پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۲۵۹۸۰
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار : ۱۶ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۸
اصغر زارعی در خصوص سفر وزیر خارجه عراق به ایران اظهار داشت: ممکن است فواد حسین حامل پیام‌هایی از سوری برخی از کشور‌ها مانند عربستان و آمریکا باشد. چراکه دولت آقای مصطفی الکاظمی و دولت همراه او همواره مورد حمایت آمریکا بوده و ممکن است به عنوان پل ارتباطی پیامی را به همراه داشته باشد.
شعار سال: اصغر زارعی در خصوص سفر فؤاد حسین وزیر خارجه عراق به ایران اظهار داشت: سفر وزیر امور خارجه عراق به ایران و مذاکرات گسترده‌ای که ایشان طی دو روز با مقامات جمهوری اسلامی ایران انجام خواهد داد، حاکی از اهمیت روابط فی مابین است و با توجه به جریانات اثرگذار بر سیاست دولت عراق از ناحیه کشور‌های صاحب نفوذ مانند آمریکا و کشور‌های منطقه‌ای مانند عربستان و برخی دیگر از کشور‌های منطقه، نشان می‌دهد که دولت عراق به دنبال این است که یک تعادلی را در روابط خارجی خودش با دولت‌های منطقه خصوصا جمهوری اسلامی ایران برقرار و حفظ کند.

این کارشناس مسائل منطقه اضافه کرد: دولت عراق امروز شرایطی را دارد که به لحاظ جریانات قدرتمند سیاسی که در ولت عراق حضور دارند، می‌تواند باعث شود که رویکرد دولت عراق اثرپذیر از این جریانات سیاسی قدرتمند باشد.

زارعی با بیان اینکه ایران توانمندی‌های قابل توجهی را در عرصه‌های نظامی و دفاعی خصوصا موشکی و فناوری‌های نوین مانند انرژی هسته‌ای کسب کرده است، گفت: به اعتراف مراکز تحلیل‌کننده و نظارتی صنایع دفاعی دنیا جز کشور‌های قدرتمند نظامی - دفاعی دنیا و جایگاه هشتمی را برای ایران قائل شدند، توانایی موشک‌های دوربرد و حتی پهپادی را برای ایران قائل شدند، مسائلی است که عراقی ها علاقه‌مندند که با توجه به اثرگذاری و حضور نیرو‌های ایرانی در عراق برای مقابله با تهدیداتی که عراق با آن مواجه بوده و مقابله با داعش که تحت حمایت آمریکا، رژیم سعودی و برخی دیگر از کشور‌های منطقه بود، به این واقعیت پی بردند که تنها کشوری که در شرایط موجود می‌تواند در صحنه سیاسی عراق با آن‌ها همسو باشد و همچنان به عنوان یک حامی از آن‌ها پشتیبانی کند جمهوری اسلامی ایران است.

وی تصریح کرد: منافع سیاسی و عقلانیت عراق ایجاب می‌کند به گونه‌ای رفتار کنند که جمهوری اسلامی ایران همچنان بعنوان یک حامی و پشتیبان برای ملت عراق، عمل کند و روابط اقتصادی، خصوصا در عرصه‌های انرژی، صنعت و بازاری که امروز در عراق فراهم است، جمهوری اسلامی ایران می‌تواند به عنوان یکی از تامین‌کنندگان نیازمندی‌ها و ضرورت‌های بازار عراق حضور فعالی داشته باشد.

زارعی تاکید کرد: علی‌رغم اینکه ترکیه و عربستان سعی کردند جای پای محکمی را برای خودشان در بازار عراق ایجاد کنند، ولی ایران می‌تواند این حضور پررنگ و فعال خودش را داشته باشد.

این کارشناس مسائل منطقه اضافه کرد: از طرف دیگر عراق دنبال این بوده که روابط را بین عربستان و ایران بعنوان یک میانجی یک تعادلی را ایجاد کند و سعی کند که دو طرف را دراین ماجرا به هم نزدیک کند. اما خصومت و کینه‌توزی حکام آل سعود و حضور آن‌ها در جنگ ۶ ساله یمن و خساراتی را که متحمل شده هنوز آن‌ها را سر عقل نیاورده و عقلانیت رفتاری را در دولتمردان سعودی نمی‌بینیم.

وی ابرازداشت: فعال شدن برخی جریانات داعشی در استان‌هایی مانند الانبار یا صلاح‌الدین یا امثالهم که درگیری‌هایی را اخیرا با نیرو‌ها حشدالشعبی و نیرو‌های مقاومت عراق داشتند، نشان می‌دهد که عراق همچنان در معرض آسیب است و اگر نتواند با این چالش‌ها مواجه شود و آن‌ها را خنثی کند، نیاز خواهد داشت که حتما از یک حمایت و پشتیباتی قدرتمند مانند جمهوری اسلامی ایران برخوردار باشد.

این کارشناس مسائل منطقه یادآور شد: امروز بحث انرژی و اقتصاد در عراق کاملا نیازمند حمایت و پشتیبانی انرژی و اقتصاد ایران است و این‌ها را وادارمی‌کند که در تعاملات خودشان این ملاحظات را داشته باشند.

زارعی در پایان خاطرنشان کرد: سفر آقای فواد حسین هم در همین راستا ارزیابی می‌شود. حتی ممکن است آقای فواد حسین حامل پیام‌هایی از سوری برخی از کشور‌ها مانند عربستان و آمریکا باشد. چراکه دولت آقای مصطفی الکاظمی و دولت همراه او همواره مورد حمایت آمریکا بوده و ممکن است به عنوان پل ارتباطی پیامی را به همراه داشته باشد. باید دید که نتیجه این مذاکرات به کجا خواهد انجامید.

شعار سال؛ با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری میزان، تاریخ انتشارک ۱۶ بهمن ۱۳۹۹، کد خبر: ۶۹۸۹۷۹، www.mizanonline.com
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۶
0
0
عراق هم نمیتونه با این راهکارهای خودش راهی برای ارتباط مداوم با ایران پیدا کنه این ها تنشون تو امریکا میخاره
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۵ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۶
0
0
بهتره هیچ کشوری تو روابط و نزاع های ایران و آمریکا دخالت نکنه چون هیچ کس بی طرف نیست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۳۰ - ۱۳۹۹/۱۱/۱۶
0
0
همین یکی رو کم داشتیم که عراقی ها بخوان برای رابطه ایران و عربستان پا پیش بذارن
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین