از جمله عواملی است که می تواند جوانان را برای تشکیل زندگی مشترک و فرزندآوری تشویق نماید.
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری تسنیم، تاریخ انتشار: 13 مرداد ۱۳۹۹، کد خبر: 2319050، www.tasnimnews.com