پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۵۸۸۱۳
تاریخ انتشار : ۲۴ فروردين ۱۳۹۶ - ۰۲:۰۹

حمایت عقلای اصولگرا از تداوم دولت روحانی

روحانی و دولتی که پس از انتخابات92 بر سر کار آمده است توانسته رضایت نسبی میانه روهای دو جریان عمده سیاسی کشور را فراهم آورد و همین امر سبب آن شده است که حالا و در هنگام رقابت حمایت هر دو سوی سیاسی کشور را با خود همراه ببیند.
شعار سال: دیروز ثبت نام از داوطلبان انتخابات آغاز شد و دوازهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری رسما استارت خورد. کمتر از 40 روز تا برگزاری انتخابات باقی مانده و تمام گروه ها تلاش می کنند کاندیدای مورد نظر خود را راهی پاستور کنند.

در این میان تکلیف اصلاح طلبان و اعتدال گرایان مشخص است. آن ها بار دیگر حسن روحانی رییس جمهور مستقر را به عنوان کاندیدای قطعی خود برگزیده اند.

اما اصولگرایان هم چنان دچار تشدد آرا هستند، گرچه تحت عنوان جبهه مردمی نیروهای انقلاب دو نشست برگزار کرده اند و تعداد گزینه های بسیار خود را به 5 گزینه کاهش داده اند و ظاهرا در پایان نیز بر کاندیداتوری رییسی اصرا دارند. اما میرسلیم که اولین چهره شاخص حاضر در ستاد انتخابات وزارت کشور بود هم چنان بر حضور و عدم کناره گیری در انتخابات تاکید دارد و ساز و کار جمنا را قبول ندارد.

جلیلی راه خود را کاملا از جمنا جدا کرده و حضوری جداگانه از آن ها در انتخابات خواد داشت. قالیباف هم چنان برای حضور در انتخابات تردید دارد و برخی از نزدیکان وی از حضور او خبر می دهندد. مهمتر آنکه احمدی نژاد نیز ساعتی پیش علیرغم توصه رهبری در انتخابات ثبت نام کرد. ضمن اینکه بقایی نیز همراه با احمدی نژاد ثبت نام کرده است.

پایداری فعلا با انتشار یک بیانیه از جمنا اعلام برائت کرده اند گرچه ممکن است با توجه توصیه های مصباح یزدی رهبر معنوی خود رییسی را به عنوان کادیدای نهایی انتخاب کنند یا به صف حامیان احمدی نژاد بپیوندند.

اما مهمترین چالش برای اصولگرایان را می توان حمایت چهره های شاخص و پرسایقه اصولگرا از حسن روحانی کاندیدای اصلاح طلبان دانست.

با نگاهی به مواضع ناطق نوری و علي لاریجانی در حول و حوش مسائل مرتبط با انتخابات ریاست جمهوری پیش رو می‌توان به این نتیجه رسید که این اصولگرایان شناسنامه دار که در مقاطع مختلفی نشان داده‌اند در نقطه مقابل تندروهای این جریان قرار گرفته اند، در انتخابات96 از حسن روحانی حمایت خواهند کرد.

با پذیرش این نکته که هر کدام از این دو چهره اصولگرا دارای حامیان و هوادارانی (کم یا زیاد) در سطح جامعه هستند می‌توان به این نتیجه رسید که حمایت این بخش میانه رو اصولگرایان از روحانی می‌تواند سبد رای او را در انتخابات 96 افزایش دهد.

واقعیت آن است که حسن روحانی و دولتی که پس از انتخابات92 بر سر کار آمده است توانسته رضایت نسبی میانه روهای دو جریان عمده سیاسی کشور را فراهم آورد و همین امر سبب آن شده است که حالا و در هنگام رقابت حمایت هر دو سوی سیاسی کشور را با خود همراه ببیند.

اکنون نیز ناطق نوری و علی لاریجانی به عنوان دو وزنه تاثیرگذار در سپهر سیاست ایران چند صباحی است خود را کاملا از صف بندی اصولگرایان جدا کرده اند و در انتخابات آینده از تداوم دولت روحانی حمایت کرده اند.

لاریجانی از وضعیت اصول‌گرایان اطهار بی اطلاعی کرده است. لاریجانی که به عنوان رییس مجلس در این سال‌ها به عنوان حامی روحانی معرفی شده و نقش مهمی در تص.یب برجام بازی کرده است. در انتخابات مجلس دهم نیز در فهرست حامیان دولت (امید) قرار گرفت.

ناطق نوری هم حاضر نشده است با توجه به اصرار برخی از راست‌گرایان از جمله باهنر وارد سازوکار اصول‌گرایان برای انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم شود. ناطق نوری در سال 92 در کنار هاشمی و خاتمی تلاش کرد تا روحانی بر کرسی ریاست جمهوری تکیه بزند.

رویترز نیز در تحلیل رفتار اصولگرایان نوشت نوشت: گروه های سیاسی اصولگرای ایران، یک روحانی صاحب قدرت و نفوذ را برای مبارزات انتخاباتی آتی ریاست جمهوری در این کشور انتخاب کرده اند و سعی دارند در این انتخابات او را جایگزین حسن روحانی، رییس جمهور میانه روی ایران کنند.

اصولگرایان ایران برای دنبال برنده شدن در انتخابات و سرنگونی حسن روحانی عزمشان را جزم کرده اند. تا ‍پایان مهلت ثبت نام در هفته آینده برای کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری، هنوز هیچ خبری در مورد اینکه آیا ابراهیم رییسی قرار است در نهایت اصلی ترین رقیب محافظه کار روحانی باشد یا خیر، قابل تایید نیست.

رییسی یکی از اصولگرایان پر نفوذ است و تحلیل گران بر این باورند که کاندیداتوری او می تواند با اقبال جریان اصولگرا مواجه شود.

با این حال، برخی از سران جریان اصولگرا از جمله علی لاریجانی رییس مجلس کنونی ایران حمایتشان را از روحانی که به دنبال رای مجدد برای چهار سال آینده است به طور ضمنی اغلام کرده اند. روحانی در دوره اول ریاست جمهوری خود روابط با غرب را بهبود بخشید و تحریم های بین المللی را با توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ از میان برداشت.

حضور لاریجانی و ناطق در صف حامیان جدی روحانی دلخوری اصول‌گرایان را نیز رقم زده و آن ها را با پالشی جدی مواجه ساخته است. از این رو راست‌گرایان تمتم عزم خود را جزم کرده اند تا شاید با رسیدن به وحدت احتمال شکست روحانی را رقم زنند یا حداقل پیروزی او را کمرنگ جلوه دهند اصولگرایان ه این باور رسیده اند که تنها راه شکست روحانی معرفی یک نامزد نهایی است. نامزدی که بتواند تمام آرای اصول‌گرایان را جذب کند. گرچه حضور افرادی مانند جلیلی این باور را دچار مشکل کرده اما حمایت تمام قد ناطق و لاریجانی از روحانی مشکل اصلی اصول‌گرایان در جذب تمام آرای آن هاست.

روحانی تمام آرای اصلاح طلبان و بخش مهمی از آرای اصولگراین میانه رو را همراه خود مبیند در حالی که رقیب یا رقبای اصولگرای او حتی اگر یک کاندیدا هم باشد تنها از بخشی از آرای اصولگرایان را سبد رای خود می بیند. با این اوصاف باید گفت گرچه روحانی کار سختی را برای مبارزات انتخاباتی و به خصوص در مناظرات تلویزیونی برای رویارویی کاندیداهای متععد اصولگرا و منتقد خود خواهد داشت، اما شرایط در حال حضر از به نفع رقم خورده و یک گام از رقبا جلوتر است. حامیان او نیز بر این نکته تاکید دارند که او با این شرایط رییس جمهور دوازدهم ایران خواهد بود و باید منتظر ثبت شکستی دیگر برای اصولگرایان بود.

با اندکی تلخیص و اضافات، برگرفته از پایگاه خبری تحلیلی اعتدال، تاریخ انتشار: 23 فرودین 1396، کد مطلب: 168001، www.etedal.ir

خبرهای مرتبط
خواندنیها-دانستنیها
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین