شعارسال: ابراهیم گلمکانی روز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته دولت که با حضور خبرنگاران برگزار شد، ضمن تبریک هفته دولت و روز پزشک و داروساز در پاسخ به سوال خبرنگار درباره طرح ادغام سازمانهای اورژانس، مدیریت بحران و هلال احمر و تشکیل وزارت بحران این مطلب را بیان داشت و افزود: این پیشنهاد مطرح شده است و تقریبا مخالفتهای عمدهای نیز در این راستا وجود دارد که با توجه به فضای مجلس، بعید میدانم در دوره جاری این موضوع به نتیجه برسد. این درحالی است که دغدغه و ضرورتی در این راستا وجود دارد و در شرایط بحران مشاهده میشود که مدیریت واحدی در این زمینه وجود ندارد.
وی افزود: ساختارهای موازی در جاهای مختلف وجود دارد و میتوان تمام این موارد را در فضای مناسب و با نگاه فرابخشی برای افزایش اثربخشی اقدامات ادغام کرد. اینکه بخواهیم وزارت مدیریت بحران ایجاد کنیم و اجراییات آن در اختیار سایر بخشها باشد، غیرممکن است.
گلمکانی اظهار داشت: این معاونت در دو حوزه حقوقی و مجلس فعالیت میکند. بخش بزرگی از بسترسازی حرکت روان سلامت در حوزه حقوقی صورت میگیرد. هرچند شاید رسانهها شناخت کمتری نسبت به این معاونت داشته باشند.
وی اظهار داشت: در حوزه مجلس، رابط مجلس با دولت در حوزه سلامت، این معاونت است. بخش طرحها و لوایح در این معاونت وجود دارد که تمام لایحههای حوزه سلامت در این معاونت بررسی میشود و از تمام حوزههای تخصصی درنظرگرفته میشود.
گلمکانی افزود: در مجلس دهم از ابتدای کار تاکنون 405 طرح و لایه ارائه شد که 112 طرح و لایحه مرتبط با حوزه سلامت بود. یعنی تمام این موارد مورد بررسی دقیق قرار گرفت و نظرات صاحبان امور گرفته شد و به عنوان پیشنهاد وزارت بهداشت ارائه و در دولت و مجلس پیگیری شد.
وی ادامه داد: ارتباط با نمایندگان مجلس و برطرف کردن انتظارات و درخواستهای آنها از وزارت بهداشت نیز برعهده این معاونت است. نمایندگان رابط مردم با حوزه اجرایی هستند و ممکن است بسیاری از مکاتبات آنها با وزارت بهداشت از لحاظ قانونی قابلیت اجرایی نداشته باشد، اما به هر حال نمایندگان این مطالبات را منعکس کرده و پیگیری میکنند. این مکاتبات بسیار گسترده و شامل حوزههای مختلفی از جمله نیروی انسانی و تجهیزات و فرابخشی میشود.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت بیان کرد: بخش دیگری از کار ما ارتباط با کمیسیونهای مجلس است. به جز کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با کمیسیونهای عمران، آموزش، اجتماعی و قضایی نیز در ارتباط هستیم و معاونین وزارت بهداشت در جلسههای مختلف این کمیسیونها حاضر میشوند.
* فعالیتهای حوزه حقوقی وزارت بهداشت
گلمکانی با بیان اینکه در حوزه حقوقی نیز کارهای مختلفی در حال انجام است، افزود: فعالیتهای حوزه حقوقی بیشتر زیرساختی است. در این حوزه با حجمی وسیع از دعاوی روبهرو هستیم که همه این موارد باید بررسی و منافع حوزه سلامت نیز حفظ شود. در سال 96 فقط در شعب دیوان عدالت اداری بالغ بر 11 هزار دعوی علیه حوزه سلامت مطرح که با پیگیریهای انجام شده بالغ بر 9 هزار مورد مختومه اعلام شد.
وی اظهار داشت: این آمارها در مقایسه با سال قبل افزایش قابل توجهی داشته است. آزمونهایی که طی سالهای اخیر برگزار کردیم افزایش یافته و به همین نسبت حجم شکایات نیز بالاتر رفته است. البته بیشتر این موارد به پرداختیهای پرسنل درباره حقوق و سایر مطالبات مرتبط میشود. از 11 هزار دعوی در دیوان عدالت اداری، دانشگاههای اهواز، کرمانشاه و اصفهان به ترتیب بیشترین میزان دعوی و شکایت را داشتند.
گلمکانی ادامه داد: در شعب دیوان عدالت اداری، پرداخت وجوه مرخصی مناطق محروم از لحاظ نسبت اولین شکایت و پرداخت فوقالعاده جذب دومین مورد بوده است.
وی با بیان اینکه در هیات عمومی نیز حدود 150 پرونده داشتیم، گفت: حدود 40 درصد این موارد رسیدگی شده و با پیگیریهای انجام شده بخش زیادی از آرای هیات عمومی به نفع وزارت بهداشت صادر شده است. پروندههایی به هیات عمومی میرود که ابطال یک مصوبه و بخشنامه وزارتی را درخواست میکند. بنابراین اگر رای علیه وزارت بهداشت صادر شود، شامل تمام دانشگاههای علوم پزشکی میشود.
گلمکانی افزود: رد شکایت دارندگان مراکز ترک اعتیاد درباره سامانه آیداتیس یکی از این موارد بود که این مورد رد شکایت شد. عدم ابطال مصوبه هیات امنای دانشگاهها در خصوص انتقال دانشجویان که انتقال دانشجو را با پرداخت شهریه مجاز میدانست نیز درخواست ابطال شده بود و با دفاع وزارت بهداشت، رای به عدم ابطال آن داده شد.
* مستندسازی املاک حوزه سلامت
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت در ادامه با بیان اینکه حوزه سلامت املاک زیادی در سراسر کشور دارد، اظهار داشت: بسیاری از این املاک طی سالهای گذشته مستندسازی نشده بود و کارهایی در این راستا آغاز شد.
* ضمانت اجرایی طرح ممنوعیت تبلیغات کالاهای آسیب رسان به سلامت
گلمکانی در پاسخ به سوال خبرنگار درباره طرح ممنوعیت تبلیغات کالاهای آسیب رسان به سلامت و ضمانت اجرایی آن گفت: بحث طرح ممنوعیت تبلیغات کالاهای آسیب رسان به شکل قانون درآمد و این مصوبه برای حوزه سلامت یک افتخار محسوب میشود و توسط رئیس جمهوری نیز ابلاغ شد.
وی افزود: بعد از این وارد فضای اجرایی میشود و طبیعی است که مقاومتهایی می شود. در حال حاضر به موضوع اصلاح قانون افزایش مالیات بر ارزش افزوده نیز وارد شدیم و مقاومتهایی در این راستا نیز وجود دارد. نگاه علمی امروز با دیروز متفاوت است. طبیعی است که مصرف بیش از حد برخی کالاها میتواند آسیب رسان باشد و باید با ممنوعیت تبلیغات آن، به رفتارسازی کمک کنیم. در عین حال ممکن است نگاه صنعت و کارآفرینی به موضوع متفاوت باشد. به هر حال قانون در این زمینه وجود دارد و باید مسئولان اجرایی پای کار باشند.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت گفت: فضا برای ادامه این کار بسیار روشن است و قطعا رسانهها میتوانند برای اجرای این قانون بیشتر از همیشه کمک کنند.
* استیضاحهای اخیر مجلس
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی درباره استیضاح دو وزیر نیز گفت: فضای کنونی کشور و فشار بیرونی میطلبد که روابط بهتری بین دولت و مجلس وجود داشته باشد. یعنی نباید انرژی دولت برای گشتن دنبال وزیر بهتر صرف شود. البته نمایندگان مجلس نیز دغدغههایی دارند و امیدواریم با حضور رئیس جمهوری در مجلس، فضا به سمت بهتری برود.
گلمکانی ادامه داد: برداشت کلی من این است که وزارت بهداشت یکی از وزارتخانههایی است که نمایندگان رضایت قابل قبولی از عملکرد آن دارند.
* دخالت صنایع دخانی در سیاستگذاری ها
وی در پاسخ به سوالی درباره ممانعت دخالت صنایع در سیاستگذاریها اظهار داشت: نگاه وزارت بهداشت در این راستا یک نگاه اقناعی است. تلاش کردیم این کار را به صورت چهره به چهره انجام دهیم. برای وضع کردن عوارض بر سیگار، خودم با ۱۲۰ نماینده مجلس به صورت چهره به چهره صحبت کردم.
گلمکانی افزود: برخی قوانین بین المللی هنوز در کشور ما جا نیفتاده است. به طور مثال در قوانین بین المللی نباید صاحبان صنایع دخانی اجازه داشته باشند در سیاستگذاری مواد دخانی دخالت کنند، اما در کشور ما رایزنیهایی در این راستا صورت میگیرد. زیرا زمانی حوزه دخانیات کشور، دولتی بوده و این افراد هنوز ارتباطاتی دارند و از آن استفاده میکنند. خصوصی شدن دخانیات، کمکی به حوزه سلامت بود.
سایت شعارسال، با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری ایرنا، تاریخ انتشار: 5شهریور1397 ، کدخبر: 83013994: www.irna.ir
حالا قرار نیست هرچی برامون مهم شد تبدیل به وزارت خونه بشه تو این همه کسری بودجه!