پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 19
کد خبر: ۸۰۰۶۶
تاریخ انتشار : ۲۳ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۸
در حالی وضعیت اشتغال در کشور به وضعیتی قرمز تبدیل شده است و نرخ بیکاری در برخی از استان‌ها به ۳۸.۶هم می‌رسد که در این میان برخی مسئولان از ایجاد سالانه ۶۰۰ هزار شغل در کشور خبر می‌دهند.

شعار سال : این روزها مهم‌ترین چالش دولت، موضوع بیکاری است و دولتمردان نیز هر روز یا با دادن پیشنهادی تازه درصدد رفع مشکل بیکاری هستند و یا با دادن آمارهای دروغی سعی بر پوشاندن این معضل بزرگ دارند.

در این میان، متاسفانه هیچ کدام از تصمیمات دولتمردان حتی پس از اجرا شدن آنگونه که باید و شاید اتفاق مثبتی را در این میان رقم نمی‌زند و هیچ کدام از وعده‌ها عملی نمی‌شود، زیرا به اعتقاد کارشناسان مشکل بیکاری باید به صورت ریشه ای حل شود به طوریکه واردات سازماندهی شود روند صادرات تسهیل پیدا کند و از واردات قاچاق نیز جلوگیری به عمل آید. از سوی دیگر با دادن تسهیلات ارزان به بنگاه‌های تولیدی و نظارت به این بخش هم می‌تواند وضعیت فعلی بیکاری را تا حد قابل توجهی بهبود بخشد.

اکنون بسیاری از بنگاه‌های تولیدی با ورشکستگی مواجه می‌شوند و مجبور می‌شوند نیروهای انسانی خود را اخراج کنند. این موضوع نیز یکی از مسائلی است که سطح نرخ بیکاری را بالا می‌برد.

اکنون در حالی وضعیت اشتغال در کشور به وضعیتی قرمز تبدیل شده است و نرخ بیکاری در برخی از استان‌ها به ۲۰.۵ هم می‌رسد که در این میان برخی مسئولان از ایجاد سالانه ۶۰۰ هزار شغل در کشور خبر می‌دهند. چندی پیش مسعود نیلی، دستیار ویژه رییس جمهور در امور اقتصادی گفته بود: امروز اقتصاد کشور یک چهره زیبا مزین به رشد اقتصادی قابل قبول، تورم تک رقمی و اشتغال سالانه بیش از ۶۰۰ هزار نفر است.

با این حال، برخی‌ها معتقدند که دولت همچنان در حال دادن آمارهای دلچسب و تعریف و تمجید از خود است. به گفته منتقدان دولت پس از گذشت حدود یک دوره چهار ساله از عمر دولت تدبیر؛ تاکنون تدبیرها کارساز نبوده و دولت بجای اینکه عملیاتی کردن برنامه‌ها و حل و فصل مشکلات و نابسامانی‌های اقتصادی کشور حالا به آمارسازی، رؤیا پردازی، سیاه‌نمائی، آزمون و خطا و تعریف و تمجید از خود روی آورده است. متاسفانه نه تنها وعده‌های دولت قبل محقق نشده، معیشت مردم نیز هنوز سر و سامان نگرفته است.

محمدرضا سبزعلیپور رئیس مرکز تجارت جهانی ایران و رئیس شورای سیاستگذاری اقتصاد مقاومتی در واکنش به صحبت‌های نیلی می‌گوید: تصور ما بر این بود که چون دولت اول آقای روحانی تازه آغاز به کار کرده پس دیر یا زود این تعریف و تمجیدها تمام خواهد شد اما متأسفانه نه تنها این روند به پایان نرسید بلکه روز به روز بیشتر شد.

بر اساس آمارهایی که اخیرا منتشر شده است، در میان ۴۲۹ شهرستان کل کشور ۱۸۱ شهرستان (۴۲.۲ درصد) دارای نرخ بیکاری بالاتر از متوسط کشوری و ۲۵۷ شهرستان (۵۹.۹ درصد) دارای نرخ مشارکت اقتصادی بالاتر از متوسط کشوری هستند. همچنین بالاترین نرخ بیکاری مربوط به شهرستان اسلام آباد غرب در استان کرمانشاه با ۳۸.۶ درصد و کمترین نرخ بیکاری مربوط به شهرستان ابو موسی در استان هرمزگان با ۱.۰ درصد است.

براساس داده‌های مرکز ملی آمار ایران سال گذشته بالاترین نرخ بیکاری به ترتیب متعلق به استان‌های کرمانشاه با ۲۴.۴ درصد، چهارمحال و بختیاری با ۲۲.۶ و کردستان با ۲۰.۵ درصد بوده است که گفتنی‌ست افزایش میزان بیکاری در استان کردستان در شرایطی به این میزان افزایش پیدا کرده است که بر اساس آمارهای رسمی اعلام شده بیش از ۵۰ درصد از واحدهای تولیدی و صنعتی در این استان تعطیل شدند.

متاسفانه آمارهایی که سازمان‌های مربوطه منتشر می‌کنند تا آمارهایی که دولتمردان بیان می‌کنند بسیار فاصله دارد. اکنون کشور ما با ابر چالشی بزرگ دست و پنجه نرم می‌کند و هیچکدام از دولت‌ها نتوانسته اند برای این وضعیت چاره ای بیاندیشند و بدین ترتیب، وضعیت با آمار و ارقام اشتباه و وعده‌های نافرجام ادامه پیدا کرده و دیگر برنامه‌های کوتاه مدت دولت درمانی برای درد بیکاری نیست!

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از سایت خبری و تحلیلی پارسینه، تاریخ انتشار: 22 شهریور 1396، کدخبر: ۳۷۹۹۴۳ ، www.parsine.com

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین