پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۷۵۰۹۷
تاریخ انتشار : ۲۳ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۴
نتایج یک نظرسنجی مدعی تمایل به مهاجرت ۳۰ درصدی در ایرانیان به سایر کشور‌ها بشکل مهاجرت موقت یا دائم است (راست آزمایی یافته‌ها و روایی و پایایی سنجی ابزار پژوهش بحث قابل تامل جداگانه‌ای است). پژوهش، تاکید دارد که انگیزه ۸۰ درصد پاسخگویان برای مهاجرت اقتصادی است. آیا سیاستگذاران، مدیران ارشد دولت و نهاد‌های امنیتی حساس به رقم ۳۰ درصدی و تبعات احتمالی آن هستند؟ مسلما عزیزان ما می‌دانند که تبعات کم توجهی به مهار میل به مهاجرت بواسطه شرایط اقتصادی (کم توجهی به بهبود اوضاع)، در آینده خود را در قالب نیرو‌های مخربی نظیر آسیب‌های اجتماعی، تغییر و تحولات شدید فرهنگی (دگر شدگی)، تعلقات سیاسی، فرسایشات نیروی انسانی و اجتماعی و مواردی همانند نشان می‌دهد.
شعار سال: مهاجرت به معنای رایج آن، تغییر محل زندگی به کشوری دیگر برای مدت زمانی موقت یا دایم است. پیامد‌های گوناگونی که این پدیده در پی دارد، سبب شده است که به عنوان یکی از موضوعات مهم، مورد توجه سیاست‌گذاران و دانشمندان علوم اجتماعی قرار گیرد.

تمایل به مهاجرت حاکی از وضعیتی است که فرد مایل است در صورت مهیا بودن شرایط به صورت دایم یا موقت کشور دیگری را برای زندگی انتخاب کند. میل به مهاجرت با انگیزه‌های مختلف پدید آمده و در عموم کشور‌های جهان به میزان کم یا زیادی وجود دارد. پژوهش‌های معتبر نشان می‌دهند که میل به مهاجرت در سطح جهانی رو به افزایش است. به طوری که در سال ۲۰۱۸، حدود ۷۵۰ میلیون نفر از مردم جهان تمایل به مهاجرت و تغییر محل زندگی خود داشته‌اند.

موضوع مهاجرت همواره یکی از دغدغه‌های مسئولان و تصمیم سازان کشور بوده است و البته در این میان مهاجرت نخبگان از اهمیت بیشتری برخورد اراست. تا جایی که اخیرا رهبر معظم انقلاب نیز در دیدار با دست اندرکاران و نخبگان علمی کشور در تاریخ ۲۶ ابان ۱۴۰۰ به طور صریح به موضوع مهاجرت نخبگان به عنوان یک تهدید ورود کردند؛ لذا بران شدیم تا با انجام یک نظر سنجی در سطح ملی داده‌های دقیق تری نسبت به موضوع مهاجرت با رویکرد شناسایی عوامل، دلایل و کم و کیف این اسیب تهیه کنیم که می‌تواند در اتخاذ راهبرد‌ها و تصمیمات مراکز مختلف از جمله نهاد‌های تقنینی و اجرایی و همچنین پژ وهشی موثر باشد. همچنین با توجه به این که ۱۸ دسامبر (۲۷ آذر) روز جهانی مهاجرت است نتایج نظرسنجی کیو در خصوص مهاجرت را در ادامه می‌خوانید.

ضرورت مداخله گری در تمایل به مهاجرت 30 درصدی از ایران
مرکز افکارسنجی کیو، در آذرماه ۱۴۰۰ خورشیدی، نخستین نظرسنجی ملی «تمایل به مهاجرت» را با هدف بررسی میزان تمایل به مهاجرت و نیز مهم‌ترین انگیزه‌های آن در دستور کار قرار داد و مهم‌ترین یافته‌های این نظرسنجی، در ادامه خواهد آمد. این پژوهش با رعایت منطق و روش‌شناسی استاندارد نظرسنجی‌های علمی، تلاش دارد تصویری دقیق و صادقانه از افکارعمومی را پیش روی مخاطبان خود و سیاست گذاران قرار دهد. جامعه آماری این نظرسنجی کلیه افراد بالای ۱۸ سال ساکن در کشور بوده و حجم نمونه برابر با ۱۳۰۰ نفر است. به منظور رعایت حداکثر دقت، توزیع نمونه بین کلیه استان‌های کشور، شهر و روستا و نیز زنان و مردان متناسب با حجم جمعیت آن‌ها لحاظ شده است. بر اساس پیمایش وضعیت اجتماعی فرهنگی و اخلاقی جامعه ایران، تمایل به مهاجرت در سال ۹۵ برابر با ۲۹.۸درصد بوده است. به عبارتی ۲۹.۸ درصد از افراد در آن سال بیان کرده‌اند که مایلند مهاجرت کنند؛ که اکنون بر اساس پیمایش کیو در آذرماه ۱۴۰۰، این نسبت به بیش از ۳۳ درصد رسیده است.
 
شعار سال، با اندکی تلخیص واضافات برگرفته از پایگاه خبری خبر فوری، تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۴۰۰، کد خبر: ۲۹۱۴۲۶۲، www.khabarfoori.com
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین