پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۷۳۶۸
تاریخ انتشار : ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۵:۴۹
پتروشیمی‌ها در حال حاضر توان جذب سرمایه گذاری را ندارند که به عقیده کارشناسان عدم سوددهی پتروشیمی‌ها و واگذاری به خصولتی ها این شرایط را رقم زده که اولویت اصلی در جذب سرمایه گذاری تکمیل زنجیره تولید و ارتقا حوزه میان دستی و پایین دستی پتروشیمی است.
شعار سال: پتروشیمی‌ها در چند سال اخیر با مشکلات عدیده‌ای دست و پنجه نرم می‌کنند که از این موارد می‌توان به عدم تکمیل زنجیره پایین دستی پتروشیمی، عدم جذب سرمایه گذاری خارجی و واگذاری پتروشیمی‌ها به خصولتی ها اشاره کرد.

پتروشیمی‌ها در چند سال اخیر آنچنان حال و احوال خوشی ندارند و تمام آن‌ها با ظرفیت 100 درصدی فعال نیستند و این در حالی است که هر از چند گاهی پتروشیمی در کشور ایجاد می‌شود و این پتروشیمی‌ها در مناطقی ایجاد می‌شوند که دسترسی آن‌ها به آب سخت بوده و شرایط اقتصادی پتروشیمی‌ها حکم می‌کند که این واحدهای صنعتی در مناطقی ایجاد شوند که به آب دسترسی مناسبی داشته باشند.

در این رابطه مدیرعامل سابق پتروشیمی تبریز، با بیان اینکه حوزه میان و پایین دستی پتروشیمی مغفول مانده است، گفت: ارتقا ظرفیت فعالیت پتروشیمی‌های فعال کشور به 100 درصد، معادل ایجاد 3 واحد عظیم پتروشیمی در کشور است.

علیرضا صدری در گفتگو با میزان، اظهار کرد: مسائل پایین دستی پتروشیمی در چند سال اخیر مغفول واقع شده‌اند و تنها در مسائل پیش پا افتاده در صنعت پلاستیک فعالیت‌هایی صورت گرفته است.

وی تاکید کرد: در صنعت پتروشیمی باید در زمینه صنایع میان دستی و پایین دستی برنامه ریزی دقیقی صورت گیرد و این در حالی است که این حوزه نیاز به دانش فنی داشته و در همکاری‌های آینده که مذاکرات آن انجام شده است، باید انتقال دانش فنی نیز صورت بگیرد.

این کارشناس حوزه پتروشیمی، خاطرنشان کرد: در حال حاضر خام فروشی در پتروشیمی‌ها انجام می‌شود و این در حالی است که مواد تولیدی بالادستی بسیار آب بر و هزینه بر است.

صدری با بیان اینکه در زمان تحریم تأمین قطعات و وسایل به سختی انجام شد، گفت: کشورهایی همچون کره جنوبی می‌توانند در ارتقا کیفیت دستگاه‌های تولیدی به کمک پتروشیمی‌ها بیایند و در کنار این موضوع، دو کشور ایران و کره جنوبی می‌توانند در راستای تولید ماشین آلات صنعتی در ایران در حوزه پتروشیمی همکاری قابل توجهی داشته باشند.

وی در رابطه با وضعیت فعالیت پتروشیمی‌ها، بیان کرد: در حال حاضر اکثر پتروشیمی‌ها حداکثر با 80 درصد ظرفیت خود، کار می‌کنند و این موضوع در پی فرسودگی پتروشیمی‌ها و واگذاری به خصولتی ها و افراد غیرحرفه‌ای رخ داده است و شرایط پتروشیمی‌ها هر روز بدتر می‌شود.

مدیرعامل سابق پتروشیمی تبریز افزود: ارتقا ظرفیت تولید پتروشیمی‌های فعلی کشور به 100 درصد معادل ایجاد 3 واحد عظیم پتروشیمی در کشور است.

صدری در رابطه با جذب سرمایه برای پتروشیمی‌ها با بیان اینکه برخی از کارشناسان بر این باورند که پتروشیمی‌ها توان جذب سرمایه خارجی را ندارند، گفت: در شرایط فعلی جذب سرمایه ایرانیان مقیم در خارج از کشور می‌تواند تأثیر بسزایی بر وضعیت پایین و میان دستی صنعت پتروشیمی داشته باشد.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از خبرگزاری میزان، تاریخ انتشار 27 اردیبهشت 1395، کد مطلب:174278 : www.mizanonline.ir


اخبار مرتبط
برگزیده ها
خواندنیها -دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین