وی گفت: از این میزان 3418هکتارآن بارور و694هکتار آن غیربارور است وپیش بینی می شود از سطوح بارور میزان 15000تن زرشک تر برداشت شود.
سجادی افزود: علی رغم این که سطح زیرکشت نسبت به سال گذشته حدود 100هکتار افزایش داشته است اما متاسفانه میزان تولید نسبت به سال قبل به دلیل خسارت تگرگ،گرماوتف باد حدود 10درصد کاهش دارد.
وی با بیان این که 97درصد زرشک دنیا در خراسان جنوبی تولید می شود گفت: 9600خانوار در شهرستان قاین بهره بردار زرشک می باشند.
مدیر جهادکشاورزی قاین اظهارداشت: به دلیل شرایط خاص آب وهوایی منطقه واختلاف زیاد دمای شب وروز دراوایل پاییز،محصول زرشک منطقه قاینات از کیفیت ورنگ وبوی خوبی برخورداراست.
وی گفت: محصول زرشک قاینات در سال های اخیر به صورت تازه خوری نیز به بازار عرضه می شود واز آن برای تهیه شربت،مربا،چاشنی انواع غذاها استفاده می شود .
سجادی افزود:30درصد محصول زرشک به صورت تازه خوری واستفاده در صنایع و70 درصد مابقی خشک شده وبه صورت خشکبار عرضه می شود.
مدیر جهادکشاورزی قاین درادامه بیان داشت: با توجه به اهمیت آب در منطقه،جهت استفاده بهینه ازمنابع آبی،حدود190هکتاراز باغات زرشک منطقه زیرپوشش شبکه های آبیاری تحت فشار قراردارد.
وی افزود: در سال جاری جهت حمایت از زرشکاران منطقه بیش از 400کیلوگرم انواع ریزمغذی درباغاتی که مشکل تغذیه ای داشته اند توزیع شده است و10مورد آنالیز خاک وآب از مناطق مختلف شهرستان وبیش از 50هکتار نیز هرس سبز در سطح شهرستان انجام شده است.
در شهرستان قاینات یک واحدکارخانه تولید کنسانتره زرشک،یک واحدکارخانه تولید شربت زرشک ،یک واحد خشک کن زرشک ویک واحدبسته بندی وصاردات زرشک فعال می باشند.
برداشت زرشک از اواسط مهرماه در شهرستان قاین آغاز وتا اواسط آبان ماه ادامه دارد.
با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از پایگاه خبری تحلیلی نسیم قاین، تاریخ انتشار: پنجشنبه 15 مهر 1395، کدخبر: 17938 ، www.nasimeqaen.ir