پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۱۹۸۶۶
تاریخ انتشار : ۲۸ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۰

تأیید حقیقت تلخ اعتیاد دانش‌آموزان

گویی حالا دیگر کم‌کم مسئولان هم پذیرفته‌اند که اعتیاد تا درون مدارس نفوذ کرده و دامان دانش‌آموزان را چسبیده است.

شعار سال: گویی حالا دیگر کم‌کم مسئولان هم پذیرفته‌اند که اعتیاد تا درون مدارس نفوذ کرده و دامان دانش‌آموزان را چسبیده است. با اینکه تا همین چند وقت پیش آموزش و پرورشی‌ها وجود حتی یک دانش‌آموز معتاد را هم انکار می‌کردند، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران با اشاره به اینکه در حال شناسایی و درمان دانش‌آموزان مصرف‌کننده مواد مخدر هستیم، از بیمارستان مخصوصی صحبت کرد که برای درمان دانش‌آموزان معتاد در نظر گرفته شده تا درمان آنها را به صورت متمرکز انجام دهد.

هر‌چند آمار دقیقی از دانش‌آموزان معتاد وجود ندارد اما بر اساس آخرین آمارهای رسمی بیش از 130 هزار دانش‌آموز درگیر با مواد مخدر، پشت نیمکت‌های مدارس حضور دارند.

در کنار این اعداد و ارقام وقتی نگرانی‌ها دو‌چندان می‌شود که بدانیم سن اعتیاد به 13 سالگی کاهش پیدا کرده است و 13 سالگی یعنی نوجوانی که در ابتدای دوران تحصیلی دوره دوم خود یعنی در کلاس هفتم یا همان دوم راهنمایی سابق است.

با این حال و بر اساس گزارش شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران، نرخ شیوع اعتیاد در مدارس کشور 1/2 درصد است.

البته دبیر این شورا اعلام کرده که در حال شناسایی دانش‌آموزانی هستیم که درگیر مصرف مواد مخدر هستند و سعی کردیم مخفی‌کاری و پنهان‌کاری در این قشر را کنار بگذاریم.

محمدرضا آذرنیا از تشکیل کمیته‌ای با حضور نماینده بهزیستی، آموزش و پرورش و دانشگاه‌های علوم پزشکی خبر داده و گفته که در حال کار روی این دانش‌آموزان هستیم و مشغول جداسازی آنها هستیم تا آنها را تحت درمان قرار بدهیم، البته این اقدامات به گونه‌ای انجام می‌شود که به درس آنها لطمه نخورد. بیمارستان خاصی هم برای درمان دانش‌آموزان مصرف‌کننده مواد مخدر در نظر گرفته شده است که اینها پراکنده نباشند و بتوانیم به صورت متمرکز برای درمان‌شان اقدام کنیم.

درمان اعتیاد دانش‌آموزان در شرایطی آغاز می‌شود که با کمال تأسف باید گفت بر اساس آمارها بیش از 60 درصد از افرادی که مواد مخدر مصرف می‌کنند، شروع مصرف آنها از دوره دانش‌آموزی است و همچنین ضعف آگاهی‌دهی به جوانان و نبود امکانات و تفریحات کافی از علل اصلی گرایش قشر نوجوان و جوان جامعه به استعمال مواد مخدر است.

به گواه طرح شیوع‌شناسی مصرف مواد مخدر که در سال 1390 انجام شد، میزان مصرف مواد در گروه سنی 15 تا 19 سال معادل 13/56 درصد، گروه سنی 20 تا 24 سال معادل16/83 درصد، 25 تا 29 سال معادل 14/32 درصد است و باقی‌مانده این رقم به گروه‌های سنی 30 تا 64 سال اختصاص دارد. طبیعی است که گروه سنی 15 تا 19 ساله‌هایی که در این آمار به آنها اشاره شده است در سن تحصیل هستند که ممکن است در مدارس کشور مشغول به تحصیل باشند یا نباشند.

مهم نیست آمار چقدر جدی باشد، مهم نیست که شمار زیادی از کارشناسان هر چند سال یک‌بار با صرف هزینه‌های کلان تعداد نوجوان‌های معتاد را تخمین می‌زنند چون اعداد برای خیلی از مسئولان آموزش و پرورش بی‌معناست؛ آنها اعتقادی به وجود دانش‌آموزان معتاد ندارند و هر بار که مسئول یا سازمان مردم‌نهادی در این باره هشدار می‌دهد صورت مسئله را پاک می‌کنند و به طور کلی منکر وجود دانش‌آموزان معتاد در مدارس کشور می‌شوند.

حالا دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران می‌گوید: «سعی کردیم مخفی‌کاری و پنهان‌کاری در این قشر را کنار بگذاریم.» شاید این بار کاری صورت بگیرد.

با اندكي تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری تسنیم، تاریخ انتشار: 27 خرداد 1395، کد مطلب: 1106107:www. tasnimnews.com


خبرهای مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین