پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
چهارشنبه ۱۳ تير ۱۴۰۳ - 2024 July 03
کد خبر: ۳۵۴۰۹۸
تاریخ انتشار : ۱۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۹
به اسم عدالت و با ظاهری فریبنده، تمایل دارند که خودرو در بورس کالا عرضه شود و هر کد ملی بتواند یک خودرو بخرد. سوالمان این است که نظیر این طرح در کجای دنیا وجود دارد؟ آیا این طرح، روشی علی الظاهر قانونی برای افزایش قیمت نیست؟
شعار سال: مجلس طرح «تحول صنعت خودرو» را پیشنهاد داده است. پیشنهادی که به گفته نایب رئیس کمیسیون صنایع مجلس سال ۹۹ مطرح شده و به عرضه خودرو‌های داخلی در بورس اشاره می‌کند.

بر اساس طرح ساماندهی عرضه خودرو، خریداران باید ۱۸ سال تمام داشته و دارای گواهینامه رانندگی پایه ۳ باشند. متقاضیان خرید خودرو در بورس نباید دارای پلاک فعال باشند و هر متقاضی می‌تواند هر سه سال یک بار و با استفاده از کد ملی، یک دستگاه خودرو در بورس کالا بخرند.

به عبارتی می‌توان گفت شرایط خرید خودرو در بورس مانند شرایط پیش‌فروش خودرو توسط خودروسازان است و تفاوتی با آن ندارد. چون اکنون هم شرط شرکت در پیش‌فروش ایران‌خودرو و سایپا افراد نباید پلاک فعال داشته باشند و از زمان خرید آخرین خودرو آن‌ها از خودروسازان، باید حدود ۴۸ ماه گذشته باشد.

بر این اساس مشخص نیست که نحوه عرضه خودرو در بورس چه تفاوتی با شرایط کنونی دارد.

از طرف دیگر سید جواد حسینی کیا، عضو کمیسیون صنایع مجلس گفته با اجرای طرح تحول صنعت، قیمت خودرو احتمالا روند نزولی خواهد داشت. چون قیمت را عرضه و تقاضا تعیین می‌کند. در این طرح قیمت‌گذاری دستوری حذف می‌شود، اما سقف قیمت گذاری وجود دارد و قیمت خودرو در بازار تعیین می‌شود.

پیش از این هم رییس کمیته خودروی کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفته بود: فروش خودرویی که از بورس خریداری می‌شود تا ۲ سال مشمول مالیات ۳۰ درصدی نسبت به قیمت خریداری شده می‌شود. این کار می‌تواند کمک کند تا جلوی سوداگری و خرید خودور به قصد سود گرفته شود.

البته گفته می‌شود که احتمالا دولت رئیسی برنامه جدیدی برای بازار خودرو دارد. اما باید منتظر ماند و دید که آیا طرح تحول صنعت خودرو توسط مجلس اجرا می‌شود یا نه.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از تجارت نیوز، تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۴۰۰، کدخبر: ۵۶۹۴۶۲، tejaratnews.com
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین