پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۰۲۰۵
تاریخ انتشار : ۲۱ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۰
برداشت بیش از حد مجاز آب های زیرزمینی سالانه منجر به فرونشست 10 سانتی متری خاک آذربایجان غربی می شود.

شعار سال: همواره اولین بخشی که در مسیر توسعه لطمه می‌بیند محیط زیست است که به سرعت دستخوش صدمات جبران ناپذیری می‌شود اما توسعه ای که بر پایه نابودی منابع باشد دیری نمی‌پاید و به زودی تبعات ناگوار آن که از دست دادن ذخایر ارزشمند طبیعی است نمود پیدا می‌کند. این در حالی است که آمار تخریب محیط زیست در آذربایجان غربی بسیار نگران کننده و تکان دهنده است. در این باره با «پرویز آراسته» مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت و گو کردیم.

*از نظر زیست محیطی، آذربایجان غربی با چه چالشی روبه رو است؟

مهم ترین مشکل و چالش در آذربایجان غربی ، کم آبی و خشکسالی است که در این زمینه برنامه ریزی‌های لازم برای کاهش مصرف آب در مصارف خانگی، کشاورزی و صنایع انجام شده است.

*دریاچه ارومیه به یک چالش در آذربایجان غربی تبدیل شده است. نظرتان چیست؟

بله، یکی از دلایل خشکی دریاچه ارومیه، عدم مدیریت مصرف آب است. در چند سال گذشته بیش از حد مجاز از آب‌های زیرزمینی برداشت شده که منجر به تخلیه سفره‌های زیرزمینی شده و این موضوع سبب پوشش خلل و فرج خاک در دل زمین می‌شود به طوری که خاک آذربایجان غربی، سالانه ۱۰ سانتی متر فرونشست می‌کند که ناشی از همین موضوع است.

*آیا آذربایجان غربی را معضلی به نام آلودگی هوا تهدید می‌کند ؟

بله! آذربایجان غربی در معرض تهدید آلودگی هوا قرار دارد و یکی از دلایل اصلی آلودگی هوا مشکل ریزگردها و ذرات گرد و غبار است که در برخی مواقع ما را دچار مشکل می‌کند.

*میزان ذرات گرد و غبار در استان چقدر است؟

میزان ذرات گرد و غبار در آذربایجان غربی از آغاز امسال در ۱۲ روز بیش از ۱۰ برابر حالت استاندارد بود. این ریزگردها دو کانون داخلی و خارجی دارند که سعی می‌کنیم با ایجاد پوشش گیاهی، کانون‌های داخلی ریزگردها را از بین ببریم.

*بیشترین میزان گرد و غبار از کجا به استان وارد می‌شود؟

بیشترین میزان گردوغبار وارد شده به استان از کشور عراق است که با رایزنی‌هایی صورت گرفته این مشکل با مالچ پاشی و روش‌های دیگر حل خواهد شد.

*پیامد‌های تخریب محیط زیست در استان چیست؟

مسموم شدن آب‌های سطحی و زیرزمینی، از بین رفتن اکوسیستم طبیعی منطقه، تخریب مراتع و مزارع و در نهایت تهدید جدی چشمه‌ها و آب‌های زیرزمینی، از بین رفتن شرایط زیست محیطی برای ساکنان منطقه، به خطر افتادن زندگی جانوری و گیاهی به ویژه گیاهان دارویی و صد‌ها موردی که بر کشاورزی و دامپروری منطقه اثرات سوء گذاشته از پیامد‌های تخریب محیط زیست در آذربایجان غربی است.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از پایگاه خبری تحلیلی اکسیر نو، تاریخ انتشار جمعه 8 بهمن 1394، کد مطلب: 94113452: www. exireno.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین