شعار سال: یکی از شرکتهای بیمه که در سالهای اخیر وضعیت چندان مناسبی نداشته و در شش ماهه دوم امسال به زیان خالص نیز رسیده است، شرکت بیمه میهن است.
این شرکت، در شش ماهه نخست امسال یک هزار و ۵۸۸ میلیارد ریال حق بیمه تولید کرد، اما در مقابل یک هزار و ۴۳۶ میلیارد ریال هزینه خسارت پرداخت کرده که بر اساس همین رویه و پرداخت دیگر هزینههای معمول سود عملیاتی که در شهریور ۱۳۹۸ نصیب شرکت شده بود تبدیل به زیان ۱۶۶ میلیارد ریالی شد که در نهایت به زیان خالص ۱۸۲ میلیاردی انجامید.
همچنین، این شرکت دارای زیان انباشته یک هزار و ۲۸۲ میلیارد ریالی است که در شهریور ۹۹ با افزایش ۶۵ درصدی به این مبلغ رسیده است.
با توجه به چنین وضعیتی شرکت بیمه میهن روز گذشته اعلام کرده که تصمیم دارد سرمایه خود را با افزایش از مبلغ ۱۵۰۰ میلیارد ریالی به ۳۵۱۲ میلیارد ریال برساند که از محل تجدید ارزیابی داراییهای شرکت انجام میشود.
اما سوال این است که آیا این افزایش سرمایه وضعیت شرکت را بهبود میبخشد؟
در پاسخ به این سوال باید عملکرد شرکت را نگاه اجمالی و سریع انداخت.
بیمه میهن در ۱۰ ماهه منتهی به ۳۰ دی ماه ۱۳۹۹ اعلام کرده است که دو هزار و ۸۰۱ میلیارد ریال حق بیمه تولید کرده است، اما در مقابل آن دو هزار و ۱۱۶ میلیارد ریال خسارت پرداخت کرده است. با این وجود نسبت خسارت شرکت رقم ۷۵ درصد است که رقمی بالا در صنعت بیمه است. علاوه بر این در شهریور ۹۹ بر اساس صورت سود و زیان شرکت ضریب خسارت شرکت حدود ۹۰ درصد گزارش شده است که یکی از بدترین ضریبهای صنعت بیمه ایران است.
حال با این وجود شرکت تصمیم دارد تا افزایش سرمایه ۲۱۸ درصدی خود را محقق کند تا بتواند بیشتر از گذشته ریسک را پوشش دهد، اما این در حالی است که این شرکت نشان داده است که در کنترل خسارت ناتوان بوده و ضریب و نسبت خسارت شرکت در شرایط مناسبی قرار ندارند لذا باید در ابتدا این شرایط را حل کند و با این وجود افزایش سرمایه که از محل تجدید ارزیابی دارایی هاست، تنها کمک میکند تا بر روی کاغذ وضعیت شرکت بهبود پیدا کند، اما در بلند مدت مشکلات شرکت همچنان وجود خواهد داشت و وقتی در کنترل خسارت و مدیریت ریسک، تدبیری در این شرکت اندیشیده نشده است با برداشتن پوششها و ریسکهای سنگینتر قطعا مشکلات شرکت بزرگتر خواهد شد و بهبود توانگری با افزایش سرمایه تقریبا کمک شایان توجهی به شرکت نمیکند.
تنها راه نجات شرکت بیمه میهن کنترل ریسک و نسبتهای خسارت است و باید در این زمینه تدبیر درستی بیاندیشد.
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت بانکداری ایرانی، تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۹۹، کد خبر: ۱۹۲۱۱۲، www.bankdariirani.ir.