پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۴۲۳۴۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۴
عضو انستیتو آب و انرژی گفت: بالاترین سطح مجاز استفاده از آبخوان‌های زیرزمینی در جهان بین ۲۰ تا ۴۰ درصد است در حالی که این رقم در کشور به ۹۵ درصد می‌رسد.
شعار سال: علیرضا نظری‌علوی با اشاره به موقعیت جغرافیای کشور اظهار کرد: استفاده از واژه‌هایی مانند وقوع خشکسالی در ایران صحیح نیست، کشور به دلیل ماهیت جغرافیایی خود با خشکی و کم آبی شکل گرفته است.

این کارشناس حوزه آب با اشاره به برداشت‌های بی رویه از منابع آب زیرزمینی بیان کرد: مشکل اصلی کم آبی و خشک شدن تالاب‌ها در کشور، کاهش سطح آبخوان‌ها و سفر‌های زیرزمینی است که به دلیل برداشت‌های غیر استاندارد ذخائر این منابع با افت کیفیت و کاهش حجم مواجه شده است.

عضو انستیتو آب و انرژی تصریح کرد: برداشت بی رویه از سفر‌ه‌های زیرزمینی منجر به نشست گسترده زمین در بسیاری از مناطق در فلات مرکزی شده است و حتی در صورت ایجاد دریاچه آب شیرین بر روی این فروچاله ها، آب خوان‌ها تغذیه نخواهند شد.

دولت ظرفیت و توانایی حفظ آبخوان‌ها را ندارد

علوی بیان کرد: علاوه بر توسعه فناوری استفاده از چاه‌های عمیق در کشور، دولت ظرفیت و توانایی حفظ آبخوان‌ها را ندارد و با ارائه آب ارزان قیمت به بخش کشاورزی رقابت ناسالمی را برای استفاده از منابع آبی ایجاد کرده است.

به گفته وی، بالاترین سطح مجاز استفاده از آبخوان‌های زیرزمینی در جهان بین ۲۰ تا ۴۰ درصد است در حالی که این رقم در کشور به ۹۵ درصد می‌رسد.

این کارشناس حوزه آب با بیان اینکه دولت توانایی برخورد با برداشت‌های بی رویه را ندارد، بیان کرد: در سال ۶۱ و ۸۹ در دو نوبت برخی از چاه‌های غیرمجاز با حمایت دولت مجوز دار شدند که این تصمیم به ادامه روند حفر چاه‌های غیرمجاز منجر خواهد شد.

وی با بیان اینکه ارائه یارانه برای استحصال آب‌های زیرزمینی باعث تولید محصولات کم بازده اقتصادی و فشار مضاعف بر منابع آبی کشور شده است، عنوان کرد: در صورت حذف یارانه پرداختی برای برداشت از چاه‌های آب و پرداخت آن به محصولات کشاورزی، دیگر تولید محصولات کم بازده توجیهی نخواهد داشت.
 
کشور با ناامنی آبی مواجه است

این کارش حوزه آب ادامه داد: استفاده بی رویه از آبخوان‌های کشور با توجیحاتی از قبیل حفظ امنیت غذایی اشتباه است، کشور در حال حاضر با ناامنی آبی مواجه است.

علوی با بیان اینکه سهم برداشت بخش کشاورزی و صنعتی- خانگی از آبخوان‌ها به ترتیب ۹۲ و ۸ درصد است، بیان کرد: با وجود سهم بالای کشاورزی در استفاده از آب خوان‌ها در بهترین حالت ممکن این بخش با بهره وری ۱۷ تا ۲۵ درصدی دارد.

وی با بیان اینکه هزینه پرداختی آب هیچ تناسبی با ارزش واقعی آن ندارد، گفت: قیمت هر متر مکعب آب برای بخش خانگی در حدود کمتر از ۵۰۰ تومان است که معادل ۲ تومان برای هر لیتر است در حالی که بطری یک لیتری آب در بازار به قیمت ۵ هزار تومان به فروش می‌رسد.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات، برگرفته از میزان، تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۰، کد خبر: ۷۲۳۷۷۴، www.mizan.news
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۵
0
0
مصرف اب در ايران به شدت زياد شده و به نسبت منابع ابي كه داريم عملا داريم خشكسالي ر.و لمس ميكنيم
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین