پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۹۴۲۵۲
تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۷:۵۶
محققان معتقدند که تراشه‌های پیشرفته در آینده‌ای نزدیک در مغز انسان‌ها کاشت می‌شوند تا هوش و توانمندی ذهنی آن‌ها را ارتقا دهند.مورن سرف، دانشمند عصب‌شناسی دانشگاه نورث‌وسترن، معتقد است که پیشرفت‌های فناوری اخیر این امکان را فراهم آورده است که تا پنج سال آینده برخی از افراد با استفاده از تراشه‌های کامپیوتری خود را به ابرهوش تبدیل کنند. وی بر همین اساس هشدار می‌دهد که این حرکت می‌تواند نابرابری‌های اجتماعی را در آینده ایجاد کند.

شعار سال: محققان در حال تحقیق روی روش‌هایی برای هک مغز و استفاده از کاربرد‌های آن در آینده هستند و سعی می‌کنند که این روش‌ها را به صورت کمتر تهاجمی پیش ببرند.

مورن سرف، دانشمند عصب‌شناسی دانشگاه نورث‌وسترن، معتقد است که پیشرفت‌های فناوری اخیر این امکان را فراهم آورده است که تا پنج سال آینده برخی از افراد با استفاده از تراشه‌های کامپیوتری خود را به ابرهوش تبدیل کنند. وی بر همین اساس هشدار می‌دهد که این حرکت می‌تواند نابرابری‌های اجتماعی را در آینده ایجاد کند.

سرف پیش‌بینی می‌کند که با کاشت این تراشه، ابرانسان‌ها از طریق اینترنت به همه اطلاعات دسترسی پیدا می‌کنند؛ به طور مثال می‌توانند تمامی موارد را در ویکی‌پدیا جستجو کنند و پاسخی را به من بدهند که هیچ عیب و نقصی ندارد و در واقع قدرت‌نمایی کنند.

این عصب‌شناس و پروفسور کسب‌وکار هم‌اکنون روی توسعه نوعی تراشه کار می‌کند که هدف از ساخت آن بهبود قدرت ذهنی انسان است. این ایده در سال‌های اخیر توسط بسیاری از دانشمندان دنبال می‌شود و می‌توان پایه‌گذار آن را ایلان ماسک، بنیانگذار و مدیراجرایی تسلا، دانست که این ایده را با توسعه رابط کاربری مغز-کامپیوتر مطرح کرد و در این راستا با شرکت «نورالینک» همکاری کرد. در واقع، ماسک می‌خواهد با تکنولوژی جدیدش شبکه عصبی مغز انسان‌ها را با الکترود‌هایی متصل به مغز به کامپیوتر‌هایی وصل کند که می‌توانند پردازش‌هایی بی‌سابقه روی مغز انجام دهند.

دارپا یا آژانس پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی آمریکا نیز علاقه وافر خود را به این حوزه نشان داده است و سعی دارد که توانایی شناختی و درک تکنولوژیکی سربازان خود را از طریق این نوع فناوری‌ها افزایش دهد.

سرف در این مورد می‌گوید: دانشمندان زمان زیادی را صرف می‌کنند تا روش‌هایی را برای کار گذاشتن تراشه و ابزار‌هایی برای افزایش توانایی ذهنی خود در مغزشان بیابند، ولی با این حال کسی دوست ندارد که جمجمه‌اش برای این کار سوراخ شود. پس ما به دنبال راهی هستیم تا این مشکل را برطرف کنیم.

وی می‌افزاید: فکر می‌کنیم کاش می‌شد تراشه‌ای را قورت بدهیم و تراشه دقیقا جایی از مغزمان می‌رفت که ما می‌خواستیم. یا به این فکر می‌کنیم که چیز‌هایی را قورت بدهیم که در سر ما خودشان مونتاژ می‌شدند و به ابزاری که می‌خواهیم تبدیل شوند.

سرف معتقد است که زمان زیادی تا تحقق این مساله نداریم و تا چند سال دیگر دانشمندان به راهکاری برای این کار دست می‌یابند. ولی وی بر این باور است که با تحقق این ایده، هر روز در جامعه شاهد ایجاد شکاف هوشمندی میان افراد معمولی و کسانی داریم که از این فناوری‌ها برای ابرهوشمند شدن‌شان استفاده می‌کنند.

این در حالی است که تابستان گذشته، بازوی تحقیقاتی پنتاگون پروژه‌ای را راه‌اندازی کرد تا بتواند شکاف میان انسان‌ها و ماشین‌ها را از بین ببرد.

دارپا نیز در ماه ژوئیه گذشته تیم‌هایی را انتخاب کرد تا در پروژه‌ای با نام N۳ روی توسعه یک رابط کاربری عصبی کار کنند که هدف از آن درنهایت توسعه سیستم‌هایی است که به سربازان امکان می‌دهد اطلاعات مورد نیازشان را تنها با کمک امواج مغزی دریافت یا ارسال کنند. این بدان معناست که روزی سربازان می‌توانند کنترل پهپادها، سیستم‌های دفاعی سایبری و جنگ‌افزار‌های دیگر را با ذهن‌شان به دست بگیرند.

سایت شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری دانشجو؛ تاریخ انتشار 18اسفند 97، کد خبر: 751025، www.snn.ir

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین