شعارسال: این مطلب را سید حسن قاضی زاده هاشمی روز جمعه در پانزدهمین مجمع خیرین موسسه خیریه امدادگران عاشورا که با حضور جمعی از پزشکان، پرستاران و امدادگران دوران دفاع مقدس در سالن خلیج فارس باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد، عنوان کرد.
وی ادامه داد، بهرحال در حوزه سلامت مردم گرفتاری های مختلفی دارند که این گرفتاری ها و مشکلات فقط منحصر به حوزه سلامت نیست، مشکلاتی وجود دارد، اگر چه که همه دولت ها و مجالس کمک کرده اند ولی واقعا شرایط در قد و قامت و طراز انقلاب اسلامی نیست.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد، هستند مردمی محروم و رنج دیده که بخاطر نداری و ابتلا به بیماری های (صعب العلاج و سرطانی) مجبور می شوند که از مایحتاج زندگی خود چشم بپوشند.
هاشمی گفت: به نظر می رسد که مهم ترین وظیفه تمامی حکومت ها پیشگیری از این نوع آسیب ها مثل حمایت از اقشار آسیب پذیر به ویژه فقرا، نیازمندان و پیشگیری از آسیب های اجتماعی بوده و بقیه کارها مانند جاده، ساختمان و پالایشگاه فرع است.
وی گفت: بایستی حکومت مراقبت کند از اینکه مردم نیازمند و به فرموده امام بزرگوارمان پا برهنه ها که انقلاب متعلق به آنهاست فراموش نشوند.
وزیر بهداشت یادآور شد،ما موسسات خیریه زیادی در کنار دولت داریم ولی به عقیده بنده آنها راه را گم کرده اند، بعضی از آنها در طول این سال ها به رغم اینکه بایستی به مستضعفین می رسیدند به بنگاه های اقتصادی تبدیل شده اند و تعداد شرکت هایی که زیر مجموعه آنها قرار دارند بی شمار هستند.
وی با بیان اینکه چند شب پیش که خدمت مقام معظم رهبری بودیم، معظم له فرمودند این جلسه مهم ترین جلسه نظام است، (به عقیده من نه به لحاظ افرادی که در آن حضور داشتند، بلکه به لحاظ موضوع آن).
قاضی زاده هاشمی توضیح داد، مقام معظم رهبری در آن جلسه فرمودند؛ من در مورد اقتصاد و مسائل اقتصادی و مشکلات اقتصادی مردم زیاد صحبت کردم ولی این موضوع آسیب های اجتماعی مهم تر از مسئله اقتصادی است.
وزیر بهداشت تصریح کرد، ما تا قبا از طرح تحول سلامت آماری داشتیم که ۷۰۰ هزار نفر به دلیل نداشتن و نداری به خاطر دریافت خدمات سلامت دچار فلاکت می شدند.
وی افزود؛ سال گذشته من از فردی به نام میثم صحبت کردم که به دلیل ضربه ای که به مغزش وارد شده بود مادرش خانه و تمام زندگیش را فروخته بود تا این فرزند بیمارش را درمان کند بدون اینکه کمیته امداد و بهزیستی و نظایر آن به دادش برسند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه به نظر می رسد در این بخش نیاز به تلاش بیشتری است تصریح کرد: من در همان جلسه خدمت مقام معظم رهبری عرض کردم، یکی از مهم ترین عوامل ابتلا مردم به آسیب های اجتماعی فقر به خصوص در این حوزه است، بحث سلامت یک چیزی هست که مردم ممکن است که هر رنجی را تحمل کنند اما این را که فرزندشان ، پدرشان، مادرشان روی دستشان از بین برود را دیگر تحمل نمی کنند.
قاضی زاده هاشمی گفت: طرح تحول سلامت اجرا شد ما در حدی که واقعا هم نبایستی به زبان میاوردیم و خیلی جاها هم کوتاه آمدیم و گفتیم بله مشکلاتی داریم و آنها را برطرف می کنیم ولی بعضی ها بی انصافی کردن و می کنند و اینکه می گویند پول ها را دادن به دکترها و ریختن به حلقوم دکترها که گاه خودی ها هم می گویند درست نیست و بعد هم می بینیم که ریشه اش اصلا چیزی دیگر است یعنی بحث دنیایی و بحث اخروی و دلسوزی برای مردم و اینها نیست.
وی گفت: بیمه از سال گذشته تاکنون 10 هزار میلیارد تومان به ما بدهکار است و حدود 10 ماه است که پزشک، پرستاران و پیراپزشکان دریافتی نداشتهاند، اما متاسفانه گزارشهای نادرستی را به برخی تریبونها میدهند.
*بهره مندی 11 میلیون نفر از بیمه
قاضی زاده هاشمی یادآور شد، بعد از طرح تحول اقتصادی 11 میلیون نفر بیمه شدند که این افراد حداکثر درآمدشان زیر 900 هزار تومان بود و به خاطر مشکلات اقتصادی در بسیاری از موارد به بیمارستان ها مراجعه نمیکردند.
وی یادآور شد، مردم در رنج و مشکلات بودند و بعد از طرح تحول سلامت که کاملا در راستای اهداف انقلاب و در مسیر خواسته رهبری بود وضعیت و شرایط بهبود یافت اما با این وجود هنوز هم برخی از افراد کم لطفی میکنند.
قاضی زاده هاشمی یادآور شد: 620 موسسه مردم نهاد و 812 خیریه در حوزه سلامت داریم که دولت و مجلس میتوانند برای تامین حفره اجتماعی از آنها استفاده کنند و حمایت معنوی و اجتماعی بگیرند.
وی اظهار کرد: بسیاری از خدمات ما از طریق این انجمنها صورت میگیرد و این به این معنا نباید باشد که دولت و مجلس بخواهند تنها نظارهگر باشند و این گونه موسسهها و مردم بخواهند جور دولت را بکشند.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: 2.5 میلیون نفر کارگر در حاشیه شهر تهران وجود دارد که حق بیمه تامین اجتماعی را میپردازند اما هیچ بیمارستانی در حاشیه شهر برای ارائه خدمت به آنها وجود ندارد؛ بیمه تامین اجتماعی 1500 میلیارد تومان به بیمارستانهای ما بدهکار است.
وی در پایان افزود: در دیداری که دولتمردان در هفته دولت با رهبر معظم انقلاب داشتیم ایشان فرمودند طرح تحول سلامت را حمایت کنید و نگذارید آسیب ببیند، این طرح میتواند به جای هزار ساعت تبلیغات برای شما سرمایه اجتماعی آورد.
در این مجمع خیرین سردار سرلشکر پاسدار سید یحیی صفوی دستیار و مشاور عالی مقام معظم رهبری، سردار سرتیپ پاسدار حسین سلامی جانشین فرماندهی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، رسول دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو، سید حسن هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و شماری از مسئولین لشکری و کشوری، پزشکان، پرستاران و اعضاء موسسه خیریه امدادگران عاشورا حضور داشتند.
جمعی از رزمندگان بهداری دفاع مقدس و خانواده آنان اعم از مدیران، پزشکان، کادرهای هیئت علمی، پرستاران و امدادگران برای پاسداری از ارزشهای گرانقدر همرزمان شهیدشان که بالغ بر هزاران نفر هستند، تلاش معنوی، فرهنگی را از سال 1374 تحت عنوان هیئت امدادگران عاشورا، متوسلین به حضرت فاطمه الزهرا(س) آغاز کردند.
موسسه خیریه امدادگران عاشورا سازمانی غیر دولتی، غیرانتفاعی و غیر سیاسی است که به منظور یاری رساندن به محرومان و رنج دیدگان بیمار و ارائه کمکهای انسان دوستانه به نیازمندان و بیماران فعالیت میکند.
اعضای این موسسه خیرینی متشکل از پزشکان، پیراپزشکان و متخصصین امور آموزشی، بهداشتی و توانبخشی هستند که با توجه به تواناییها و اختیارات و تخصصهای مختلف، کمکهای ارزندهای را در تهران و سراسر کشور برای حمایت از فعالیت موسسه به طور داوطلب ارائه میکنند.
در این راستا خیریه امدادگران عاشورا تاکنون 50 هزار نفر از بیماران صعب العلاج و سرطانی مستمند سراسر کشور به ارزش 500 میلیارد ریال را تحت پوشش قرار داده که این بیماران توسط 10 هزار نفر از اعضاء خیریه عضو موسسه مورد حمایت قرار میگیرند.
در این مجمع همچنین از رضا ایرانمنش از جانبازان هنرمند دوران دفاع مقدس با اهدای لوح تقدیر و سفر معنوی کربلای معلی در اربعین حسینی تجلیل شد.