پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۴۰۰۴۴
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۷:۳۶
به‌دنبال انتشار فایل صوتی محرمانه از محمدجواد ظریف جمعی از نمایندگان تحقیق و تفحص از مرکز بررسی‌های استراتژیک نهاد ریاست‌جمهوری را، در مجلس کلید زدند.
شعار سال: به‌دنبال انتشار فایل صوتی محرمانه از محمدجواد ظریف جمعی از نمایندگان تحقیق و تفحص از مرکز بررسی‌های استراتژیک نهاد ریاست‌جمهوری را در مجلس کلید زدند.

متن این طرح به‌شرح زیر است:

عنوان تحقیق و تفحص: تقاضای تحقیق و تفحص در خصوص فعالیت مرکز بررسی‌های استراتژیک نهاد ریاست‌جمهوری

شرح: تقاضای تحقیق و تفحص در خصوص فعالیت مرکز بررسی‌های استراتژیک نهاد ریاست‌جمهوری

اخیراً فایل صوتی طبقه‌بندی‌شده از وزیر امور خارجه دولت دوازدهم جناب آقای محمد جواد ظریف در خصوص اطلاعات طبقه‌بندی‌شده نظام جمهوری اسلامی ایران منتشر گردیده است که بعضاً بخشی از اظهارات جناب آقای محمد جواد ظریف خلاف واقع است. با توجه به اینکه این فایل صوتی جزء اسناد طبقه‌بندی‌شده محسوب می‌شده، ولی این سند برای اولین بار توسط شبکه‌های رسانه‌ای معاند خارج از کشور ـ شبکه تلویزیونی اینترنشنال عربستان سعودی ـ منتشر شده است این انتشار توسط یک رسانه ضدنظام نشان از عمق نفوذ دشمن در مراکز حساس دولت دارد.

مصاحبه ظریف بخشی از برنامه‌ای به‌نام «آن سوی دولت» و با موضوع گزارش و روایت خدمات، اقدامات، چالش‌ها و دستاورد‌های دولت‌های یازدهم و دوازدهم است که زیر نظر مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری، انجام شده و علاوه بر ظریف مصاحبه‌هایی با وزیران و معاونان رییس‌جمهور در چارچوب تاریخ شفاهی هشت‌ساله دولت‌های یازدهم و دوازدهم انجام گرفته است.

فایل صوتی گفت‌وگوی آقای لیلاز و آقای محمد جواد ظریف در چارچوب پروژه تاریخ شفاهی دولت‌های جمهوری اسلامی ایران انجام شده است و آقای ظریف و مصاحبه‌کننده بار‌ها تکرار کرده‌اند که این صحبت‌ها برای ثبت در تاریخ است و قاعدتاً باید در اسناد بایگانی‌شده نگهداری شود، اما یقیناً انتشار این مطالب قانونی نیست و جهت شناسایی عوامل ارتکاب جرم و نحوه وقوع آن و نیز تعیین سطح طبقه‌بندی اطلاعات افشاشده، ضمن استعلام از دستگاه‌های مسئول، دستورات لازم به دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی، صادر شده است.

این انتشار اطلاعات، قرار دادن اطلاعات طبقه‌بندی‌شده کشور در اختیار افراد فاقد صلاحیت است که حسب مورد طبق ماده ۵۰۱ قانون مجازات اسلامی و قانون مجازات انتشار و افشای اسناد محرمانه و سری، مباشران و معاونان این اعمال باید تحت تعقیب کیفری قرار گیرند و اعمال ایشان جرم محسوب می‌شود. برخی نیز مدعی هستند که فایل صوتی ممکن است ربوده شده باشد، ولی با توجه به اینکه میزان دسترسی افراد به این فایل به‌صورت طبقه‌بندی‌شده بوده است این احتمال بعید است و در صورت ربوده شدن فایل نیز سهل‌انگاری مأموران دولتی در نگهداری از اسناد سرّی و محرمانه محسوب شده و بر اساس ماده ۵۰۶ قانون مجازات اسلامی جرم است و مجازات باید شوند.

آقای حسام‌الدین آشنا به‌عنوان رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک نهاد ریاست‌جمهوری که مصاحبه با ظریف و دیگر وزرای دولت با مسئولیت ایشان انجام شده باید پاسخگوی افشای این اطلاعات باشد و بداند که این حوادث تهدیدکننده امنیت ملی کشور است و وی باید پاسخ دهد که این تهدید از کجا نشئت می‌گیرد. این مسئله بیانگر نفوذ دشمن و جاسوسان در مرکز بررسی‌های استراتژیک نهاد ریاست‌جمهوری است و به‌دلیل این حفره امنیتی است که برخی دولتی‌ها با تهیه و مصاحبه‌های این مرکز با مسئولین دولتی مخالف بوده و هستند. آقای آشنا مسئولیت تهیه و ضبط این برنامه را بر عهده داشت و باید پاسخگوی این اتفاق مهم باشد.

فایل صوتی منتشرشده از آقای محمد جواد ظریف حاوی مطالب خلاف واقع است. در قسمتی از این فایل صوتی آقای ظریف با تقلیل دستاورد دیپلماتیک سردار سلیمانی می‌گوید: «ما ادعا می‌کنیم که آقای سلیمانی پوتین را به جنگ کشید، اما پوتین تصمیمش را [از قبل]گرفته بود.» در حالی ظریف چنین ادعایی را مطرح می‌کند که منابع جهانی خبری خلاف این مسئله و نقش حاج قاسم در موضوع را بار‌ها گفته‌اند، به‌عنوان مثال آسوشیتدپرس در مهر ۹۴ گزارش داده بود که سردار سلیمانی توانسته بود مقامات روس را در دیداری سه‌ساعته برای حمایت نظامی از مقاومت و دولت اسد راضی کند. اما برای شنیدن روایت دقیق ماجرا بهتر است صحبت‌های سید حسن نصرالله را که از ابتدای فتنه سوریه اطلاعات دقیقی از ماجرا دارد شنید. دبیرکل حزب‌الله در خصوص نقش شهید سلیمانی در اقناع روسیه و پشتیبانی هوایی از نیرو‌های مقاومت به المیادین گفته بود: روسیه در ابتدای امر مردد بود که وارد جنگ در سوریه شود و حاج قاسم سلیمانی با استدلال و شخصیت کاریزماتیک خود آن هم روی نقشه و توضیحاتی واقعی در جلسه‌ای که با رئیس جمهور روسیه داشت، او را متقاعد کرد که برای مقابله با تروریست‌ها و جلوگیری از سقوط دولت سوریه، به مسئله این کشور ورود کند. در آن جلسه دوساعته، پوتین به حاج قاسم گفت "من قانع شدم. " این چیزی بود که از حاج قاسم شنیدم. حاج قاسم توانست با استدلال و تشریح واقعیت پوتین را قانع کند و توانست روشن کند که نتیجه این ورود چه خواهد بود. الآن همه می‌دانند که روسیه از دروازه سوریه به دنیا بازگشت. ظریف در صحبت‌هایی توهین‌آمیز، همکاری ایران و روسیه را برای تخریب برجام معرفی کرده و حتی می‌گوید زمانی که روس‌ها پذیرفتند که به کمک نظامی منطقه بیایند، ایران و سوریه در شرایط سختی حضور نداشتند، این درحالی است که از زمان همکاری روسیه با مقاومت ایران و نیرو‌های ارتش سوریه سال‌ها زمان برد تا پایان حاکمیت داعش در این کشور و منطقه اعلام شود.

آقای ظریف در حالی در قسمتی از صحبت‌های خود مردم ایران را «قهرمان‌پرست» معرفی می‌کند که به‌نظر می‌رسد به حمایت مردمی از حاج قاسم حسادت می‌ورزد.

این‌گونه سخنان آقای محمد جواد ظریف که به‌نحوی توهین به مردم ایران و قهرمانان ملی است علاوه بر اینکه خلاف شئونات است از مصادیق تشویش اذهان عمومی محسوب شده و نقض ماده ۶۹۸ قانون مجازات اسلامی محسوب می‌شود.

بر اساس اصل یکصد و سی و چهارم (۱۳۴) قانون اساسی «ریاست هیئت وزیران با رئیس جمهور است که بر کار وزیران نظارت دارد و با اتخاذ تدابیر لازم به هماهنگ ساختن تصمیم‌های وزیران و هیئت دولت می‌پردازد و با همکاری وزیران، برنامه و خط‌مشی دولت را تعیین و قوانین را اجرا می‌کند، در موارد اختلاف نظر و یا تداخل در وظایف قانونی دستگاه‌های دولتی در صورتی که نیاز به تفسیر یا تغییر قانون نداشته باشد، تصمیم هیئت وزیران که به‌پیشنهاد رئیس جمهور اتخاذ می‌شود لازم الاجراست. رئیس جمهور در برابر مجلس مسئول اقدامات هیئت وزیران است»، با توجه به اتفاقات پیش‌آمده در نهاد ریاست‌جمهوری، عدم حفاظت و نگهداری از اسناد سری و محرمانه و هم عدم رعایت شئونات و نقض قوانین توسط مقامات نهاد ریاست‌جمهوری، با توجه به اصل مذکور رئیس جمهور به وظیفه قانونی خود عمل نکرده است و نقض اصل ۱۳۴ قانون اساسی از سوی آقای حسن روحانی آشکار و مسلم است.

با توجه به مطالب فوق‌الذکر لازم و ضروری است بررسی شود که؛ در مرکز بررسی‌های استراتژیک نهاد ریاست‌جمهوری چه فعالیت‌هایی انجام می‌شود؟ و این فعالیت‌ها در راستای امنیت کشور انجام می‌شود یا خیر؟ به‌چهدلیل اطلاعات سرّی و محرمانه موجود در این نهاد توسط شبکه‌های بیگانه منتشر شده است؟ و موارد دیگر باید بررسی شود.

موضوع اصلی تحقیق و تفحص: محور اصلی؛ علت انتشار اطلاعات سرّی و محرمانه کشور که مرکز بررسی‌های استراتژیک نهاد ریاست‌جمهوری مسئولیت نگهداری آن را داشته است در شبکه‌های بیگانه معاند چیست؟ اطلاعات سرّی و محرمانه در مرکز مذکور به‌چه‌نحو نگهداری می‌شود؟ چه افرادی مسئولیت نگهداری این اطلاعات را دارند؟

موضوعات فرعی تحقیق و تفحص:

۱ ـ ۱ ـ میزان فعالیت مرکز بررسی‌های استراتژیک نهاد ریاست‌جمهوری چگونه است؟ آیا تحت نظارت نهاد‌های نظارتی فعالیت می‌کنند؟

۲ ـ ۲ ـ میزان اهتمام مسئولین مرکز بررسی‌های استراتژیک نهاد ریاست‌جمهوری در عدم استفاده از نیرو‌های دارای سوءسابقه امنیتی چگونه است؟

۳ ـ ۳ ـ نحوه انطباق محتوای مصاحبه شفاهی مقامات دولتی مصاحبه‌شونده با واقعیت‌های تاریخی و صحت اظهارنظر‌های ایشان چگونه است؟

۴ ـ ۴ ـ نحوه نگهداری مصاحبه ضبط‌شده مسئولین به‌چه‌شکل است و چه اشخاصی به آن‌ها نظارت دارند؟

۵ ـ ۵ ـ اظهارات خلاف واقع مسئولین دولتی که به‌نحوی در جهت تخریب نظام جمهوری اسلامی است به مقامات امنیتی و نظارتی چگونه اطلاع‌رسانی می‌گردد؟

حسینعلی حاجی‌دلیگانی

الهام آزاد

عباس جهانگیرزاده

الله‌وردی دهقانی

محمد سبزی

روح‌الله عباس‌پور

علیرضا عباسی

عباس گودرزی

عباس مقتدایی

سید محمود نبویان

شعار سال؛ با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری تسنیم، تاریخ انتشار: ۹ اردیبشهت ۱۴۰۰، کد خبر: ۲۴۹۳۹۵۲، www.tasnimnews.com
اخبار مرتبط
برچسب ها: مجلس ، فایل صوتی ، ظریف ، تفحص
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
هیوا
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۹
0
0
ای بابا مجلسم همه چیزو گذاشته زمین چسبیده به ظریف کل مسئولان همه مسائلو ول کردن چسبیدن به ظریف یدفه وزیر بهداشتم بیاد اظهار نظر کنه اونکه با کرونا کاری نداره بیاد درباره ظریف نظر بده اقلا
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۹
0
0
این مجلسی ها هم اگر ذره ای دولت براشون بقا سیاسی میورد دست به این کارها نمیزدن
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین