پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۲۸۷۶۱۰
تاریخ انتشار : ۲۳ تير ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۸
کشف و تولید واکسن به یکی از دغدغه‌های مردم سراسر جهان تبدیل شده است. واکسن کرونا پس از کشف می‌بایست به تایید سازمان‌های بهداشتی برسد و این تایید ممکن است ماه‌ها به طول بینجامد.
شعار سال: ویروس کرونا و انتشار گسترده آن در سراسر جهان نگرانی مردم را بیشتر کرده است. افراد در سراسر جهان منتظرند تا واکسن ویروس کرونا هرچه زودتر کشف و وارد بازار شود؛ اما خوب است بدانیم که واکسن ویروس کرونا پس از کشف شدن نیاز به طی مراحلی دارد تا مورد تایید قرار گیرد و همگان بتوانند از آن استفاده کنند.



اعتمادآنلاین به نقل از «cnet» گزارش می‌دهد که قوانین و مقررات در کشور‌های مختلف متفاوت است، اما به طور کلی می‌توان گفت اکثر کشور‌های صنعتی دارای پروتکل‌های مشابهی برای تصویب واکسن هستند. ما در زیر مراحل تایید واکسن در کشور آمریکا را بررسی می‌کنیم:







قبل از شروع آزمایش بالینی: هنگامی که آزمایشگاهی واکسن احتمالی را بررسی می‌کند و آن را می‌سازد، این واکسن می‌بایست روی حیوانات آزمایش، و بازدهی تولید و کیفیت پردازش آن بررسی شود. پس از طی این مراحل واکسن برای آزمایش بالینی در اختیار سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) قرار می‌گیرد.



آزمایش‌های بالینی فاز یک: واکسن برای بررسی ایمنی و اثربخشی در تعداد کم (ده‌ها نفر) به صورت دقیق مورد آزمایش قرار می‌گیرد.



آزمایش‌های بالینی فاز ۲: دُزهای مختلف واکسن روی صد‌ها نفر از افراد آزمایش می‌شود.



آزمایش‌های بالینی فاز سه: هزاران نفر برای آزمایش میزان اثربخشی کلی واکسن ثبت‌نام می‌کنند.



اگر واکسن هر سه مرحله را پشت سر بگذارد، آزمایشگاه باید مجوز تولید و توزیع واکسن را به سازمان غذا و دارو بدهد.



این برنامه را هم دانشمندانی که در سازمان غذا و دارو کار می‌کنند و هم محققان دیگر مورد بررسی قرار داده‌اند.



در صورت تایید: آزمایشگاه تولید واکسن را آغاز می‌کند. سازمان غذا و دارو نیز از نزدیک بر تولید نظارت می‌کند.



فاز چهار: اگرچه ممکن است در این مرحله واکسن به بازار عرضه شود، بسیاری از واکسن‌ها با آنچه «مطالعات فاز چهار» خوانده می‌شود همچنان مورد بررسی و آزمایش قرار می‌گیرند تا طی این مرحله سازمان غذا و دارو به بررسی خود از ایمنی و کارایی واکسن بپردازد.


اگر هرگز واکسن ویروس کرونا کشف نشود، چه اتفاقی می‌افتد؟






هرچه زمان طولانی‌تری را بدون واکسن بگذرانیم، تمرکز دانشمندان بیشتر به سمت معالجه این بیماری خواهد رفت. دانشمندان دارو‌های ضدویروسی مثل رمدسیویر را روی بیماران کووید-۱۹ آزمایش کرده‌اند و به نظر می‌رسد به نتایج امیدوارکننده‌ای رسیده‌اند. بسیاری از ویروس‌های کشنده با روش‌های درمانی موثر دیگر چندان کشنده نیستند؛ به عنوان مثال بیماران مبتلا به اچ‌آی‌وی، به لطف پیشرفت‌های چشمگیری که در زمینه درمان این بیماری انجام شده، می‌توانند طول عمری شبیه افراد غیرمبتلا به ایدز داشته باشند.



بدون واکسن ویروس کرونا ممکن است راه بازگشت به «زندگی عادی» سخت‌تر و طولانی‌تر باشد، اما لزوماً غیرممکن نیست. متخصصان می‌گویند آزمایش‌های ویروس کرونا از جمله آزمایش آنتی‌بادی و تلاش برای ردیابی بیماری باید شدت گیرد.



قرنطینه خانگی و تعطیلی سراسری در حال حاضر در سراسر جهان رو به کاهش رفته، اگرچه با به جریان افتادن موج دوم انتشار ویروس کرونا شهر‌ها می‌توانند اقدامات بهداشتی خاصی، چون لزوم گذاشتن ماسک و رعایت فاصله اجتماعی را به مردم گوشزد کنند. سرانجام ممکن است جمعیت جهان به میزان ۶۰ تا ۷۰ درصد نیاز به مصونیت جمعی داشته باشد تا از کسانی که ایمن نیستند محافظت شود.

شعارسال، با اندکی تلخیص و اضافات بر گرفته از سایت اعتمادآنلاین ، تاریخ انتشار: 22 تیر 1399 ، کدخبر: 418004 ، www.etemadonline.com

اخبار مرتبط
خواندنیها و دانستنیها
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین