پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۸۸۶۰۶
تاریخ انتشار : ۰۴ آبان ۱۳۹۶ - ۰۸:۴۹
مدیرکل انتقال خون استان یزد از اعمال روش‌های جدید برای دریافت پلاکت خون خبر داد و گفت: پلاکت، نیاز بیماران سرطانی و نیازمند به پلاکت را سریع‌تر برطرف می‌کند.

شعار سال: نقی تقوایی با اشاره به اینکه در اهدای خون کامل، سه محصول از خون اهدا شده فرآوری می‌شود، اظهار داشت: روش جدیدی به نام پلاکت آفرزیس و پلاسمای آفرزیس در فرآیند اهدای خون به کار گرفته می‌شود که می‌توان بدون دریافت خون کامل از اهدا کننده، تنها پلاکت و پلاسما از خون او گرفته شود.

وی افزود: پلاکتی که از این طریق به دست می‌آید، شش تا هشت برابر بیشتر از پلاکتی است که از یک کیسه خون به دست می‌آید و خلوص بیشتری نیز دارد به همین دلیل برای بیماران به ویژه بیماران سرطانی مفیدتر و ارزشمندتر است.

مدیرکل انتقال خون استان یزد بیان کرد: اهداکنندگان می‌توانند با مراجعه به مرکز انتقال خون و طی مراحلی کاملا مشابه اهدای خون، درخواست اهدای پلاکت را مطرح کنند تا به وسیله دستگاه‌ها و تجهیزات جدید، تنها پلاکت از آنها دریافت شود.

وی بیان کرد: دوره اهدای خون برای آقایان هر چهار ماه یکبار و برای بانوان هر سه ماه یکبار است اما پلاکت را می‌توان هر ۲۸ روز یکبار اهدا کرد.

تقوایی خاطرنشان کرد: برای اهدای پلاکت نیز همانند روال اهدای خون، اهداکننده ابتدا توسط پزشک مستقر در مرکز انتقال خون معاینه و مشاوره می‌شود و در صورت داشتن شرایط لازم، اقدام به اهدای پلاکت خواهد کرد.

وی اظهار امیدواری کرد: روز به روز میزان استفاده از دستگاه‌های نوین در مراکز انتقال خون افزایش یابد تا بیمارانی که از خون اهداکنندگان استفاده می‌کنند بتوانند خدمات بهتری دریافت کنند.

تقوایی در مورد میزان اهدای خون در سال جاری نیز بیان کرد: در شش ماه نخست سال جاری ۲۵ هزار نفر برای اهدای خون به مراکز انتقال خون استان مراجعه کردند که از این تعداد حدود ۱۹ هزار و ۵۰۰ نفر شرایط لازم بدنی برای اهدای خون را داشتند.

مدیرکل انتقال خون استان یزد یادآور شد: ۹۷.۵ درصد اهداکنندگان را مردان و دو ونیم درصد اهدا کنندگان را زنان تشکیل دادند.

وی افزود: مشارکت زنان به ویژه در استان یزد در اهدای خون پایین است و در حالی که سال گذشته سه و نیم درصد اهداکنندگان را زنان تشکیل می دادند، امسال با کاهش یک درصدی مواجه بوده ایم که امیدواریم با توجه به مشارکت زنان در همه بخش‌ها، بتوانیم در این زمینه شاهد حضور بیشتر آنها برای اهدای خون باشیم.

تقوایی با اشاره به اینکه برخی دیدگاه‌ها در زمینه اهدای خون زنان مانع از حضور و مشارکت آنها است،‌ تصریح کرد: جای هیچ نگرانی در این زمینه وجود ندارد و همه اهداکنندگان قبل از دریافت خون توسط پزشک معاینه می‌شود و حتی کم خونی یا غلظت خون آنها نیز مورد سنجش قرار می‌گیرد و در صورتی که از سلامت کامل برخوردار باشند، اهدای خون انجام می‌شود.

وی افزود: در استان یزد خوشبختانه توانسته ایم با مشارکت مردم، ۹۹.۵ درصد درخواست خون و ۹۷ درصد درخواست پلاکت توسط بیمارستان‌ها را پاسخگو باشیم.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری مهر، تاریخ 2 آبان 96، کد مطلب: 4123464:www.mehrnews.com


اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین