پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۳۸۳۷۸
تاریخ انتشار : ۳۰ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۷
سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا و رژیم صهیونیستی نیز تروریسم هسته‌ای را برای ضربه زدن به برنامه صلح‌آمیز ایران در پی گرفتند و ایران نیز در پاسخ به آن‌ها غنی‌سازی ۶۰ درصد را آغاز کرد.
شعار سال : نزدیک به دو دهه است موضوع پرونده هسته‌ای کشورمان به محل مناقشه ایران با غرب تبدیل‌شده و رسانه‌های داخلی و خارجی بار‌ها به اخبار آن پرداخته‌اند.

بعد از حادثه ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، جورج بوش در سخنرانی خود از ایران، عراق و کره شمالی به‌عنوان محور شرارت نام برد و مدعی رسالت مذهبی و تاریخی ایالات‌متحده آمریکا برای برخورد و مقابله با این سه کشور شد؛ پس از آن به دلیل واهی مبارزه با تروریسم جهانی، ایران زیر ذره‌بین قرار گرفت.

در این میان نیز، منافقین در همکاری متقابل با سرویس‌های اطلاعاتی امریکا و رژیم صهیونیستی درصدد بودند از گذرگاه پرونده هسته‌ای ایران ضرباتی به این کشور وارد کنند.

۲۳ مرداد ۱۳۸۱، «علیرضا جعفرزاده»، سخنگوی گروهک منافقین، نتیجه جاسوسی‌های سازمان خود را با ارائه تصاویری از سایت نیروگاه‌های اتمی نطنز و اراک افشا و اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران در نطنز و اراک تأسیسات غنی‌سازی اورانیوم و رآکتور آب‌سنگین ساخته است. البته این ادعا که این برنامه‌ها به‌صورت مخفیانه دنبال می‌شد، چندان صحت نداشت و ایران آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را بر طبق تعهدات در جریان گذاشته بود.

سه نام «اصفهان»، «نطنز» و «اراک» در رسانه‌های خبری مطرح و پس از آن موج جدیدی از تبلیغات ضد ایرانی در رسانه‌های غربی ایجاد شد.

نهایتاً در سال‌های آغازین ریاست جمهوری حسن روحانی، با انعقاد معاهده برجام میان ایران و گروه ۵+۱، پرونده هسته‌ای ایران به‌طور نسبی متوقف شد؛ اما مانند بدعهدی گذشته آمریکا، این کشور روز ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ رسماً از برجام خارج شد و طرفین اروپایی نیز به توافقات خود عمل نکردند.

سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا و رژیم صهیونیستی نیز تروریسم هسته‌ای را برای ضربه زدن به برنامه صلح‌آمیز ایران در پی گرفتند.

۲۲ خرداد ۱۴۰۰ خبر «حادثه» در شبکه توزیع برق تأسیسات نطنز اعلام شد و علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران این عملیات خرابکارانه را «تروریسم هسته‌ای» نامید.

ایران نیز در پاسخ به خباثت‌های طرفین غربی، از بامداد جمعه ۲۷ فروردین غنی‌سازی ۶۰ درصدی اورانیوم را آغاز کرد؛ «میخائیل اولیانوف» نماینده دائم روسیه نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین، در این‌باره می‌گوید: «کسانی که اقدام خرابکارانه علیه تأسیسات هسته‌ای در نطنز را انجام دادند، احتمالاً می‌خواسته‌اند که روند احیای برجام را تضعیف کنند. آن‌ها اثرات جانبی قابل‌توجه این اقدام خود را دست‌کم گرفته بودند.»

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی با انتشار توییتی ضمن اعلام خبر غنی‌سازی ۶۰ درصدی نوشت: «اراده ملت ایران معجزه آفرین است و هر توطئه‌ای را خنثی خواهد کرد. با افتخار اعلام می‌کنم در ساعت ۰۰:۴۰ نیمه‌شب گذشته و در شب زیارتی سیدالشهدا، دانشمندان جوان و خداباور ایرانی توانستند به محصول اورانیوم با غنای ۶۰ درصد دست یابند.»

روز جمعه ۲۷ فروردین ۱۴۰۰ علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان در خصوص روند غنی‌سازی ۶۰ درصدی اورانیوم در تأسیسات نطنز اظهار کرد: آخر وقت پنجشنبه محصول ۶۰ درصد را گرفتیم. الآن ۹ گرم در ساعت محصول می‌گیریم. چیدمان زنجیره‌های سانتریفیوژ را در حال کار هستیم. هم‌زمان در حال تولید ۶۰ درصد و ۲۰ درصد هستیم.

کمالوندی نیز در این‌باره عنوان کرد: «ذکر این مهم است، اورانیوم غنی‌شده ۶۰ درصد برای استفاده در تولید عنصر مولیبدن جهت به‌کارگیری در ساخت انواع رادیو داروهاست.»

موارد بسیاری درباره کاربرد انرژی هسته‌ای در پزشکی وجود دارد که از جمله کمترین آن‌ها می‌توان به در درمان تومور‌های سرطانی، تشخیص سرطان‌ها، تصویربرداری بیماری‌های قلبی، تشخیص عفونت‌ها و التهابات مفصلی، تشخیص کم‌خونی و تشخیص و درمان بیماری‌های تیروئیدی و... اشاره کرد.

اما این پیشرفت هسته‌ای ایران، به مذاق طرف غربی خوش نیامد و در بیانیه‌های مختلف ابراز نگرانی کردند؛ «پیتر استانو» سخنگوی اتحادیه اروپا در یک نشست خبری از شروع غنی‌سازی ۶۰ درصدی در تأسیسات هسته‌ای ایران به‌عنوان تحولی بسیار نگران‌کننده یادکرد.

سه کشور اروپایی فرانسه، انگلیس و آلمان طی بیانیه‌ای اعلام کردند که با نگرانی زیاد، اعلام ایران برای آغاز غنی‌سازی اورانیوم تا ۶۰ درصد را دنبال می‌کنیم.

در بیانیه فرانسه، انگلیس و آلمان آمده است: اقدام ایران خطرناک است چرا که تولید اورانیوم غنی‌شده در سطح بالا گام مهمی در تولید سلاح هسته‌ای است.

کارشناسان سیاسی معتقدند که بهره‌برداری از انرژی هسته‌ای می‌تواند به‌عنوان کلیدی برای دستیابی به دیگر اهداف استراتژیک مورداستفاده قرار گیرد و تا حدودی موجب ظهور موازنه قدرت و یا بازدارندگی و در نتیجه تغییر و تعدیل تهدیدات منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای می‌شود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در سخنرانی تلویزیونی درباره‌ی گمانه‌زنی‌ها و مباحث جاری در فضای سیاسی کشور پیرامون رفتار جمهوری اسلامی در قبال برجام و وظایف آمریکا در این خصوص، گفتند «ما هیچ اصراری نداریم، هیچ عجله‌ای نداریم که آمریکا به برجام برگردد؛ اصلاً مسئله‌ی ما این نیست که آمریکا به برجام برگردد یا برنگردد. آنچه مطالبه‌ی منطقی ما و مطالبه‌ی عقلانی ما است، رفع تحریم‌ها است؛ این حقّ غصب‌شده‌ی ملّت ایران است.» این جملات مواضعی بود که رهبر انقلاب آن را به‌عنوان «سخن پایانی و قطعی» جمهوری اسلامی اعلام کردند.



شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات، برگرفته از خبرگزاری آنا، تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۴۰۰، کد خبر: ۵۷۵۶۸۱، www.ana.press
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین