پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
چهارشنبه ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 24
کد خبر: ۳۷۸۵۹۳
تاریخ انتشار : ۰۲ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۶
سفته بازی و افزایش قیمت با نوسان گیری و ایجاد صف خرید، کار چندان سختی در بورس ایران نیست. فقط کافی است که نقدینگی داشته باشی تا به راحتی بتوان صف خرید ساخت آنهم برای محصولاتی که محدودیت در عرضه دارند. سوال اینجاست که بورس چطور این مسئله را متوجه نشده و شاید بنوعی دیگر، باید بپرسیم که بورس بر اساس کدام منطق، اجازه ورود خودرو ساز برای فروش محصول نهایی خود در بورس را داده است؟ آیا به عواقب حضور محصولات بهمن موتور و کرمان موتور در بورس کالا فکر شده است؟ آیا باید چوب شکست این نوع طرح‌ها را هم بخوریم؟ منتظر دریافت توضیحات از کلیه ذی نفعان و ذی مدخلان هستیم.
شعار سال: بهمن موتور و کرمان موتور به دنبال عرضه محصولات خود از طریق بورس کالا هستند. این دو خودروساز خصوصی توانستند مجوز‌های لازم را برای عرضه پنج محصول خود اخذ کنند.

ورود دو خودروساز به بورس کالا

سهم کرمان موتوری‌ها سه محصول و سهم بهمن موتور نیز دو محصول است. خودروساز کرمانی برای سه خودروی جک J۴، جک S۵ و پیکاپ T۸ خود از بورس کالا مجوز گرفت و دیگر خودروساز خصوصی نیز دو محصول خود یعنی دیگنیتی و فیدلیتی را از مسیر بورس کالا عرضه می‌کند.

این اقدام بهمن موتور و کرمان موتور در حالیست که سیاست گذار خودرویی اصرار دارد تا همه خودروسازان محصولات خود را تنها از طریق سامانه یکپارچه تخصیص خودرو که به تازگی فعالیت خود را شروع کرده، عرضه کنند.

خودروسازان خصوصی راه خود را جدا کردند

اما خودروسازان خصوصی به رغم تکلیف وزارت صمت چندان علاقه‌ای به عرضه محصولات خود از طریق سامانه یاد شده ندارند؛ بنابراین خودروسازان خصوصی برای اینکه خود را از زیر سایه وزارت صمت خارج کنند راه عرضه خودرو در بورس کالا را در پیش گرفتند.

کارشناسان نیز حق را به خودروسازان خصوصی می‌دهند و تاکید می‌کنند از آنجایی که این خودروسازان از مدیریت بخش خصوصی بهره می‌برند وزارت صمت نمی‌تواند درباره قیمت و نحوه فروش آن‌ها اظهارنظر کند.

البته سیاست گذار خودرویی پیش از آغاز به کار رسمی سامانه یکپارچه فروش تلاش کرد تا به نوعی جلوی عرضه خودرو در بورس کالا را بگیرد و حتی در این راستا یکی از مسئولان سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان طی نامه‌ای از مدیرعامل بورس کالا خواست تا جلوی عرضه خودرو در بورس کالا را بگیرد. اما با توجه به فروش هفته گذشته وانت کارا محصول بهمن موتور و همچنین پذیرش پنج محصول کرمان موتور و بهمن موتور به نظر می‌رسد بورس کالا چندان توجه‌ای به نام سازمان حمایت نداشته و تصمیم گرفته خودرو را در لیست کالا‌های خود برای عرضه جای دهد.
 
عقلانیت در ورود محصولات دو کارخانه خودرو سازی به بورس کالا، کجای داستان است؟

چه تعداد خودرو وارد بورس کالا می‌شود؟

اما قرار است تا پایان سال چه تعداد از هر یک از محصولات بهمن موتور و کرمان موتور از مسیر بورس کالا عرضه شود؟

کرمان موتور متعهد شده تا پایان سال حدود ۹ هزار و ۴۵۰ دستگاه از خودروی جک J۴ خود را برای عرضه در بورس کالا آماده کند. این خودروساز کرمانی علاوه بر این تعداد خودروی جک J۴ برنامه ریزی کرده تا دیگر محصول خود یعنی شانسی بلند S۵ به تیراژ ۶ هزار و ۱۶۰ دستگاه از مسیر بورس کالا عرضه کند. آن طور که کرمان موتوری‌ها به بورس کالا اعلام کرده اند تنها هزار دستگاه از پیکاپ T۸ خود را به بورس کالا می‌آورند.

دیگر خودروساز خصوصی یعنی بهمن موتور نیز برنامه ریزی کرده تا چهار هزار خودروی فیدلیتی و هزار خودروی دیگنیتی را با کمک بورس کالا عرضه کند.

دو خودروساز خصوصی متعهد شده اند که عرضه حداقل ۷۰‌درصد از کل تولید سالانه پنج خودروی یاد شده را از طریق بورس کالا عملیاتی کنند.

همچنین هر یک از خودروسازان به بورس کالا تعهد داده اند به تناوب عرضه محصولات خود را حداقل یک‌بار در ماه داشته باشند. مطابق ماده۱۷ دستورالعمل پذیرش کالا و اوراق بهادار مبتنی بر کالا در صورت عدم‌عرضه کالای مذکور در بورس ظرف مدت ۶ماه پس از درج کالا در فهرست نرخ‌های بورس، پذیرش آن در بورس لغو شده و پذیرش مجدد منوط به طی فرآیند پذیرش است؛ بنابراین متقاضیان خودرو‌های یاد شده می‌توانند با مراجعه به سایت بورس کالا از زمان و تعداد محصولات عرضه شده بهمن موتور و کرمان موتور در هر دوره آگاه و از طریق ساز و کار تعیین شده برای بورس کالا بدون قرعه کشی نسبت به خریداری خودرو‌های یاد شده اقدام کنند.


شعار سال، با اندکی تلخیص واضافات برگرفته از اقتصاد نیوز، تاریخ انتشار:۲ خرداد ۱۴۰۱، کد خبر: ۴۹۶۹۶۴، www.eghtesadnews.com
اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین