پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۷۷۵۹۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۸:۰۹
فائو و سازمان بهداشت جهانی قشر جامعه کشاورز را در واقع گروهی می دانند که بیشترین آسیب را از کرونا دیده اند. ارتباطات از جمله ابزار‌های مهمی است که می تواند به جامعه روستایی، کشاورز و عشایر کمک کند. در این زمینه ترویج و خدمات مشاوره ای نسبت به این مسایل بی تفاوت نبوده و امروزه سازمان های بین الملی بحث ترویج را پررنگ تر از قبل می بینند. در این راستا در مؤسسه آموزش و ترویج کشاورزی کارگروه ملی با نام "ترویج پیشگیری از کرونا" شکل گرفت که خلا‌های اطلاعیه های وزارت بهداشت، برای جامعه عشایری و روستایی را پر کند.

شعار سال: با توجه به شیوع ویروس کرونا و لزوم آشنایی دانشجویان رشته ترویج و آموزش کشاورزی با نقش ترویج و آموزش کشاورزی در مواجهه با این بیماری، با هماهنگی های انجام شده توسط انجمن علمی دانشجویی گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس جلسه سخنرانی با عنوان" مأموریت های ترویج و آموزش کشاورزی در مواجهه با بحران های طبیعی" با سخنرانی آقای دکتر دکتر اسماعیل کرمی دهکردی مدیر کل دفتر ترویج دانش و فناوری کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی در روز سه شنبه مورخ ۲۳/۰۲/۱۳۹۹ برگزار گردید. این جلسه به صورت مجازی و با حضور ۳۰ نفر از دانش آموختگان، دانشجویان، اعضای هیأت علمی و کارشناسانی از وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد؛ که گزارش اجمالی آن به شرح زیر ارایه می شود.


کرونا ابعاد مختلف زندگی بشر را تحت تأثیر قرار داده است. به نظر می رسد بعد اقتصادی زندگی بشر در مقایسه با سایر ابعاد بیشتر متاثر شده است. بخش کشاورزی و عشایری که از تولیدکنندگان عمده محصولات کشاورزی و دامی محسوب می شوند نیز از شیوع کرونا تأثیر جدی پذیرفته اند. به طوری که فائو و سازمان بهداشت جهانی قشر جامعه کشاورز را در واقع گروهی می دانند که بیشترین آسیب را دیده اند. ارتباطات از جمله ابزار‌های مهمی است که می تواند به جامعه روستایی، کشاورز و عشایر کمک کند. در این زمینه ترویج و خدمات مشاوره ای نسبت به این مسایل بی تفاوت نبوده و امروزه سازمان های بین الملی بحث ترویج را پررنگ تر از قبل می بینند و به این می اندیشند که در شرایط فعلی چگونه می توان به اقشار کشاورز و عشایر کمک کرد. در این رابطه نقش‌های زیر برای ترویج و آموزش کشاورزی متصور است:


 افزایش آگاهی در مورد بیماری Covid-۱۹ و ارایه اطلاعات صحیح به جامعه روستایی و شهری؛ ارزیابی موقعیت میدانی و تلاش برای راه حل های فوری بای کشاورزان در چنین موقعیت هایی؛ تضمین حمایت مستمر بخش کشاورزی و عشایری برای اینکه بتوانند در چنین شرایطی به تولید خود ادامه بدهند؛ ایجاد یک همکاری و همیاری برای رفع خلل‌های ایجاد شده در زنجیره ارزش مواد و  ایجاد حلقه های ارتباطی با سازمان های مرتبط با تأمین اجتماعی در راستای بیمه محصولات و حمایت‌های اجتماعی از کشاورزان.


در این راستا در مؤسسه آموزش و ترویج کشاورزی کارگروه ملی با نام "ترویج پیشگیری از کرونا" شکل گرفت که خلا‌های اطلاعیه های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که هیچ گونه دستورالعمل خاصی را برای جامعه عشایری و روستایی به صورت جدی ذکر نکرده بودند را پر کند. پیرو تشکیل این کارگروه، اقدام به تهیه بیش از ۳۰ نشریه و توصیه نامه گردید که از طریق سامانه پات (پیام رسان آموزش و ترویج کشاورزی) که تمامی مروجین کشور عضو آن سامانه بودند اقدام به توزیع نشریات گردید. بخشی از این توصیه نامه ها به سمت تولید بود که کشاورز چگونه در این دوران کار کند. بخشی از این توصیه نامه به زنان روستایی می پرداخت و حتی برای طبیعت گردان و شورا‌ها نیز توصیه نامه هایی تهیه شده است.


علاوه براین بخشی از اقدامات ترویجی نیز از طریق رادیو مانند رادیو اقتصاد و.. انجام شد و حتی از شبکه های تلویزیونی ملی و استانی نیز برای این کار استفاده شد. در سطح استان‌ها نیز خدماتی متناسب با شرایط بومی کشاورزان و عشایر صورت گرفته است. بنابراین، می توان گفت که ترویج در دوران بحران ها و پیچیدگی ها است که باید خودش را نشان دهد. ترویج باید از لاک انتقال فناوری گذشته خارج شده و متناسب با شرایط و متضیات پیش رو اقدام به ارایه خدمات به جامعه روستایی، کشاورزی و عشایر کند.



دانشگاه تربیت مدرس
دانشکده کشاورزی
گروه ترویج و آموزش کشاورزی
انجمن علمی ـ دانشجویی گروه

برگرفته از فضای مجازی

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Netherlands
۰۱:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۵
1
0
جالب بود
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین