پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
جمعه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 May 16
کد خبر: ۲۹۵۶۳۴
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۳۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۳
کارشناس مسائل اقتصادی گفت: با اجرای طرح مالیات بر خانه‌های خالی، افرادی که به دنبال سوداگری و معاملات مکرر مسکن برای کسب سود بیشتر هستند، شناسایی و برای آن‌ها پرونده مالیاتی تشکیل می‌شود.
شعار سال: «سیاوش غیبی‌پور»، کارشناس مسائل اقتصادی و مالیاتی، در خصوص طرح مالیات بر خانه‌های خالی گفت: بر اساس اصلاح ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم در ارتباط با اخذ مالیات از خانه‌های خالی، وزارت راه و شهرسازی مکلف شد با راه‌اندازی سامانه املاک که در آن اطلاعات ملکی مربوط به واحد‌های مسکونی به ثبت رسیده، امکان برقراری پیوند میان کد ملی اشخاص و کد پستی واحد‌های مسکونی را در سامانه ملی املاک و اسکان برای همه املاک فراهم کند.

او ادامه داد: نرخ‌های مالیات از خانه‌های خالی بر اساس مالیات بر درآمد و ثروت مالکان این خانه‌ها، اخذ می‌شود. بر اساس ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم این طرح باهدف تأثیرگذاری بیشتر در اجرا، ضرایب مربوط به اخذ مالیات از خانه‌های خالی تغییر کرد تا بازدارندگی بیشتر داشته باشد و خانه‌های خالی این مالکان، به بازار عرضه شود.

غیبی‌پور تاکید کرد: سامانه املاک و اسکان از جنبه احصا و شناسایی سکونت افراد و مشخص شدن نوع مالکیت و تعداد خانه خالی اشخاص حقیقی، حقوقی و نهاد‌ها حائز اهمیت است.

این کارشناس امور مالیاتی در خصوص املاک تحت تملک برخی از بانک‌ها، گفت: املاک متعلق به بانک‌ها تملیکی است و بانک‌ها بر اساس اختیار و اراده خود، مالک این خانه‌ها نشده‌اند و ریشه اصلی آن نیز به تسهیلات معوق بانکی بازمی‌گردد. به‌طوری‌که افراد تسهیلات با وثیقه ملکی دریافت می‌کنند، اما به دلیل ناتوانی در بازپرداخت آن بانک این خانه‌ها را تحت مالکیت خود درمی‌آورد. همچنین در طرح دریافت مالیات از خانه‌های خالی مشخص شده است که از طریق چه فرایندی این املاک در اختیار بانک‌ها قرار گرفته است. مواردی هم که با این طرح مغایرت دارد در هیأت‌های حل اختلاف قابل پیگری است و می‌توان، مالیات آن‌ها را رفع تعارض داد.

او تاکید کرد:، اما مبنای طرح مالیات از خانه‌های خالی این استثناعات نیست، بلکه افرادی که به دنبال سوداگری و معاملات مکرر مسکن برای کسب سود بیشتر هستند، شناسایی و برای آن‌ها پرونده مالیاتی تشکیل می‌شود. پیش روی این افراد مسیر دوگانه‌ای قراردارد که یا املاک خود را اجاره و فروش برسانند و یا اینکه موظف می‌شوند، طبق ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم نسبت به ارزش منطقه‌ای ملک، مالیات پرداخت کنند و می‌توان با اجرای این طرح انتظار داشت تا حدودی بازار مسکن، کنترل و قیمت مسکن بر اساس نیاز واقعی تعیین شود.

شعار سال، با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری برنا، تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۹، کد خبر: ۱۰۴۶۷۰۲، www. borna.news
اخبار مرتبط
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
France
۱۳:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
0
0
واقعا ما تو این اقتصاد فقط دلال ها رو ول کردیم و یقه تولید کننده رو چسبیدیم
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین
پرطرفدارترین