پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۰۳۰۱۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۹ مهر ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۱
مناظره‌های انتخاباتی در آمریکا از نگاه اعضای هیئت حاکمه این کشور به عنوان یکی از ارکان دمکراسی و آزادی بیان تبلیغ می‌شود، اما تحلیلگران آن را یکی از نمونه‌های «خفقان زیر جلد آزادی» می‌دانند.
شعار سال: نخستین مناظره انتخاباتی میان «جو بایدن»، نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور این کشور قرار است بامداد چهارشنبه (به وقت تهران) برگزار شود.

این مناظره، چهل و سومین مناظره‌ای است که از زمان آغاز به برگزاری این برنامه‌های تلویزیونی در سال ۱۹۶۰ میان نامزد‌های دو حزب اصلی آمریکا برگزار می‌شود.

با آنکه اعضای هیئت حاکمه آمریکا این مناظر‌ه‌ها را یکی از ارکان آزادی بیان در این کشور تبلیغ و ترویج می‌کنند، گروه‌های مستقل از حاکمیت، آن‌ها را یکی از نمونه‌های موارد سرکوب و تحدید آزادی بیان، اما به شکلی ظریف و پنهان می‌دانند. در این گزارش پس از ذکر تاریخچه‌ای از این مناظره‌ها، سیر حرکت آن‌ها به سمت روندی که در نهایت به حذف صدا‌های خارج از جریان حاکمیت آمریکا منجر شده را مورد بررسی قرار داده‌ایم.

تاریخچه مناظره‌ها
مناظره‌های انتخاباتی یکی از بخش‌های تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا است که در هر دوره انتخاباتی میان نامزد‌های انتخاباتی برگزار می‌شود. تا قبل از آنکه اختراع رادیو و تلویزیون موجب ایجاد انقلاب در روند تبلیغات انتخاباتی شود، رأی‌دهندگان مجبور بودند اعلامیه‌ها و نوشته‌های هر کاندید را مطالعه کرده و درباره گزینه خود برای رأی‌دهی تصمیم بگیرند. «وندل ویلکی»، نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۹۴۰، نخستین نامزد قرن بیستم بود که رقیبش «فرانکلین روزولت»، رئیس‌جمهور وقت آمریکا را به مناظره تلویزیونی دعوت کرد. روزولت این درخواست را رد کرد، اما مناظره میان نامزد‌ها سرانجام در سال ۱۹۴۸ سرانجام به واقعیت تبدیل شد.

با این حال، این مناظره رادیویی در مرحله مقدماتی انتخابات ریاست‌جمهوری و میان دو رقیب حزب جمهوری‌خواه برگزار می‌شد و هنوز نامزد‌های دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه در آن حضور نداشتند. سال ۱۹۵۶، حزب دموکرات هم در مرحله مقدماتی انتخابات میان «آلادای استیونسن» و «استس کفاور» مناظره‌ای برگزار کرد.

اما نخستین مناظره عمومی میان نامزد‌های دو حزب، روز ۲۶ سپتامبر ۱۹۶۰ میان «جان اف کندی»، نامزد حزب دموکرات و «ریچارد نیکسون»، نامزد حزب جمهوری‌خواه در استودیو شبکه خبری «سی‌بی‌اس» برگزار شد. این مناظره نتیجه زیادی در اثرگذاری روی نگرش مخاطبان داشت و بعد از آن کندی که تا آن روز در نظرسنجی‌ها از نیکسون عقب بود از او پیشی گرفت. در آن سال، سه مناظره دیگر هم میان این دو نامزد برگزار شد.

بعد از این مناظره تا ۱۶ سال بعد مناظره رو در روی دیگری میان نامزد‌های حزب دموکرات و جمهوری‌خواه برگزار نشد. در سال ۱۹۷۶، «جرالد فورد» که دو سال قبل‌تر در پی استعفای ریچارد نیکسون قدرت را به دست گرفته بود قبول کرد در ۳ مناظره (یک جلسه درباره سیاست خارجی، یک جلسه درباره سیاست داخلی و یک جلسه درباره موضوعات دیگر) با رقیب دموکراتش، «جیمی کارتر» شرکت کند.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری تسنیم، تاریخ انتشار: 1 مهر 1399، کد خبر: 2359271،  www.tasnimnews.com

اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۹
0
0
چقدر دونستن تاريخ خوبه به شعر سال پيشنهاد ميكنم حتما يك بخش جداگانه تاريخ سياسي كشور هارو بذاره قطعا مخاطب خودش رو خواهد داشت
ا.ف
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین