پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۳۷۹۴۵
تاریخ انتشار : ۲۷ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۱:۵۲
تلف‌شدن گربه‌ماهیان در جاسک از ابتدای سال به عنوان اولین رخداد زیست‌محیطی در محافل رسانه‌ای مطرح شد؛ حادثه‌ای که تکرار آن موجی از نگرانی را ایجاد کرده است.

شعار سال:تلف‌شدن گربه‌ماهیان در جاسک از ابتدای سال به عنوان اولین رخداد زیست‌محیطی در محافل رسانه‌ای مطرح شد؛ حادثه‌ای که تکرار آن موجی از نگرانی را ایجاد کرده است. در سیزدهمین روز از سال ۱۴۰۰ انتشار تصاویر و فیلم از تلف‌شدن گربه ماهیان در سواحل شهرستان جاسک خبرساز شد، به‌گونه‌ای که مدیرکل محیط‌زیست هرمزگان در دو مصاحبه مختلف نسبت به این حادثه اظهار نظر کرد. در اولین اظهار نظر آلودگی نفتی را یکی از فرضیات مرگ گربه‌ماهیان اعلام کرد و پس از ۴۸ ساعت با رد این موضوع، غرق‌شدن قایق صیادی و به ساحل آمدن صید گربه‌ماهیان را علت این حادثه عنوان کرد، اما از سوی دیگر مدیرکل شیلات هرمزگان هم ادعای غرق‌شدن شناور صیادی را تأیید کرد و علت مشاهده لاشه گربه ماهیان در ساحل را تنها صید عنوان و هرگونه نگرانی زیست محیطی را رد کرد. بیست و چهارم فروردین ماه اما مشاهده مجدد گربه‌ماهیان در ساحل به عنوان یک نگرانی جدی در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ای تبدیل شد.
 
غرق‌شدن شناور صیادی علت تلف‌شدن گربه‌ماهیان است
 
در همین ارتباط مدیرکل شیلات هرمزگان به مهر گفت: پس از پخش کلیپ تلف‌شدن بیش از ۱۰تن گربه‌ماهی شیلات جاسک و یگان حفاظت منابع آبزی بررسی‌های لازم را در این خصوص انجام دادند.
 
عبدالرسول دریایی با بیان این‌که طی این بررسی‌ها مشخص شد دو شناور جهت صید آبزیان به دریا رفته بودند، افزود: با توجه به این‌که از اواخر زمستان تا اوایل فصل بهار فصل ازدیاد گربه ماهی در دریا است، تور این صیادان با این گونه آبزی پر می‌شود و با توجه به پیگیری‌های انجام شده، قصد قبلی برای صید این گونه وجود نداشته است.
 
دریایی ادامه داد: صیادان در راه برگشت با طوفانی‌شدن دریا مواجه شدند که این موضوع موجب می‌شود تا بار خود را که شامل گربه‌ماهی بوده برای نجات جان خود در دریا تخلیه کنند و عمدی در کار نبوده و تنها برای نجات جان خود مجبور به تخلیه شدند.
 
مدیرکل شیلات هرمزگان با تأکید بر نظارت شدید شیلات بر صید ذخایر دریایی اضافه کرد: گربه‌ماهی‌های تخلیه شده با وجود امواج دریا به ساحل می‌رسند.
 
او با بیان این‌که گربه ماهی در ایران استفاده خوراکی ندارد، اما جنبه صادراتی دارد، گفت: گربه‌ماهی‌ها پس از صید تحویل کارخانه‌های فرآوری شده و در عین حال از گربه ماهی در تولید پودر ماهی هم استفاده می‌شود.
 
دریایی افزود: استان هرمزگان رتبه اول صید را در کشور و آب‌های دور دارد. بیش از ۴۰هزار صیاد در استان مشغول به کار صیادی هستند و این گونه صیدها نه تنها لطمه‌ای به ذخایر دریایی وارد نمی‌کند، بلکه به دلیل بحث ارزآوری و درآمدزایی می‌تواند کمکی برای معیشت صیادان باشد.
 
محیط زیست علت مرگ ماهیان را غرق‌شدن قایق صیادی عنوان کرد
 
مدیرکل محیط زیست هرمزگان هم با اشاره به این‌که در شب دوازدهم فروردین ماه، حدود پنج تا شش تن گربه ماهی در ساحل مقسا پراکنده شد، گفت: مردم در روز ۱۳فروردین‌ماه با مشاهده گربه‌ماهی‌ها، موضوع را به اداره محیط‌زیست اطلاع دادند.
 
حبیب مسیحی تازیانی افزود: همکاران به سرعت در محل حاضر شدند، موضوع را بررسی و از گربه ماهی‌ها نمونه برداری کردند. در بررسی‌ها، ابتدا به موضوعات مختلف مشکوک بودیم؛ ازجمله بیماری گربه‌ماهی‌ها یا مسأله آلودگی نفتی.
 
مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان هرمزگان تصریح کرد: بیش‌تر از همه احتمال می‌رفت که این اتفاق مربوط به صید باشد که پرس و جوی محلی صورت گرفت، موضوع بررسی و در نهایت مشخص شد که تعدادی از صیادان مشغول صیادی بودند که هنگام بازگشت، یکی از قایق‌ها در اثر طوفان و موج شدید، واژگون و تعداد زیادی گربه ماهی صید شده، پخش می‌شود.
 
مسیحی تازیانی در مورد احتمال صید ترال و انتشار این خبر که احتمال می‌رود یکی از صیادان صید غیرقانونی داشته و به دلیل نبود مشتری گربه ماهی‌ها را در دریا رها کرده است، گفت: ابزار صید اعلام نشده است، اما معمولاً صید ماهی در آن منطقه به صورت محاصره‌ای صورت می‌گیرد. در عین حال از گربه ماهی در تولید پودر ماهی استفاده می‌شود و امکان صادرات آن نیز وجود دارد؛ بنابراین بدون مشتری نیست. همچنین با صیادی که قایق او غرق شده تلفنی صحبت کردیم و مسأله صید و واژگونی قایق را تأیید کرد. بر این اساس از آن‌جا که قایق بار زیادی داشته است، پس از وقوع طوفان و موج شدید، واژگون شده.
 
وی در پاسخ به این پرسش که آیا پس از تأیید اتفاق واژگونی قایق صیادی، بررسی آلودگی نفتی همچنان صورت می‌گیرد یا خیر، گفت: نمونه‌ها ارسال شده است و با وجود تأیید موضوع صید گربه ماهی‌ها و واژگونی قایق صیاد، بررسی در مورد آلودگی نفتی درحال انجام است و نتیجه بررسی‌ها اعلام می‌شود.
 
تکرار فاجعه مشاهده گربه‌ماهیان غیرطبیعی به‌نظر می‌رسد
 
فرماندار جاسک نیز گفت: متأسفانه بار دیگر در ساحل جاسک کهنه در غرب شهر جاسک شاهد تلف‌شدن گربه‌ماهی‌ها بودیم و شاهدان عینی آن را دردناک‌تر از قبل می‌دانند و طول این فاجعه را حدود ۸ تا ۱۰کیلومتر تخمین زده‌اند.
 
محمد رادمهر اظهار داشت: برای دومین بار متوالی در فرودین امسال است که در ساحل جاسک شاهد تلف‌شدن گربه‌ماهی‌ها هستیم.
 
فرماندار شهرستان جاسک تصریح کرد: این فاجعه غیرطبیعی به‌نظر می‌رسد و ما همواره پیگیر موضوع هستیم و موارد را به اطلاع عموم می‌رسانیم.


شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از روزنامه سبزینه ، تاریخ انتشار: 27 فروردین 1400، کدخبر: 94783 ،www.sabzineh.org

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین