شعار سال: دکتر محمدرضا هاشمیان فوق تخصص بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان مسیح دانشوری عنوان کرد: از برخی دیگر از همکاران متوجه شده ایم اوضاع بخشهای مراقبتهای از لحاظ مراجعه بیماران کرونایی ویژه کمی آرامتر شده است، اما به نظر من آنقدر کم است که تفاوتی در وضعیت کنونی ایجاد نمیکند.
هاشمیان گفت: آی سی یو آخرین جایی دربیمارستان هاست که خلوت میشود. گاهی اوقات یک بیمار در بخش بدحال میشود و او را به آی سی یو میآورند. در واقع آخرین تختهای بیمارستان متعلق به همین بخش مراقبتهای ویژه است و آخرین جایی هم به شمار میرود که خلوت میشود. به هر حال به نظر من هر چند تعداد بستری شدهها در آی سی یو کمتر شده، اما تفاوت با هفتههای قبل چندان بارز نیست.
فوق تخصص بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان افزود: میلیونها نفر در کشور واکسن زده اند، اما بسیاری از این جمعیت فقط دوز اول را دریافت کرده اند. از سویی چرخش ویروس در کشور زیاد است. این را هم باید در نظر بگیریم حتی اگر ما ۲۰ میلیون واکسینه شده در کشور داشته باشیم با توجه به جمعیت کشور این رقم اصلا زیاد نیست. به همین دلیل هنوز ابتلا در کشور زیاد است. اکنون بسیاری از کسانی که مبتلا میشوند همان افرادی هستند که دوز اول واکسن را دریافت کرده اند.
وی ادامه داد: آنچه که ما مشاهده میکنیم این است که خوشبختانه فعلا به نفع واردات هر چه بیشتر واکسن به کشور صحبتهای زیادی مطرح میشود. در شرایطی مقابل کرونا ایمنی پیدا میکنیم که چرخه واکسیناسیون ۲۴ ساعته شود.
هاشمیان در ادامه گفت: از سویی تفکیک رده بندی سنی نیز باید از بین برود تا واکسیناسیون موثری در جامعه داشته باشیم. این موضوع حل شود آنگاه هر فردی با هر سن و سالی میتواند واکسن بزند و این به نفع جامعه خواهد بود.
این پزشک متخصص بیان داشت: چیزی که ما در موجهای چهارم و پنجم دیدیم این است که بسیاری از مبتلایان دوز اول واکسن را زده بودند. اگر یک جوان هم بدون انتظار و بدون در نظر گرفتن شرایط سنی واکسینه شود آنگاه دیگر به احتمال فراوان دیگر مبتلا نمیشود و به همین ترتیب ویروس را به افراد مسنتر خانواده منتقل نمیکند.
هاشمیان در رابطه با اینکه برخی از کارشناسان و ویروس شناسان اواسط مهر ماه به بعد را به عنوان زمان بروز موج ششم کرونا در کشور پیش بینی میکنند، نیز گفت: به نظر من ویروس شناسان در این رابطه میتوانند پیش بینی درست تری را انجام بدهند. اکنون هیچ دستورالعمل کتبی و شفاهی برای هشدار در رابطه با موج ششم در کشور وجود ندارد.
فوق تخصص بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان یادآور شد: ما برای موج دلتایی هم چنین پیش بینی را داشتیم، اما به دنبال این پیش بینی هیچ راهکاری اعلام نشد. برای مدیریت موج احتمالی بعدی همه باید آمادگی داشته باشیم و همه باید کمک کنند.
وی خاطرنشان کرد: موج قبلی کرونا از سه ماه قبل پیش بینی شده بود. نکته مهم این است که بحث کمبود تجهیزات در کشور وجود دارد. از سویی قرنطینه مسئله بسیار مهمی به شمار میرود که هنوز جا نیفتاده است.
هاشمیان اذعان داشت: ما میتوانیم به منظور جلوگیری از موج بعدی از مراجع مختلفی کمک بگیریم، اما تا زمانی که راهکاری وجود نداشته باشد نمیتوان کاری کرد. به هرحال مسئله اعمال قرنطینه چیزی بود که در ابتدا گفتند قرون وسطایی است، اما اکنون میدانیم چقدر اهمیت دارد. اکنون هیچ چیزی در رابطه با اعمال نکردن قرنطینه قابل قبول نیست.
این پزشک متخصص تاکید کرد: دنیا از لحاظ شناخته کرونا پیشرفت کرده است و ما نسبت به مسائل علمی در رابطه با این ویروس آگاهتر هستیم. باید به طور دقیق هر آنچه را که جریان دارد رصد کنیم و راهکارهایش را نیز بدانیم. اعمال استراتژیهای پیشگیرانه و بحث درمان اهمیتی حیاتی در جلوگیری از موج دارد.
هاشمیان در پایان گفت: زمانی که موج دلتا در هند به وجود آمد دیدیم که چه شرایطی پیش آمد. اما زمانی که این ویروس به ایران هم رسید و یک موج همه گیری ایجاد شد آیا ما از هندیها پرسیدیم که چگونه با این موج برخورد کردند و آیا راهکارهایشان مفید بود؟ ما چنین کاری نکردیم. تا زمانی که درخواست نکنیم و کمک نگیریم نمیتوانیم به درستی موجهای کرونایی را مهار کنیم.
شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از جام جم آنلاین، تاریخ انتشار:۹ شهریور ۱۴۰۰، کدخبر: ۱۳۳۴۹۰۰، jamejamonline.ir