پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۱۷۱۶۹
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۶
مسعود رضایی گفت: لایحه «منع ازدواج کودکان زیر ۱۳ سال» در کمیسیون اجتماعی مجلس دهم مورد بحث و بررسی قرار گرفت، اما به خاطر مسائل فقهی و شرعی مورد تصویب قرار نگرفت.
شعار سال: اسفندماه سال ۹۷ بود که معاونت امور زنان و خانواده رئیس جمهوری لایحه حذف تبصره مربوط به ازدواج دختران زیر ۱۳ سال را به دولت ارسال کرد، لایحه‌ای که هدفش مبارزه با کودک همسری و سوءاستفاده از کودکان در پوشش ازدواج بود، اما همچنان بعد از گذشت حدود دو سال در انتظار رسیدن به صحن مجلس است البته این درحالی است که براساس آمار منتشر شده توسط مرکز آمار ایران، در بهار سال جاری بالغ بر ۷۰۰۰ ازدواج دختر بچه ۱۰ تا ۱۴ ساله و یک ازدواج دختر بچه کمتر از ۱۰ سال به ثبت رسیده است حال سوالی که پیش می‌آید این است یک دختر ۱۴ ساله‌ای که از منظر قانون برای انجام امور رسمی و اداری نیازمند اعلام نظر، ولی قهری خود است، چگونه می‌تواند یک زندگی را اداره کند و وارد زندگی مشترک شود؟ چقدر از خانواده‌ها دختران زیر ۱۵ سال‌شان را به دلیل دریافت وام ازدواج با زور شوهر دادند؟ آیا قرار نیست چارچوب پرداخت وام ازدواج تغییر کند تا به این بهانه شاهد کودک همسری نباشیم؟

شرع مانع تصویب لایحه «منع ازدواج کودکان زیر ۱۳ سال» شد

مسعود رضایی، نماینده مجلس دهم شورای اسلامی، با اشاره به علت تصویب نشدن لایحه منع ازدواج کودکان زیر ۱۳ سال گفت: این لایحه در کمیسیون اجتماعی مجلس دهم مورد بحث و بررسی قرار گرفت، اما به‌خاطر مسائل فقهی و شرعی مورد تصویب قرار نگرفت، چون فق‌ها محتوای لایحه را خلاف شرع می‌دانند.

او با تاکید بر ارجحیت شرع بر سایر قوانین افزود: قوانین متعددی در کشور ما حکم فرماست؛ یکی قانون برگرفته از قانون اساسی و حقوق مدنی و دیگری قانون فقه است که در برخی موارد با یکدیگر تناقض پیدا می‌کنند.

فُقها تفسیر شرعی منطبق با زمان و مکان ارائه دهند

رضایی در ادامه تصریح کرد: درخصوص لایحه «منع ازدواج کودکان زیر ۱۳ سال» درست است که شرع عوض نمی‌شود، اما تفسیر‌ها می‌توانند تغییر کنند. البته برخی فق‌ها می‌گویند این مسائل تغییر ناپذیر است حتی در قانون اساسی هم ذکر شده برخی موارد غیر قابل تغییر هستند، اما فق‌هایی هم هستند که اعتقاد به علوم جدید دارند و برخی مسائل فقهی را براساس زمان و مکان تغییر می‌دهند که در این مورد خاص، این فُقها باید وارد شوند و چاره‌ای برای آن بیاندیشند.

نمایندگان اصولگرای مجلس یازدهم اکنون باید خود را محک بزنند

این عضو پیشین کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در پیشنهاد به نمایندگان مجلس یازدهم گفت: از آنجایی که مجلس یازدهم خودش را مقید به اصولگرایی و منصوب به مسائل فقهی و اصول دینی می‌داند، اکنون فرصت آن است که خودشان را محک بزنند تا بینش و آگاهی روز خود را نشان دهند در واقع اگر آن‌ها نماینده‌های آینده نگری باشند برای بقای فکری خود باید این کار را انجام دهند.

او افزود: با وجود اینکه در جامعه ما ورود به شرع سخت است، اما واژه شرع از «شارع» به معنای راه و جاده می‌آید به همین دلیل بنده معتقد هستم همیشه راه و جاده تغییرپذیر است و درمورد موضوع کودک همسری هم می‌توان تفسیر جدیدی به دست آورد.

خانواده‌هایی که کودکان‌شان را مجبور به ازدواج می‌کنند باید مجازات شوند

رضایی با اشاره به لزوم مجازات خانواده‌هایی که کودکان خود را مجبور به ازدواج می‌کنند، گفت: باید به این مسئله هم توجه ویژه شود در واقع اگر قانونی درخصوص ممنوعیت ازدواج کودکان زیر سن ۱۳ سال داشته باشیم حتما این کار جرم محسوب می‌شود و عاملین آن مجازات می‌شوند بنابراین در وهله اول مهم این است که درخصوص مسئله کودک همسری قانون‌گذاری شود تا هر کسی خلاف آن را انجام داد به سزای عمل خود برسد.

سوءاستفاده از وام ازدواج به دلیل خلاء قانونی است

این نماینده مجلس شورای اسلامی درخصوص سوءاستفاده از وام ازدواج افزود: قانون باید به اندازه‌ای شفاف باشد که مورد سوءاستفاده قرار نگیرد و از طرفی جامعه به لحاظ فرهنگی باید به جایی برسد که مردم خودشان مجری قانون باشند نه اینکه بخواهند از قانون سوءاستفاده کنند.

او اظهار کرد: متاسفانه از وام ازدواج سوءاستفاده‌هایی می‌شود که علت آن هم وجود خلا قانونی در پرداخت آن است، چون وقتی حالت تشویقی و دستوری داشته باشد، ناخودآگاه برخی از مردم با توجه به نیاز خود به سمت آن می‌روند و به فکر سوءاستفاده از آن می‌افتند.


شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری برنا، تاریخ انتشار: ۲۵آذر ۱۳۹۹، کد خبر: ۱۱۰۳۶۴۷، borna.news
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۵
0
0
اینکه دوباره این بحث بیهوده داره سر باز میکنه اصلا مساله خوبی نیست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۵
0
0
اين ها ميگن كه تو قران در زمينه سن ازدواج چيزي گفته نشده و حتي نوزاد دختر هم ميتونه با اذن پدر ازدواج كنه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۱۰
0
0
باز میگن قانون پشتیبان ازدواج نکردن کودکان هست
این چه دنیایی هست که برامون درست کردید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۱۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۸
0
0
برای چی دارید کم کاری خودتون در زمینه قانون گذاری رو به دین ربط میدید ؟
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین