پایگاه تحلیلی خبری شعار سال

سرویس ویژه نمایندگی لنز و عدسی های عینک ایتالیا در ایران با نام تجاری LTL فعال شد اینجا را ببینید  /  سرویس ویژه بانک پاسارگارد فعال شد / سرویس ویژه شورای انجمنهای علمی ایران را از اینجا ببینید       
کد خبر: ۳۰۸۵۶۰
تعداد نظرات: ۹ نظر
تاریخ انتشار : ۰۷ آبان ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۵
مدیران سینمایی کشور با رویکردی منفعلانه همچنان برگزاری جشنواره‌ها را بر ساماندهی سینمای در حال ورشکستگی ترجیح می‌دهند.
شعار سال: تداوم تعطیلی سالن‌های سینما در حالی رخ داده است که در سه ماهه اول سال ۹۹ هم سالن‌های سینما به صورت کامل تعطیل بودند و فقط در سه ماه تابستان شاهد بازگشایی سینما‌ها و اکران چند فیلم بودیم؛ روندی که البته گسترده نبود و با توجه به عدم اکران فیلم‌های پرمخاطب، آورده‌ای برای گیشه نداشت.

اکران در شرایط کرونایی؛ مولودی که زود جوانمرگ شد

در این شرایط سازمان سینمایی هم برنامه مدوّنی برای حمایت از حوزه اکران ندارد. هفته گذشته مرتضی شایسته سخنگوی شورای صنفی نمایش بدون این‌که اشاره‌ای به لزوم اتخاذ یک سیاست یکپارچه و یا رایزنی با ستاد مقابله با کرونا برای بازگشایی سینما‌ها نداشته و تنها اظهار کرده است: تمام سینما‌ها پروتکل‌های بهداشتی را به طور صد در صد رعایت می‌کنند از همین رو جا دارد از مالکان، مدیران و کارکنان سینما تشکر کنم. سینما جای پاکیزه‌ای است و نکات بهداشتی در آنجا رعایت می‌شود و امیدوارم این موضوع به گوش مسئولان برسد.

این گفته‌ها را می‌توان گواهی بر این موضوع دانست که سازمان سینمایی در ماه‌های اخیر، همچنان همان روند سنتی و همیشگی برای اکران فیلم‌ها را دنبال کرده و طرح نو و راهگشایی در این زمینه ندارند.

بر این اساس و با توجه به ادامه تعطیلی سینماها، مشکلات فعالان این حوزه به ویژه کارکنان سینما‌ها ادامه خواهد یافت. آن هم در شرایطی که بنا به گفته اغلب سینماداران، تعداد زیادی از سالن‌های سینما به مرز ورشکستگی رسیده است.

اصرار بر برگزاری جشنواره‌ها در شرایط کرونایی.

اما در شرایطی که سازمان سینمایی توان یا اراده برنامه‌ریزی برای اکران درست و فارغ از نگرانی برای مخاطبان را ندارد، شاهد تلاش برای برگزاری جشنواره‌های گوناگون سینمایی به صورت ترکیبی (آنلاین و فیزیکی) هستیم.

هفته گذشته سی و سومین جشنواره فیلم‌های کودک و نوجوان در تهران و اصفهان برگزار شد. رویدادی که بخش عمده آن به صورت آنلاین بود، اما به هر ترتیب برگزاری آن هزینه‌هایی را در برداشت که می‌توانست صرف حمایت از بخش‌های آسیب دیده سینما شود.

از سوی دیگر با صدور حکم محمدمهدی طباطبایی‌نژاد به‌عنوان دبیر این دوره از جشنواره فیلم فجر و اظهار نظر او مبنی بر این که جشنواره با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و ۵۰درصد ظرفیت سالن‌ها برگزار خواهد شد، مشخص شد که مدیران سازمان سینمایی همچنان به برگزاری سی و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر به صورت نیز اصرار دارند.

به این ترتیب در شرایط نامطلوب شیوع ویروس کرونا شاهد ادامه تولیدات سینمایی و تلاش فیلمسازان برای رساندن فیلم‌ها به جشنواره هستیم.

معمولاً همه‌ساله از اوایل شهریورماه بحث تولیدات سینمایی که قصد حضور در جشنواره فیلم فجر را دارند پررنگ می‌شود. در کنار فیلم‌هایی که از ماه‌های پیش مراحل آماده‌سازی را طی کرده و آماده ارائه به دبیرخانه جشنواره هستند، هر سال شاهد تکاپوی فیلم‌سازان و عوامل برای آغاز فیلم‌برداری در این ایام هستیم.

امسال با توجه به شرایط خاص ناشی از شیوع ویروس کرونا، این روند با تغییرات و محدودیت‌های عمده‌ای همراه بود. به‌طوری‌که بسیاری از پروژه‌های سینمایی با چند مرحله توقف مواجه شدند و با فراز و نشیب به کار خود ادامه دادند.

مواضع جدید دبیر جشنواره فیلم فجر؛ عقب‌نشینی از قطعیت پیشین؟

با این حال طباطبایی‌نژاد دو روز پیش و در گفتگو با یکی از خبرگزاری‌ها با اعلام این مطلب در حال حاضر تصمیم قاطع و جدی برای جشنواره فیلم فجر گرفته نشده است افزود:، اما تمام تلاش و امید ما برای این است که این جشنواره امسال برگزار شود.

وی همچنین تأکید کرد که در صورتی که جشنواره برگزار شود قطعاً غیرآنلاین خواهد بود، زیرا امکان برگزاری آنلاین جشنواره به دلیل تهدید و امکان سرقت آثار فیلمسازان وجود ندارد.

طباطبا‌یی‌نژاد همچنین گفت که تصمیم‌گیری درباره برگزاری یا عدم برگزاری جشنواره فیلم فجر از عهده دبیر خارج است و باید شورای سیاست‌گذاری جشنواره درباره آن تصمیم بگیرد. البته تصمیم‌گیری ما نیز با مشورت و هماهنگی با ستاد ملی مبارزه با کرونا خواهد بود. در هر حال در صورتی که جشنواره برگزار شود، با رعایت تمام پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی خواهد بود. امکان برگزاری جشنواره در سال آینده همزمان با جشنواره جهانی فیلم فجر نیز وجود دارد که در حال حاضر نمی‌توان در مورد آن پاسخ قطعی داد.

به این‌ترتیب در گفتگوی جدید دبیرجشنواره فیلم فجر در مقایسه با مواضع روز‌های اول قرار گرفتن در این جایگاه، شاهد پررنگ شدن رگه‌هایی از تردید هستیم؛ با این حال طباطبایی‌نژاد ترجیح داده است با اعلام نکردن تصمیم قطعی برای برگزاری یا عدم برگزاری جشنواه امسال و حواله دادن آن به شورای سیاستگذاری راه را برای تصمیمات بعدی باز بگذارد.

حال باید دید که مدیران سینمایی چه زمانی از انفعال خارج شده و با تدبیری مناسب، ساماندهی سینما‌های در حال ورشکستگی را به جریان تولید و برگزاری جشنواره‌ها ترجیح می‌دهند.
 
شعار سال با اندکی تلخیص و اضافات برگرفته از خبرگزاری دانشجو،تاریخ انتشار:7ابان1399،کدخبر:526269،ana.press
اخبار مرتبط
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
0
0
اصلا شرایط وخیم مالی هم به کنار الان تو شرایط کرونا برای چی میخواید این کارو کنید؟ بندازین عقب هیچی نمیشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
0
0
جشنواره ها تو این شرایط سخت کرونایی و پر بودن تخت های بیمارستان و خسته شدن پرستارا کار واجبی هست ؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
0
0
سینما ها اوضاعشون داغون شده به همین حداقل ها اکتفا میکنن تا بتونن زندگی شون رو بگردونن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۷
0
0
باید وزارت ارشادبرای سینما ها فکری کنه وگرنه این هابا ایده های ناقصشون گند میزنن به شرایط سینما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۸
0
0
تا وقتی وزارت خونه دیقا مثل همین چیزی که دوستمون داره میگه برای این طور برنامه ها برنامه ریزی نکنه این ها مجبور به کارهای خودمختار میشن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۹
0
0
این ها گیشه هاشون خالی شده میخوان از ن پرش کنن موندن دست به چهاقدامی بزنن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
0
0
فقط به فکر جیب خودشون هستند به مردم و سلامتی که فکر نمی‌کنند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۱
0
0
سینما چی ها موندن که چطوری باید پول در بیارن تو شرایط کرونا دست به هرکاری میزنن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
0
0
وقتی این ها نمیتونن در این وضعیت پول خوبی در بیارن مجبورن که تن به هرکاری بدن و سلامت مردم هم براشون مهم نیست
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار
پربازدیدترین
پربحث ترین