شعار سال: ارزش این معامله به ١.٨ میلیارد دلار میرسد و در قالب آن از جمله دو ناوچه، خودروهای تهاجمی و موشکهای ضدهوایی و ضدتانک به تایوان فروخته میشود.
واشنگتن گفته است فروش این تسلیحات تنها برای کمک به تایوان در بالا بردن تواناییهای دفاعی است و به معنی این نیست که آمریکا سیاست خود در زمینه به رسمیت شناختن چین واحد را تغییر میدهد.
به گزارش بی.بی.سی، با این حال، چین میگوید مطلقا با فروش تسلیحات و فناوریهای نظامی به تایوان مخالف است.
چین تایوان را یکی از استانهای خود میداند و کشورهای کمی تایوان را به عنوان کشوری مستقل به رسمیت میشناسند. دولت آمریکا هم با وجود این که با تایوان رابطه غیررسمی دارد، با مقامهای تایوانی رابطه دیپلماتیک ندارد.
سخنگوی وزارت خارجه چین فروش تسلیحات به تایوان را مداخله در امور داخلی چین خواند و گفت این معامله میتواند به روابط پکن و واشنگتن ضربه بزند.
پیش از این سخنگوی وزارت دفاع تایوان در یک نشست خبری در تایپه گفته بود: این یک اقدام مثبت و مناسب در راستای ارتقای صلح و ثبات در منطقه محسوب میشود.
چین در اعتراض به تصمیم دولت آمریکا برای فروش یک میلیارد و 830 میلیون دلار سلاح به تایوان کاردار آمریکا در پکن را احضار و اعلام کرد تحریمهایی را بر ضد شرکتهایی که در این اقدام دخالت دارند اعمال خواهد کرد.
چنگ تسه گوانگ، معاون وزیر امور خارجه چین که کاردار آمریکا را احضار کرده است افزود : تایوان بخش جدانشدنی از چین است و پکن به شدت با فروش تسلیحات آمریکایی به تایوان اعتراض دارد.
چنگ تصمیم آمریکا را برای فروش سلاح به تایوان مغایر با حقوق بین الملل و قواعد اساسی روابط بینالملل میداند و به حاکمیت چین و امنیت آن «به شدت» آسیب میزند.
چنگ گفت : برای حفظ منافع ملی ، چین اتخاذ تدابیر ضروری از جمله اعمال تحریم بر ضد شرکتهای مشارکت کننده در فروش سلاح به تایوان را تصویب کرده است.
با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از وبسايت خبرگزاري ایسنا، تاریخ انتشار 26 آذر 1394، کد مطلب: 94092615135: www. isna. ir