پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۴۱۱۳۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۹:۰۸
یک ماه پس از اعلام پایان پیک کرونا از سوی روحانی، روز گذشته وی از شکسته شدن تحریم‌های خارجی خبر داد.
شعار سال: رئیس‌جمهور در جلسه هیات دولت در توضیح عملکرد موفق (!) اقتصادی دولت با تاکید بر اینکه برای همه مردم تلاش کردیم، اظهار داشت: نزدیک ۳۰ هزار میلیارد برای کرونا پرداخت شده است. اقدامات دولت در سال ۹۹ در تاریخ کشورمان بی‌نظیر است. قولی که به مردم عزیز دادیم این است که در ماه‌های پایانی دولت، همچنان اهداف‌مان را دنبال می‌کنیم. هدف ما این است کرونا را مهار کنیم، تحریم‌ها را برداریم، معیشت مردم بهتر شود و طرح‌هایی که باقی مانده را تمام کنیم. وی تاکید کرد: معنی اینکه قیمت دلار دارد کاهش پیدا می‌کند این است که ارزش پول ما بیشتر و تورم کاهش می‌یابد. مردم دارند ثمره ایستادگی و مقاومت را در وین می‌بینند. اگر گزارش درست باشد و دغل‌کاری نداشته باشد، پیروزی دولت در ماه‌های پایانی است. به مردم اعلام می‌کنم تحریم شکسته شده است.  

نسخه معیوب ۹۵ درصدی

اظهارات رئیس‌جمهور و تاکیدش بر شکسته شدن تحریم‌ها در شرایطی است که روزنامه «ایران» روز گذشته از لغو ۹۵ درصد تحریم‌ها از سوی آمریکا در قبال بازگشت ایران به تعهدات برجامی‌اش خبر داده و نوشته بود: «این همان موضوعی است که مخالفان داخلی برجام به بهانه آن با رویکرد جاری ایران در مذاکرات وین مخالفت می‌کنند. به اعتقاد این دسته از منتقدان، آمریکا باید همه تحریم‌های غیربرجامی را که از سال‌ها پیش و همچنین در چند سال گذشته به تصویب رسیده است بدون مذاکره بردارد، در غیر این صورت تهران نباید با برداشتن ۹۵ درصد تحریم‌هایی که آمریکا آماده لغو آنهاست، موافقت کند».

طرح این گمانه در ارگان رسمی دولت در حالی است که موضع رسمی ایران که پیش از این از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شده است «رفع تمام تحریم‌ها» و «راستی‌آزمایی» تحریم‌های لغو شده است. مضاف بر اینها، اساسا پروسه لغو تحریم‌ها پروسه‌ای کیفی و نه کمی است. به عبارت دیگر، اکتفا کردن به اینکه ۹۵ درصد تحریم‌ها در برابر ۱۰۰ درصد تعهدات ایران برداشته شود لزوما به معنای برداشته شدن ۹۵ درصد بار فشار‌های تحریمی نیست و وجود یک تحریم حساب‌شده می‌تواند بسیاری از تحریم‌های لغو شده را بلااثر کند. بر همین مبنا خط رسانه‌ای دولت و تاکید پیشاپیش رئیس‌جمهور به شکسته شدن تحریم‌ها می‌تواند زاویه آشکاری با موضع رسمی نظام داشته باشد، امری که پیش از این و در قالب برخی ادعا‌ها پیرامون کوتاه بودن پروسه راستی‌آزمایی از سوی رئیس‌جمهور نیز مشاهده شده بود.
حکایت لغو بالمره تحریم‌ها!

اما فارغ از گمانه‌زنی‌ها پیرامون لغو ۹۵ درصد تحریم‌ها، صراحت روحانی در بیان شکسته شدن تمام تحریم‌ها آن هم پیش از هرگونه توافق رسمی در وین نمی‌تواند اقدامی متضمن منافع ایران باشد. چنین بیانی نمی‌تواند پیامی جز آمادگی کشورمان برای پذیرش توافق‌های حداقلی به طرف مقابل مذاکرات مخابره کند. روحانی پیش از این نیز بار‌ها با قطعیت از پایان تمام تحریم‌ها و ترک افتادن بر دیوار تحریم‌ها خبر داده بود که در مشهورترین مورد به سخنرانی وی پس از انعقاد برجام می‌توان اشاره کرد که در آن به برداشته شدن «بالمره» تمام تحریم‌ها تاکید شده بود. بر همین اساس بخش قابل توجهی از افکار عمومی این روز‌ها اعتماد پیشین را به وعده‌های رئیس‌جمهور و قطعیت‌هایش پیرامون رفع تحریم‌ها از دست داده است، اما باز هم نمی‌توان برخی گمانه‌زنی‌ها پیرامون تلاش دولت برای سوءاستفاده انتخاباتی از مذاکرات وین را نادیده گرفت.

فاصله معنادار

عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه و رئیس تیم مذاکره‌کننده ایرانی در مذاکرات وین روز شنبه اعلام کرده بود: تحریم‌های موضوعی و بخشی مثل تحریم بخش انرژی ایران که شامل نفت و گاز می‌شود یا تحریم صنعت خودرو، تحریم مالی، بانکی و بنادر، بر اساس توافقاتی که تا الان صورت گرفته است، همه این تحریم‌ها باید برداشته شود و توافق هم در این زمینه وجود دارد. عراقچی همچنین ادعا کرد: در کنار این برخی افراد، اشخاص و نهاد‌ها هستند که به صورت خاص مورد تحریم واقع شدند و لیست بلندبالایی است. مذاکرات درباره این لیست هنوز ادامه دارد و درباره اکثریت آن‌ها تا الان موافقت شده که از فهرست تحریم‌ها خارج شوند.

ادعا‌های عراقچی در حالی است که یک منبع آگاه به شبکه خبری پرس تی‌وی گفت: آمریکا بر حفظ تحریم‌های فلج‌کننده علیه ایران اصرار دارد و به بهانه‌های مختلف درصدد تحمیل برجامی به مراتب ضعیف‌تر از برجام سال ۲۰۱۵ است.  

شبکه خبری انگلیسی‌زبان «پرس تی‌وی» دیروز از یک منبع مطلع در تهران کسب اطلاع کرد آمریکا تاکنون نه‌تن‌ها انجام اصلاحاتی را که باعث کاهش ریسک همکاری اقتصادی و بانکی با ایران می‌شود، نپذیرفته است، بلکه عملا ریسک همکاری با ایران را بالاتر برده است. به گفته این منبع مطلع، آمریکا بر حفظ ساختار تحریم‌های فلج‌کننده بویژه عدم لغو قانون کاتسا اصرار دارد.   همچنین آمریکا رفع تحریم از نهاد‌ها و افراد باقیمانده در لیست تحریم SDN را به میزان زمان اجرای برجام رد کرده است.

این منبع آگاه ادامه داده است که عدم لغو قانون کاتسا و ادامه تحریم‌های افراد و نهاد‌های ایرانی به بهانه‌های مختلف به معنی فلج شدن تعاملات بانکی و اقتصادی در خارج و حتی در داخل ایران است و منجر به نوعی خودتحریمی در داخل کشور می‌شود.  
وی به پرس تی‌وی گفته است در حالی که کاتسا از جمله قوانین تحریمی است که در دوره ترامپ در ادامه تحریم‌های فلج‌کننده وضع شده، تاکنون نشانه‌ای از تمایل آمریکا به لغو آن دیده نشده است. منبع مطلع در اظهارات خود به پرس‌تی‌وی تصریح کرده است که آمریکا با حفظ این تحریم‌ها به بهانه‌های مختلف درصدد تحمیل برجامی به مراتب ضعیف‌تر از برجام سال ۲۰۱۵ به ایران است که عملا هیچگونه گشایشی در اقتصاد ایران ایجاد نخواهد کرد.  

اما در واکنش به منبع آگاه پرس تی‌وی، سخنگوی وزارت امور خارجه روز گذشته در پاسخ به سؤال خبرنگاران درباره مطالب منتشر شده به نقل از یک منبع آگاه درباره اصرار آمریکا بر حفظ تحریم‌ها یادآور شد: نکات اختلافی بین ایران و آمریکا در وین کم نیست و برخی مواضع آمریکا در وین قابل قبول نبوده و از این رو است که هیات ایرانی گفتگو‌های وین را با دقت و نکته‌سنجی پیش می‌برد.

سعید خطیب‌زاده درباره اظهارات مطرح شده مبنی بر اینکه آمریکا بر حفظ تحریم‌های فلج‌کننده علیه ایران اصرار دارد و به بهانه‌های مختلف به دنبال تحمیل برجامی به مراتب ضعیف‌تر از برجام سال ۲۰۱۵ است، اظهار داشت: نه‌تن‌ها این مورد و موارد ادعایی شبیه این غلط است، بلکه همه یقین بدانند اگر آمریکا اصراری بر اینگونه امور داشت قطعا تاکنون گفتگو‌ها متوقف شده بود.  

دستگاه دیپلماسی دولت و تیم مذاکره‌کننده ایرانی در اقدامی خلاف مصالح ملی با توانی مضاعف سعی در اعتبارزدایی از روایت‌های منابع آگاه شبکه پرس تی‌وی کرده و اقدام به تکذیب عجیب و سوال‌برانگیز اخبار این منابع از خروجی مذاکرات دیپلماتیک در گرند هتل وین می‌کنند.  

این در حالی است که تمام اخباری که منابع آگاه این شبکه پیرامون نتیجه مذاکرات و اهداف آمریکایی‌ها اعلام کرده‌اند به فاصله اندکی مورد تایید طرف آمریکایی واقع شده است.
 
 در حال و هوایی که عراقچی از وارد شدن به نگارش متن توافق در برخی حوزه‌ها خبر می‌دهد وزیر خارجه آمریکا سه‌شنبه در گفتگو با روزنامه فایننشال تایمز عنوان کرد: همچنان مسیری طولانی برای طی شدن در مذاکرات وین وجود دارد.

«آنتونی بلینکن» بار دیگر در این مصاحبه بر ضرورت بازگشت ایران به تعهدات خود تحت توافق هسته‌ای تاکید کرد.
 
از طرف دیگر «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا هم اظهار داشت که هنوز با ایران در وین به توافق نرسیده‌ایم و مسافتی وجود دارد که باید طی شود تا از موانع عبور کنیم. وی در ادامه گفت: «دیپلمات‌های ما در هفته‌های آینده برای بازگشت متقابل به توافق به کار خود ادامه می‌دهند». مشاور امنیت ملی آمریکا اضافه کرد: «ما هنوز با ایران به توافق نرسیده‌ایم و امیدواریم در جهت رسیدن به هدف رئیس‌جمهور بایدن پیش برویم».

تا بازگشت راه طولانی است

افزون بر اینها، پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابعی گزارش داد که «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا در دیدار «یوسی کوهن» رئیس سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی به او گفته است که واشنگتن تا بازگشت به توافق هسته‌ای راه طولانی در پیش دارد.  

در گزارش آکسیوس آمده است بایدن به رئیس موساد همچنین اطمینان داده است که واشنگتن در آینده مواضع رژیم صهیونیستی را مدنظر قرار خواهد داد. این دیدار که عصر روز جمعه به وقت واشنگتن انجام شده است درست بعد از مکالمه تلفنی بایدن با «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی صورت گرفته است.

بر اساس گزارش آکسیوس، دیدار بایدن و کوهن حدود یک ساعت طول کشیده و در کنار بایدن نیز علاوه بر «ویلیام برنز» رئیس سیا، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید نیز حضور داشته است.
شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات، برگرفته از وطن امروز، تاریخ انتشار:۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰، کد خبر:۲۳۳۱۷۳۰، www.vatanemrooz.ir
 
اخبار مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۶
0
0
شکسته شدن تحریم ها این پیام رو به امریکا مخابره میکنه که ایران ضعیفه! چرا این ها نمیفهمن؟
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین