پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۰۴۶۶۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۸ مهر ۱۳۹۹ - ۲۱:۵۸

دلیل پارادوکس تامین ارز و کمبود نهاده چیست؟

عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران گفت: بانک مرکزی ارز واردات کنندگان نهاده را تامین می‌کند، اما به دلیل اینکه ارز مرغوبی نیست امکان انتقال آن به حساب فروشندگان خارجی وجود ندارد.
شعار سال: تولیدکنندگان محصولات پروتئینی همچون مرغداران و دامداران در تأمین نهاده‌های دامی همچنان مشکلاتی دارند، این درحالی است که بانک مرکزی اعلام می‌کند تأمین ارز برای واردات نهاده‌های دامی به اندازه کافی انجام شده است.
 
مجید موافق قدیری در مورد این پارادوکس که چطور می‌شود ارز تخصیص یابد، اما واردات به اندازه کافی وجود نداشته باشد، گفت: یکی از مشکلات واردکنندگان نهاده‌های دامی در بخش خصوصی در ماه‌های گذشته این بوده علیرغم تخصیص ارز از سوی وزارت صمت و تامین ارز از سوی بانک مرکزی، این ارز‌ها به حساب فروشنده خارجی واریز نمی‌شود و به همین دلیل محموله‌ها از گمرک ترخیص نمی‌شوند و حتی هزینه دموراژ زیادی به آن‌ها پرداخت می‌شود.

وی اضافه کرد: موارد متعددی وجود دارد که ارز به بانک کشور‌های همسایه مانند بانک عمان رفته، اما به دلایل مختلفی به حساب فروشنده خارجی واریز نمی‌شود و تا زمانی که این پول به حساب آن‌ها واریز نشود، امکان ترخیص از گمرک هم وجود ندارد.

عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران تصریح کرد: آمار‌های بانک مرکزی و سامانه جامع تجارت نشان می‌دهد ثبت سفارش‌ها و تخصیص ارز وجود داشته، اما به همان نسبت ترخیص انجام نشده و نشان می‌دهد که کالا‌ها امکان ترخیص نداشتند.

به گفته این مسؤول ۲ میلیون تن نهاده دامی هم در گمرکات دپو شده و ترخیص نیافته‌اند که دلیلی بر شرایط سخت ترخیص به دلیل مشکل تامین و انتقال ارز است. یعنی ارز را نمی‌توانیم به موقع به حساب فروشنده خارجی انتقال دهیم.

قدیری در پاسخ به این سؤال که آیا عدم امکان انتقال ارز مربوط به مسائل تحریم است یا دلیل دیگری دارد؟ گفت: تحریم تأثیر دارد، اما مشکل اصلی اینجاست که بانک مرکزی ارز مرغوب به واردکنندگان بخش خصوصی در نهاده‌های دامی نمی‌دهد؛ مثلاً ارز‌هایی مانند دینار عراق، روپیه هند، ریال عمان و لیر ترکیه می‌دهد که فروشنده‌های معتبر خارجی نهاده‌های دامی در این بانک‌های طرف حساب ایران رد این کشور‌ها حساب بانکی ندارند تا برای آن‌ها مستقیم پول واریز شود. ضمن این که هزینه تبدیل و انتقال پول بسیار بالاست و حداقل ۱۵ درصد هزینه دارد که البته بعضا تا ۲۵ درصد هم افزایش یافته است.

رییس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران تأکید کرد: متاسفانه بانک مرکزی به دلیل شرایط تحریم و پایین آمدن فروش نفت نمی‌تواند دلار یا یورو به واردکنندگان نهاده‌های دامی تولید خوراک دام بدهد، بنابراین این ارز‌ها هم قابلیت انتقال به حساب فروشندگان معتبر خارجی نهاده‌های دامی را ندارند.

قدیری گفت: چندی پیش ستاد تنظیم بازار مصوب کرده که بانک مرکزی ارز مرغوب به واردکنندگان بخش خصوصی بدهد و پیگیری نماید که این ارز‌ها به حساب فروشندگان بین المللی آن‌ها واریز شود، اما بعضا بانک مرکزی موضوع را جدی نمیگیرد و ادعا می‌کند ارز مرغوب در اختیار واردکنندگان بخش خصوصی قرار می‌گیرد.


شعار سال، با اندکی تلخیص واضافات برگرفته از اگرو فود نیوز، تاریخ انتشار: ۱۸مهر ۱۳۹۹، کدخبر:۵۳۳۶۳، agrofoodnews.com
خبرهای مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۱۹
0
0
انقد از اين پارادوكش ها زياد شده كه كسي اصلا براش دليليش هم مهم نيست فقط ميخوان يه قرون بيشتر در بيارن تا از اين شرايط نجات پيدا بكنن
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین