پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
جمعه ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 26
کد خبر: ۳۴۹۳۳۱
تاریخ انتشار : ۱۴ تير ۱۴۰۰ - ۰۸:۵۵
تقریبا در تمام مرزهای کشور، یا بازارچه داریم و یا پایانه و در عین حال بازارچه ها علاوه بر اثرات ملی، کارکرد محلی هم دارند اما اثرات محلی بازارچه‌ها، کم است چون به تعریفی که از بازارچه مرزی داریم، کمتر توجه شده است.

شعار سال: عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: باید شرایط ظرفیت مرزها را ارزیابی کنیم و متناسب با توانمندی مرزها، برنامه ریزی هدفمند صورت بگیرد؛ بنابراین ظرفیت‌های داخل باید اعلام شود تا برابر با آن رایزنی صورت بگیرد.

شهریار حیدری در خصوص ضرورت تقویت دیپلماسی اقتصادی با کشورهای همسایه، گفت: جمهوری اسلامی ایران از نظر تعریف ژئوپلیتیک و جغرافیایی، در قلب زمین قرار گرفته است؛ ما ۱۶ استان مرزی داریم و با ۱۵ کشور از طریق دریا و خشکی همسایه هستیم؛ یکی از عوامل اصلی خروج از بن بست اقتصادی و دور زدن تحریم ها، همین مرزها هستند بنابراین اهمیت مرزها بیش از گذشته برای ما مشخص است.

تقریبا در تمام مرزهای کشور، یا بازارچه داریم و یا پایانه و در عین حال بازارچه ها علاوه بر اثرات ملی، کارکرد محلی هم دارند اما اثرات محلی بازارچه‌ها، کم است چون به تعریفی که از بازارچه مرزی داریم، کمتر توجه شده است.

تقویت مرزها با تجدید روابط اقتصادی و دیپلماسی با کشورهای همسایه

نماینده مردم قصر شیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس، در خصوص ایجاد مرزهای مجاز گفت: وزارت کشور در این خصوص ورود کرده اما حوزه بازارچه ها، شرح وظایف وزارت صمت است که در این زمینه ضعیف عمل کرده است.

مهمتر از این موارد، وزارت امور خارجه است که باید در کنار وزارت صمت و کشور، در جهت تقویت مرزها فعال شود.

یعنی حوزه‌ای مشترک برای تقویت مرزها با رویکرد بازنگری در بازارچه‌ها و مرزهای مجاز داشته باشیم چراکه با تجدید روابط اقتصادی و دیپلماسی با کشورهای همسایه، اثر مستقیم و مثبتی بر کارکرد مرزها خواهیم داشت.

از ظرفیت دستگاه دیپلماسی برای تقویت مرزها استفاده می‌کنیم

حیدری تصریح کرد: بنده چون مسوول کمیته مرز درکمیسیون امنیت ملی هستم، یکی از برنامه هایی که در آینده نزدیک داریم، استفاده از ظرفیت دستگاه دیپلماسی برای تقویت مرزها است. باید شرایط ظرفیت مرزها را ارزیابی کنیم و متناسب با توانمندی مرزها، برنامه ریزی هدفمند صورت بگیرد؛ بنابراین ظرفیت‌های داخل باید اعلام شود تا برابر با آن رایزنی صورت بگیرد.

دنیای امروز دنیای رایزنی است

او در ادامه با بیان اینکه دنیای امروز دنیای رایزنی است، گفت: وزارت خارجه، وزارت صمت و وزارت کشور باید با هم مشترکا کار گروه تخصصی تشکیل دهند کما اینکه کارگروه وجود دارد اما فعال نیست؛ قانون در این خصوص وجود دارد، آیین نامه و بخشنامه مکمل با قانون هم موجود است؛ همچنین کارگروه مرزهای مجاز در وزارت کشور و کارگروه بازارچه ها در وزارت صمت است اما به دلیل شرایطی جغرافیایی باید بیش از این به مرزها توجه و بیشتر از این هم در جهت تقویت بازار اقتصادی و روابط با کشورهای همسایه استفاده کنیم.

حیدری در پایان خاطرنشان کرد: همانطور که رهبری تاکید کردند، اولویت های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی باید با کشورهای همسایه باشد.

با ایجاد راه آهن به کشور عراق، به راحتی از کوتاه ترین زمان می‌توانیم به دریای مدیترانه وصل شویم. این مرزها هستند که ظرفیت ها را ایجاد می کنند بنابراین نگاه ما از بن بست خارج شدن وضعیت اقتصادی موجود با استفاده از توانمندی مرزی و در آینده ایجاد رابطه عمیق ژئوپلیتیک است؛ اما متاسفانه فرصت سوزی در سطح مدیران اجرایی زیاد است و کسی نیست که بازخواست کند.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری شفقنا، تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۴۰۰، کد خبر: ۱۱۷۳۸۵۹، www.fa.shafaqna.com
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین