شعار سال: يونس حيدري پژوهشگر طب سنتي گفت: استفاده از سرکه ها،به وِيژه سرکه
سيب در دراز مدت سبب ضعف اعصاب مي شود. همچنين
استفاده طولاني مدت از آن سبب لرزش دست و پارکينسون مي شود.
وي افزود: استفاده بي رويه از ترشي، چاي سياه، چاي سبز،
خوردن غذاهاي سوخته و غذاهاي تند حاوي حجم زيادي فلفل و زنجبيل به دليل افزايش
فشارخون سبب ضعف اعصاب مي شود، همچنين مصرف غذاهاي اسيدي خصوصا
هنگام صبح و در حالت ناشتا مانند آبغوره و ليموترش سبب اختلال در سيستم عصبي مي
شود.
اين پژوهشگر طب سنتي با بيان اينکه اصولا دمنوش هاي تقويت کننده اعصاب
داراي طبع گرم هستند تصريح کرد:مصرف دمنوش ترکيبي گياه زيرفون به همراه هل باد و
به ليمو فوق العاده آرامبخش، ضد تپش قلب، خواب آور و تقويت کننده اعصاب است.
حيدري تاکيد کرد: دمنوش ترکيبي گل ساعتي، پنيرک صحرايي و هوفاريقون
داراي طبع معتدل بوده، فوق العاده آرامبخش و مقوي اعصاب است و استفاده از آن شبها
قبل از خواب توصيه مي شود.
وي اظهار داشت: دمنوش ترکيبي شقايق، زعفران و بابونه فوق العاده نشاط
آور و آرامبخش تقويت کننده اعصاب و حافظه است. دمنوش گياه نعنا فلفلي تنظيم کننده
سيستم عصبي و هورمون در خانم ها بوده و آرامبخش، تقويت کننده کبد و ضد تهوع است.
اين پژوهشگر طب سنتي اضافه کرد: استفاده از دمنوش ترکيبي لاواند،گل
محمدي،چند پر گل شقايق و بنفشه داراي طبع معتدل بوده و براي همه مزاج ها مفيد
است،استفاده از آن سبب ايجاد آرامش شده و جايگزين خوبي براي چاي است.
حيدري افزود: دمنوش چاي سفيد به همراه زنجبيل و به ليمو داراي طبع گرم
و آرامبخش بوده اما در افرادي که داراي طبع خيلي سرد و داراي اضافه وزن هستند
توصيه مي شود.
وي يادآور شد: افراد قبل از استفاده از دمنوش ها بايد مزاج خود را
بشناسند و با توجه به آن از دمنوش هاي موثر استفاده کنند.
با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از پایگاه خبری تحلیلی سلام لردگان، تاریخ 27 دی 95، کد مطلب: 124567: www.salamlordegan.com