شعار سال: دفتر مرجع شیعیان عراق نظر آیت الله سید علی سیستانی درباره روزه گرفتن ماه مبارک رمضان با توجه به شیوع ویروس کرونا را اعلام کرد.
متن سوالات دریافت شده از سوی دفتر آیتالله سیستانی و پاسخ به آنها به شرح زیر است:
سوال: تکلیف روزه مومنان در ماه رمضان با وجود شیوع بیماری همه گیر کرونا چیست؟
پاسخ: مواردی وجود دارد که باید به آنها توجه شود:
۱- روزه گرفتن ماه رمضان از مهمترین واجبات دینی است و ترک روزه جز با عذر واقعی که شخص به واقعی بودن آن اطمینان داشته باشد، جایز نیست.
۲- اگر شخصی برای روزه نگرفتن در ماه رمضان با پزشک مشورت کند و پزشک به او بگوید که گرفتن روزه خطر ابتلا به بیماری در او را افزایش میدهد و برای وی، خوف ایجاد کند روزه از او ساقط میشود اما باید قضای آن را به جا آورد. این مورد در صورتی است که او نتواند با انجام اقدامات پیشگیرانه مناسب مانند ماندن در خانه و عدم مراوده با دیگران، استفاده از ماسک و ... ترس را از خود دور کند. [یعنی اگر با وجود رعایت شیوه نامههای بهداشتی باز هم خطر ابتلا وجود داشت، میتواند روزه نگیرد اما اگر شخص بتواند مثلا در خانه بماند و بدین وسیله خطر را از خود دور کند بر او لازم است روزه بگیرد]
۳- کسی که در صورت بیرون رفتن به محل کار خود - که لازم و ناچار است با دیگران مراوده داشته باشد - ترس از ابتلا به بیماری دارد، باید در ماه رمضان کار خود را ترک کند تا روزه بگیرد. اما اگر قادر به ترک کار نیست - به هر دلیل - او موظف به روزه گرفتن نیست، اما مجاز به اعلام افطار در انظار عمومی هم نیست و شخص موظف است قضای روزهاش را به جای آورد.
آیت الله سیستانی چندی پیش درباره واکسن کرونا نیز اعلام کرده بود که باید در این باره به متخصصان مورد اطمینان، اعتماد و مراجعه شود.
این مرجع تقلید همچنین در سال ۹۸ و اوایل شیوع ویروس کرونا در پاسخ به سوالی درباره نماز جماعت در ایام کرونا «هرگونه تجمعی» که باعث انتشار ویروس میشود را منع کرد.
شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری ایکنا ، تاریخ انتشار: 7 فروردین 1400، کدخبر: 3961366، www.iqna.ir