پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۸۸۵۳۱
تاریخ انتشار : ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۵
چرخه تولید با بحران نهاده مواجه است،چرخه خرید دام از دامدار، منطق جاصی ندارد و بیشتر به سلیقه مدیریت وابسته است. توزیع هم که همه از وضعش آگاه هستند. این بی نظمی بستر بهشت گونه برای فساد برخی مدیران دولتی و شرکت ها را فراهم کرده است. مسلما سازمان بازرسی باید خبر داشته باشد. اگر گفتند که بی خبرند، در انجا را هم گل بگیرید. در خصوص شرکت پشتیبانی امور دام و برخی حاشیه های ان ، قبلا به کرات بحث شده است و تقریبا کسانی که باید بدانند انجا چه خبر است، خوب می دانند. حال سوال ما از دستگاه امنیتی و عزیزان حاکمیتی این است که آیا اراده ای برای ساماندهی این آشفته بازار وجود دارد یا خیر؟ چالش پیش روی ، مسئله صرفا فنی و مدیریتی نیست که بخواهیم درباب آن ارایه نظر کارشناسی اشکار بدهیم. اگر اراده اصلاح وجود دارد، از بازرسی شرکت پشتیبانی امور دام و پرونده های شرکت مادر و شعب استانی شروع کنید و بعد به مافیای واردات بپردازید. در خصوص قاچاق دام زنده هم ، غلو و بزرگ گویی می کنند. وجود دارد ، اما اثرگذاری موثر ندارد. گفتنی ها گفتیمف ریش و قیچی دست شماست.

شعار سال: یک فعال حوزه دامپروری خاطر نشان کرد: سال گذشته خرید تضمینی از مهر شروع شد و دولت حدود ۷۰۰ هزار راس دام خریداری کرد و بازار را از دام خالی کرد از این‌رو تاکید می‌کنم که باید خرید‌های تضمینی دام در فصل خود انجام شود؛ همچنین صادرات دام نباید به فصل زمستان موکول شود همانطور که اشاره کردم در نیمه دوم سال تقاضا برای مصرف بالا می‌رود.

منصور پوریان، با تاکید بر کاهش تقاضا برای خرید دام زنده، گفت: تجربه سال‌های گذشته نشان می‌دهد که همواره در نیمه نخست سال حجم تولید و عرضه دام افزایش پیدا می‌کند این در حالیست که تقاضا برای خرید نسبت به زمستان روند نزولی به خود می‌گیرد چراکه با گرم شدن هوا تقاضا در بخش گوشت قرمز کاهش و مصرف‌کنندگان متمایل به خرید گوشت مرغ می‌شوند.

بی کفایتی ها و فساد در چرخه تولید، خرید تضمینی و توزیع گوشت قرمز + پیاز و چوبی که مردم از بی خاصیت های دولتی می خوردند؟
وی با اشاره به بارندگی‌ها و ایجاد مرتع‌های مناسب فصلی، تصریح کرد: دامداران از مرتع‌ها استفاده مناسبی کردند، اما با گرما شدن دمای هوا بخشی از این مراتع خشک از این‌رو دامداران تعدادی از دام‌ها را آماده کشتار کردند.

این فعال حوزه دامپروری برهم ریختن تعادل بازار گوشت در سال گذشته را به خرید‌های بی‌موقع شرکت پشتیبانی امور دام نسبت داد و افزود: سال گذشته خرید تضمینی از مهر شروع شد و دولت حدود ۷۰۰ هزار راس دام خریداری کرد و بازار را از دام خالی کرد از این‌رو تاکید می‌کنم که باید خرید‌های تضمینی دام در فصل خود انجام شود؛ همچنین صادرات دام نباید به فصل زمستان موکول شود همانطور که اشاره کردم در نیمه دوم سال تقاضا برای مصرف بالا می‌رود.

به گفته پوریان؛ صادرات باید در سه ماه نخست سال انجام شود، زیرا توان نگهداری دام در هوای گرم برای دامدار دشوار است و امکان تامین نهاده را ندارد؛ هزینه تغذیه روزانه دام یک دامداری هزار راسی روزانه ۴۵ تا ۵۰ میلیون تومان است از این‌رو نیاز به نقدینگی دامدار بالاست.

وی با اشاره به حجم صادرات دام در سال گذشته، بیان کرد: سال گذشته ۳۰۰ هزار راس دام صادر شد این عدد نیاز ۲ هفته کشور است و تاثیری در بازار نمی‌گذارد؛ صادرات یک راس دام فضا را برای تولید ۱۵ راس دام ایجاد می‌شود.

این فعال حوزه دامپروری با تاکید بر افت قیمت دام زنده، تصریح کرد: در اسفند سال گذشته قیمت دام به کیلویی ۱۸۰ هزار تومان هم رسید؛ اما هم اکنون قیمت بره نر کشتاری به محدوده ۱۴۰ هزار تومان شده است و قیمت سایر اقلام کشتاری نیز از این نرخ عبور کردند و پایین‌تر شدند؛ هم اکنون لاشه گوسفندی کیلویی ۳۱۰ تا ۳۱۵ هزار تومان در بازار عرضه می‌شود و این قیمت نسبت به اسفند که ۴۵۰ هزار تومان شده بود افت کرده است البته قیمت قطعات مختلف گوشت گوسفندی متفاوت و از این نرخ بالاتر است.

پوریان برنامه‌ریزی درست را بهترین حمایت دولت معرفی کرد و افزود: باید در بازه زمانی کوتاه مدت پول خرید تضمینی دامدار پرداخت شود تا توان نگهداری دام برای دامدار ایجاد شود متاسفانه هنوز حجم قاچاق دام به کشور‌های حاشیه خلیج فارس بالاست؛ من در روز‌های گذشته فیلمی از دامدارای‌ها پر از دام برای مسئولان فرستادم که آن‌ها بسیار خوشحال شدند و گمان می‌کنند دامداری‌های همیشه اینگونه خواهند ماند، اما باید این تلنگر را بزنم که نباید دامدار به مرحله خودخوری برسد یعنی بخشی از دام را بفروشد تا هزینه نگهداری بقیه دام‌ها را تامین کند.

وی در پایان بیان کرد: در حال حاضر شرکت پشتیبانی امور دام لاشه دام گوسفندی را کیلویی ۳۵۰ هزار تومان و لاشه گوساله را کیلویی ۲۵۰ هزار تومان خریداری می‌کند، اما خرید‌ها نقدی نیست وقتی دولت نقدی خرید نکند دامدار قیمت را بالا می‌برد از این‌رو لازم است برای مهار قیمت‌ها خرید‌ها نقدی شود.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری ایلنا، تاریخ انتشار:۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲، کدخبر: ۱۳۵۷۰۶۸، www.ilna.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین