پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۴۶۳۷
تاریخ انتشار : ۱۹ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۷
کارشناسان اعتقاد دارند نوسازی خطوط تولید در ایران آغاز شده است. این موضوع را می‌توان از نشانه‌های موجود در آمار وزارت صنعت از تجارت خارجی به تفکیک نوع کالا متوجه شد.
شعارسال براساس این آمار، واردات کالاهای سرمایه‌ای که بیشتر شامل ماشین آلات خطوط تولید است، افزایش یافته است. بنابراین کارشناسان چنین استنباط کردند که خطوط تولید در کشور در حال بازسازی است. اما در مقابل با کاهش ورود کالاهایی واسطه‌ای نیز مواجه بوده‌ایم که این امر بیانگر تداوم رکود و تاثیر آن بر تولید است. چراکه کالاهای واسطه‌ای عموما به کالاهایی اطلاق می‌شود که از آن به منظور تولید کالای دیگر استفاده می‌شود؛ برای مثال استفاده از ورقه فولادی برای تولید بدنه خودرو. از این‌رو کاهش ورود این کالا به ایران نشان از رکود موجود در تولید دارد.

آخرین آمار منتشر شده از تجارت خارجی کشور به تفکیک نوع کالا (سرمایه‌ای، مصرفی، واسطه‌ای) حاکی از آن است که ارزش صدور کالاهای مصرفی طی سه ماه منتهی به خردادماه امسال نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته افزایش یافته است. هرچند انتظار می‌رود که افزایش صدور این نوع کالا، صادرات را به لحاظ ارزشی نیز افزایش دهد، اما تجمیع ارزش صدور کالا در بهار سال جاری، منفی است. منفی بودن صادرات در سه ماه نخست سال جاری نسبت به مدت زمان سال گذشته، به دلیل کاهش ارزش صدور کالاهای سرمایه‌ای و واسطه‌ای است. محمد لاهوتی، رئیس کنفدراسیون صادرات اعتقاد دارد این آمار نشان‌دهنده افزایش خام‌فروشی و صدور کالاهای با ارزش افزوده کم است.

براساس گزارش منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، در فصل نخست سال 95 شاهد صدور 51 هزار و 300 تن کالای سرمایه‌ای به ارزش 175 میلیون و 800 هزار دلار بوده ایم. میزان صادرات کالاهای سرمایه‌ای در سه ماه منتهی به خردادماه سال گذشته، معادل 53 هزار و 700 تن کالا به ارزش 178 میلیون و 700 هزار دلار است. بنابراین در این نوع کالا به لحاظ ارزشی با افت 6/ 1 درصدی و به لحاظ وزنی با کاهش 5/ 4 درصدی نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته مواجه هستیم.

همچنین کارنامه تجارت کالاهای مصرفی در سه ماه نخست امسال از افزایش صادرات این نوع کالا هم به لحاظ ارزشی و هم به لحاظ وزنی حکایت دارد.

بر این اساس، در مدت زمان مذکور، صادرکنندگان نسبت به صدور 2 میلیون و 524 هزار و 300 تن کالا به ارزش 2میلیارد و 3 میلیون دلار اقدام کرده‌اند. آمار منتشر شده از میزان صادرات در کالاهای مصرفی در مدت زمان مشابه سال گذشته نشان می‌دهد صدور این نوع کالا از نظر وزنی یک میلیون و 749 هزار و 400 تن و به لحاظ ارزشی یک میلیارد و 913 میلیون و 400 هزار دلار بوده است. بنابراین صدور کالا در فصل بهار امسال به لحاظ ارزشی افزایش 7/ 4 درصدی را نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته تجربه کرده و از نظر وزنی نیز شاهد افزایش 3/ 44 درصدی صادرات کالای مصرفی در سه ماه منتهی به خردادماه 95 نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته بوده‌ایم.

طی سه ماه منتهی به خرداد ماه سال جاری نیز 25 میلیون و 202 هزار و 300 تن کالای واسطه‌ای به ارزش 8 میلیارد و 279 میلیون و 800 هزار دلار صادر شده است. این در حالی است که در مدت زمان مشابه سال گذشته عملکرد صادرکنندگان در صدور این نوع کالا نشان می‌دهد که 23 میلیون و 856 هزار و600 تن کالای واسطه‌ای به ارزش 8 میلیارد و 979 میلیون و 200 هزار دلار در مدت زمان مذکور صادر شده است. بر این اساس، صادرات کالاهای واسطه‌ای در بهار امسال نسبت به بهار سال گذشته از نظر وزنی با افزایش 6/ 5 درصدی و از نظر ارزشی با افت 8/ 7 درصدی مواجه بوده است. آمار منتشر شده از سوی وزارت صمت از افت وزنی در واردات کالاهای سرمایه‌ای و افزایش ارزشی این نوع کالا در بهار امسال نسبت به مدت زمان مذکور سال گذشته حکایت دارد. بر این اساس، 169 هزار و 200 تن کالای سرمایه‌ای به ارزش 2میلیارد و 60 میلیون و 200 هزار دلار در سه ماه منتهی به خردادماه سال گذشته به کشور وارد شده است. این در حالی است که براساس این آمار، در بهار سال گذشته 208هزار و 300 تن کالای سرمایه‌ای به ارزش 2 میلیارد و 12 میلیون و 600 هزار دلار به کشور وارد شده است. مقایسه این دو آمار نشان می‌دهد که ورود این نوع کالا به کشور امسال، از نظر وزنی با افت 8/ 18 درصدی مواجه بوده است؛ اما از نظر ارزشی افزایش 4/ 2 درصدی را تجربه کرده است.

روند ورود کالاهای مصرفی نیز در بهار امسال از نظر ارزشی، افزایش، ولی از نظر وزنی افت داشته است. براساس آمار منتشر شده، در سه ماه منتهی به خردادماه سال جاری، 661 هزار تن کالای مصرفی به ارزش یک میلیارد و752 میلیون و 100 هزار دلار به ایران وارد شده است. در حالی که در بهار سال گذشته، 665 هزار تن از این نوع کالا به ارزش یک میلیارد و 687 میلیون و 500 هزار دلار توسط تاجران به ایران وارد شده است. این آمار نشان می‌دهد واردات کالاهای مصرفی در سه ماه منتهی به خردادماه سال جاری نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته از نظر وزنی افت 07/ 0 درصدی و از نظر ارزشی افزایش 8/ 3 درصدی را تجربه کرده است.

اما وضعیت واردات در کالاهای واسطه‌ای متفاوت از دو گروه کالایی نام برده است. در واردات این نوع کالا در سه ماه نخست سال جاری، شاهد افت ارزشی و وزنی بوده‌ایم. براساس آمار پیش‌رو، ورود 6 میلیون و 265 هزار و 700 تن از این نوع کالا به ارزش 5 میلیارد و 36 میلیون و 300 هزار دلار در سه ماه نخست امسال محقق شده است. درحالی که در مدت زمان مشابه سال گذشته 7 میلیون و 684 هزار و 600 تن کالا به ارزش 6 میلیارد و 69 میلیون و 700 هزار دلار کالای واسطه‌ای به کشور وارد شده است. بنابراین مقایسه دو آمار نشان می‌دهد که واردات این نوع کالا در بهار امسال نسبت به بهار سال گذشته، از نظر وزنی با افت 5/ 18 درصدی و از نظر ارزشی نیز با کاهش 17درصدی مواجه بوده است.

با اندکی اضافات و تلخیص برگرفته از روزنامه دنیای اقتصاد، صفحه 5، تاریخ انتشار: یکشنبه 17 مرداد 1395، شماره: 3831.

اخبار مرتبط
خواندنیها -دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین