با اعلام لیست ۱۶ فیلم حاضر در جشنواره سی و نهم از بین ۶۰ فیلم، شبهات زیادی در ذهنها به وجود آورده است که آیا تمام فیلمهای ردشده توسط داوران کنار گذاشته شده اند؟ اما واقعیت این است که در عدم حضور برخی نامهای بزرگ در لیست فینال، دلایل مختلفی از جمله چارچوبهای عرفی و اخلاقی، آماده نبودن فیلمها به لحاظ فنی و پرداختهای سیاسی و جناحی موثر بوده است.
شعار سال: با اعلام لیست ۱۶ فیلم حاضر در جشنواره سی و نهم و اعلام آمادگی بیش از ۶۰ فیلم دیگر بسیاری متعجب از این شدند که آیا تمام فیلمهای ردشده از بخش سیمرغ توسط داوران کنار گذاشته شده اند یا دلایل مختلفی در این مساله دخیل بوده است؟
واقعیت این است که عدم حضور برخی نامهای بزرگ در لیست فینال به قضاوت هیات داوران ارتباطی نداشته است و در واقع دلایل مختلفی از جمله چارچوبهای عرفی و اخلاقی و آماده نبودن فیلمها به لحاظ فنی، پرداختهای سیاسی و جناحی نیزدر خروج بسیاری از این فیلمها موثر بوده است.
از «چپ راست» حامد محمدی که نگاه سیاسی فیلم تا فیلم «قاتل وحشی» حمید نعمت اله که به دلایل مسایل عرفی در جشنواره حاضر نخواهد بود و اینکه نکته اینجاست که بسیاری از کارشناسان معتقدند که با تامل مسئولین جشنواره این امکان وجود داشت که فستیوال ۳۹ به جای زمستان در فصل بهار برگزار میشد تا شاهد حضور نامهای وزین تری کنار چهرههای حاضر در لیست ۱۶ فیلمی باشیم.
با نگاهی به لیست داوران جشنواره سی و نهم میتوان حدس زد که بخش اعظمی از کنار گذاشته شدگان از جشنواره امسال با ابعادی خارج از حوزه فنی امسال نخواهند بود و بدیهی است که هر ساله برخی از آثار تنها با قواعد عرفی جامعه، گاهی حتی سلیقهای و در نوبهی کم رنگتر گاهی شخصی با بی مهری جشنواره مواجه میشوند.
«قهرمان» اصغر فرهادی، «لامینور» داریوش مهرجویی، «گشت ارشاد» سعید سهیلی، «جنایت بی دقت» شهرام مکری، «بند در بند» منیژه حکمت، «شب، داخلی، دیوار» وحید جلیلوند و «مجبوریم» درمیشیان آثاری هستند که میتوانستند به جشنواره امسال رنگ و لعاب بیشتری ببخشند.
شعار سال؛ با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری برنا، تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۹، کدخبر: ۱۱۲۷۶۳۳، www.borna.news